Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Witam!
W tym wątku będziemy podawać nasze obserwacje związane z pierwszym jajem.
Jak jest napisane w temacie - to nie jest wątek na zgadywanie ale już na konkretną obserwację, która jest bardzo ważna (podobnie jak kolejne obserwacje znoszonych jaj).
Wasze typownie kiedy mogą pojawić się jaja możecie podawać w temacie pt "Zgadnij kiedy będą kolejne jaja - podaj datę i godzinę".
Pozdrawiam
Eva Stets
Administrator forum
Witam!
Zacytuję tu to, co napisał adminek w zeszłym roku:
"Widzisz pierwsze jajo? Ciągle go brak? ...napisz
...jeśli widzisz pierwsze jajo napisz, jeśli ptak stoi a jaja nie widzisz też napisz!"
Tu prośba do wszystkich Forumowiczów, patrzcie uważnie, nie zgadujcie (czyt. post wyżej).
Obserwacje są ważne tak samo w dzień jak w nocy (coś dla nocnych marków i dla osób za oceanem)
życzę pomyślnego wypatrywania pierwszego jaja.
Pozdrawiam
Eva Stets
PwG OTOP
P.S. Gdy zauważycie już zniesione jajo prosze o podanie daty, godziny i jeśli Wam się uda, to o zamieszczenie zdjęcia
Użytkownik
5 kwietnia 2008r., godz.22.45 - jajka jeszcze nie ma.
Użytkownik
6 kwietnia, godz. 00:37
Jaja wciąż nie ma.
Użytkownik
6.04.2008 , 0:46 - jaja brak
6 kwiecień 2008, godz. 06:10 - jaja brak
- Prosimy podawać krótkie info (datę i godzinę) jeżeli widzimy, że bociany stoją ale jajka nie ma (patrz posty wyżej)
- Jeżeli zobaczysz jajo - podaj datę, godzinę i wklej fotkę.
- O zdjęciach na konkurs czytaj pod linkiem: http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 6340#p6340
- W tym wątku podajemy jedynie info o braku lub pojawieniu się pierwszego jaja (a gdy się ono pojawi wkleimy tu pierwsze fotki).
- Pozostałe informacje nt życia i zachowania bocianów kontynuujemy w temacie "Co się dzieje w gnieździe".
Użytkownik
6.kwiecień
7:22
Oba bociany stoją a jajka nie widać na gnieździe
Użytkownik
6 kwietnia, godz. 8:45
Nie ma jajka
Ostatnio edytowany przez Damka_Pik (2008-04-06 11:56:00)
Użytkownik
6 kwietnia 2008r., godz.12.54 - jajka nie ma.
Użytkownik
6 kwiecień godz, 18:34 bocianowa jeszcze nie zniosła jaja.
Użytkownik
6 kwietnia 2008 r. godz. 19.33 nie widzę jajka...ono już na pewno jest, jeno jeszcze nie zniesione
Użytkownik
6 kwietnia g. 20.47 brak jaja
Użytkownik
Użytkownik
Jest pierwsze jajko, ja go zauważyłem 6. 4. 2008, 22:12:25, ale "hana" była z referatem szybsza niż ja.
Fotka zrobiona w tej samej sekundzie co "hana" ... (próbowałem trafić klawisz kilka chwil wcześniej, ale aż w 25. sekundzie się udało). Na swoje usprawiedliwienie dodaję, że obchodzimy akurat urodziny mojej żony !
Robert z Zaolzia
Ostatnio edytowany przez robert (2008-04-06 20:42:31)
Witam!
6 kwietnia 2008
Gratuluję wszystkim, którzy zaobserwowali pierwsze jajko
Równocześnie dziękuję za wytrwałe obserwacje i za wklejenie fotek z pierwszym jajkiem w tym wątku (tak, jak Was o to prosiłam-dzięki).
Gratulacje i podziękowania należą się wszystkim obserwatorom za bystry wzrok i za wytrwałość
Co prawda ten wątek to nie konkurs ale podam, że rożnica między Waszymi obserwacjami jest zaledwie w kilku sekundach i wygląda tak:
1 - hana i robert - godz. 22:12:25 - (ten sam czas oboje)
2 - cel-cia i Magic Cam - godz. 22:12:30 (ten sam czas oboje)
3 - sve - godz. 22:12:33 (na podstawie zdjęcia z galerii)
Raz jeszcze serdeczne gratulacje i podziękowania dla wszystkich obserwatorów!!!
Eva Stets
Administrator forum
Tym, którzy zauważyli pierwsze jajko, proponuję wysłać ich fotki na konkurs, organizowany przez MagicCam (czyt. pod linkiem http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 6340#p6340)
No i zapraszam do ... wypatrywania drugiego jaja