Og³oszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza siê, ¿e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s± podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do w±tków tego tematu - to mo¿e sporo pomóc :).
Informacje nt. dzia³ania forum

Dziêkujemy za obecno¶æ i udzia³ na naszym forum! Prosimy o stosowanie siê do regulaminu i uwag administratorów! Wynikaj± one zawsze z dobrej woli i dba³o¶ci o czytelno¶æ i przejrzysto¶æ forum dla dobra wszystkich u¿ytkowników

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -
'.$lang_pms['PM'].''; } ?>

#1 2007-08-27 22:09:31

jaaga

U¿ytkownik

'.$pun_config['d_pole_nr_'.$i_pol].': '.pun_htmlspecialchars($cur_post['pole_nr_'.$i_pol]).''; } ?>

Po¿egnajmy bociany do nastêpnego sezonu

Po¿egnajmy bociany na sezon 2007

Có¿, dopad³ mnie "syndrom pustego gniazda" :-(
Oswoi³y mnie nasze Boæki. Kto czyta³ "Ma³ego Ksiêcia", wie, ¿e decyzja oswojenia niesie ze sob± ryzyko ³ez. Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e w tym przypadku brzmi to nieco pompatycznie, ale jako¶ nie znajdujê innego odniesienia. Wiem, ¿e za rok wróc±. Bêdê na nie czekaæ, jak wiêkszo¶æ z Was. I tak jak ubieg³ej zimy, bêdê zagl±daæ do gniazda, a¿ wreszcie przestanie byæ puste.
Dziêkujê tym, którzy umo¿liwili mi tyle prze¿yæ i prawdziwych wzruszeñ zwi±zanych z bociani± rodzin± - t± i innymi. Cieszê siê, ¿e mog³am Was, choæ wirtualnie, spotkaæ :-) My¶lê o naszych Boækach, o ich dalekiej podró¿y - oby by³a bezpieczna. Tego ¿yczê im i nam wszystkim :-) Dziêkujê raz jeszcze!
Pozdrawiam serdecznie :-)
jaaga

#2 2007-08-28 17:13:36

kika48

U¿ytkownik

'.$pun_config['d_pole_nr_'.$i_pol].': '.pun_htmlspecialchars($cur_post['pole_nr_'.$i_pol]).''; } ?>

Re: Po¿egnajmy bociany do nastêpnego sezonu

¯egnam wspania³± Bociani± Rodzinkê z Przygodzic.
Czekam na ich szczê¶liwy powrót i na ponowne mi³e spotkania z Wami w przysz³ym roku.

#3 2007-08-28 21:16:49

Eva Stets

U¿ytkownik

Sk±d: Hellas

Po¿egnajmy bociany na sezon 2007

Nowy w±tek, po¶wiêcony bocianom.
Do za³o¿enia go sk³onily mnie powy¿sze posty, które tutaj przenios³am.
Od 4 kwietnia ¶ledzili¶my nasze bociany, towarzyszyli¶my im, byli¶my z nimi na codzieñ... i tak jak mówi tytu³ projektu byli¶my "Blisko bocianów".
Wielu z nas pozna³o lepiej ¿ycie tych ptaków, inni pog³êbili tu swoj± wiedzê, odkryli nowe zainteresowania lub po prostu z sympati± patrzyli na boæki z Przygodzic, obserwuj±c i inne bociany. Nadszed³ czas ich odlotu.
A wiêc.. po¿egnajmy bociany.

Z serdecznym pozdrowieniem dla wszystkich
Eva Stets

#4 2007-08-29 08:51:29

EWA udarek

U¿ytkownik

¯egnam bociany i ich przyjació³. Byle do wiosny-znowu bêdziemy razem

#5 2007-08-29 12:23:22

BABCIA Mariola

U¿ytkownik

http://img405.imageshack.us/img405/9913/obraczkowaet4.th.jpg
By³y boæki, by³y ale odlecia³y i nie powiadomi³y nas dok±d.
Na pociechê zostawi³y nam komin z gniazdem.
A co robi± smarkacze? ¯eruj± czy ju¿ w gangach mieszkaj± na drzewach?
Czy kto¶ wie ?
Pozdrawiam Forumowiczów
Mariola co ma ksywê BABCIA
P.S. Byle do wiosny.

#6 2007-08-29 14:44:17

lucynka

U¿ytkownik

¯egnajcie bocianki. Leæcie szczê¶liwie i wracajcie ca³e i zdrowe.
Smutno bêdzie bez Was. Ale wiosna szybko nadejdzie i znów zacznie siê obserwacja.
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
Lucyna

#7 2007-08-29 17:34:24

ekar

U¿ytkownik

Nie bêdê ukrywaæ ale jest mi bardzo smutno. Wiem, ¿e ju¿ odlecia³y i my¶lê, ¿e do Afryki
dolec± ca³e i zdrowe. Niestety codzienne sprawdzam gniazdo a tu pusto. Tak samo pusto
jest u czarnych bocianów w Estonii. Miejmy nadziejê, ¿e wróc± na wiosnê i bêda cieszy³y
nasze oczy.
Pozdrawiam serdecznie Moderatorów i Forumowiczów.
Cieszê siê, ¿e z Wami by³am

#8 2007-08-29 18:25:50

MagicCam

U¿ytkownik

Podjêli¶my decyzjê o kontynuowaniu przekazu i je¿eli pozostali partnerzy transmisji bêd± tego samego zdania to bêdziemy wszyscy mogli powiedzieæ - czekamy na bociany on-line

Czego Wam wszystkim i sobie równie¿ ¿yczymy

Planujemy sporo zmian, pierwsze bêd± widoczne na www.bociany.ittv.pl i www.bocianyonline.pl ju¿ w najbli¿szych dniach

Za iTTv,
Andrzej

#9 2007-08-29 19:04:53

Bazyliszek

U¿ytkownik

Sk±d: Ostrzeszów

No to siê spotykamy przy gnie¼dzie tylko zróbcie co¶ z Tekl± bo ju¿ prawie nic nie widaæ

Tak, tak.
To ju¿ drug± parê m³odych po¿egnali¶my i miejmy nadziejê ¿e w 2008 lub 2009 znów zobaczymy Dziedzica i Przygodê a rok pó¼niej tegoroczne Kajtka i Kasiê.

#10 2007-08-30 06:40:50

Pawe³ T. Dolata

Administrator

Witam!

Niestety, nie wiemy co robi± m³ode, ani doros³e boæki z tego gniazda. Jeszcze 20 VIII by³o widziane du¿e zgrupowanie-sejmik bociani (szacunkowo ok. 100 ptaków) pod Rososzyc± w gm. Sieroszewice, ok. 10 km na pó³nocny zachód od Przygodzic. W powiecie ostrowskim na gniazdach spotyka siê ju¿ tylko pojedyncze ptaki (w niedzielê na trasie 50 km w Dolinie Baryczy na 3 gniazdach, jeden na lampie w polu), raczej wêdrowców ni¿ letnich rezydentów (tak my¶lê, bo te gniazda nie s± zajmowane, a potem pojawia siê bocian). Dzi¶ planujemy znów +/- tê sam± trasê po Dolinie Baryczy powiecie, wiêc zobaczymy jak tam z boækami.

Ale nie rozpaczajmy z braku bocianów!. Im bêdzie ciep³o na wywczasach, a my mamy szansê na zobaczenie jesiennego "Cudu ptasich wêdrówek", jak g³osi tytu³ filmu . Szykujmy siê do Europejskich Dni Ptaków, które ju¿ 6-7 X, OTOP zaprasza , wiêcej info na www.otop.org.pl.

pozdrawiam serdecznie
Pawe³ T. Dolata

BABCIA Mariola napisa³:

http://img405.imageshack.us/img405/9913 … et4.th.jpg
By³y boæki, by³y ale odlecia³y i nie powiadomi³y nas dok±d.
Na pociechê zostawi³y nam komin z gniazdem.
A co robi± smarkacze? ¯eruj± czy ju¿ w gangach mieszkaj± na drzewach?
Czy kto¶ wie ?
Pozdrawiam Forumowiczów
Mariola co ma ksywê BABCIA
P.S. Byle do wiosny.

#11 2007-09-06 22:19:09

Olkita

U¿ytkownik

Bardzo mi brakuje boæków, by³y na stronie startowej i zawsze mnie "wita³y" Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku te¿ spotkamy siê wszysycy razem tutaj i na nowo bêdziemy cieszyæ siê bocianim ¿yciem.
Dziêkuje tym, którzy przyczynili siê do powstania tego projektu!

#12 2007-09-27 18:00:19

ekar

U¿ytkownik

Witam!
Dzisiaj zosta³am mile zaskoczona.
Wesz³am zobaczyæ gniazdo,a tu nasze bocianki
£ezka w oku mi siê zakrêci³a, ¿e znowu mogê
na nie popatrzyæ.
Gratulujê pomys³u.
Pozdrawiam

#13 2007-09-27 22:32:49

Sve

U¿ytkownik

Sk±d: Pardubice - Czechy

W gnie¼dzie na tym wideo mo¿na obserwowaæ treningi m³odych boæków. Patrz±c na ten przekaz, nie mogê zrozumieæ, jak mogli¶my nie zauwa¿yæ wczesniej tej prêgi na ogonie Ka¶ki! No popatrzcie, jak ta prêga jest wyra¼na! Kajtek ma ogon ca³kiem bia³y, jaki bocian powinien mieæ.

Popatrzcie na kruki: nie siej± ani nie zbieraj± czasu ¿niwa; nie maj± piwnic ani spichlerzy, a jednak Bóg je ¿ywi.
(Lk 12,24)

#14 2007-09-28 05:30:33

Eva Stets

U¿ytkownik

Pomys³ faktycznie dobry a gratulacje nale¿± siê iTTv za udostpnianie przekazu
Dziêki temu i  mo¿emy wróciæ wspomnieniami do naszych boæków i ponownie je obserwowaæ..

#15 2007-09-28 21:29:02

Magdag

U¿ytkownik

Sk±d: warszawa

Super.Przez kilka dni nie mia³am komputera, bo pad³ mi twardy dysk.I co ja widzê.... bociany na gnie¿dzie.Najpierw pomy¶la³am, ¿e ten naprawiony dysk znowu zwariowa³, a pó¼niej cisnê³y mi siê na usta tylko s³owa podziêkowañ.Pomys³ przedni.

#16 2008-08-21 22:35:31

Eva Stets

U¿ytkownik

Po¿egnajmy bociany na sezon 2008

Witam!

Ostatnia obserwacja bociana na naszym gnie¼dzie zosta³a odnotowana przez Reniê w dniu 14 sierpnia w godzinach rannych (dok³adnie o 09:25).
Na niektórych gniazdach widujemy jeszcze bociany ale nasze widaæ opu¶ci³y ju¿ gniazdo - tak wiêc czas siê z nimi po¿egnaæ i ¿yczyæ im dobrych, wysokich i bezpiecznych lotów.
Je¿eli chcecie wpisaæ parê s³ów po¿egnania dla naszych boæków - ten w±tek powsta³ w³a¶nie w tym celu.

Ja równie¿ ¿yczê naszym boækom szczê¶liwej trasy przelotu do Afryki a Wam wszystkim dziêkujê za zapa³, za obserwacje i zarazem zapraszam do dalszego udzia³u na forum w tematach, które s± stale aktualne.

Z ¿yczeniami wszystkiego dobrego
Eva Stets
Administrator forum

#17 2008-08-22 06:34:02

ekar

U¿ytkownik

Z ³ezk± w oku, ¿yczê bocianom szczê¶liwych lotów do ciep³ych krajów i szybkiego powrotu do Polski.
CZEKAMY JU¯ NA WAS Z NIECIERPLIWO¦CI¡
Zdjêcie bociana z nad Odry /na pocieszenie oka /

http://img136.imageshack.us/img136/5101/42280013us3.th.jpg

#18 2008-08-22 09:11:42

Magdalena Zamielska

U¿ytkownik

4712994
Sk±d: Legionowo

Bêdzie mi Was bocianki brakowa³o. Takie to gniazdo smutne bez Was. Niech ta d³uga droga bezpieczn± bêdzie. Do zobaczenia na wiosnê.

#19 2008-08-22 10:23:48

ayla

U¿ytkownik

Bêdê têskniæ za bociankami.Niech szybko wracaj± do nas.Ostatni raz widzia³am na ¿ywo bocianka w poniedzia³ek w okolicach Kórnika.Niech szczê¶liwie dolec± do tej Afryki.Ca³uski na drogê najpiêkniejsze.

#20 2008-08-22 14:07:02

anina

U¿ytkownik

Sk±d: Gdynia

http://img171.imageshack.us/img171/8735/imageca5o9bnrrc9.th.jpg

Te s³owa pomog± mi w oczekiwaniu na BOCIANKI!

Projekt "Blisko bocianów" - najstarsza dzia³aj±ca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS