Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Witam !
Ni¿ej dwie fotki z moich obserwacji na ¿ywo w dniu 15 marca 2008 r.
fot.1 - pokazuje kawki na...tym, co tylko przypomina bocianie gniazdo (bocianów na nim nie by³o) - wie¶ Ambrosja (muzu³mañska osada, na trasie miast Komotini -Xanthi, Tracja - pó³nocna Grecja), ok. godz. 17:00.
Kawki odlatywa³y i przylatywa³y na gniazdo (1-4 os.)
fot. 2 - wróbel - wie¶ Vafejka (niedaleko miasta Xanthi) ok. godz.17:30-19:00 wiele ptaków, g³ównie w dolnej i bocznej czê¶ci gniazda, które od wczoraj zajmuje bocian (patrz tak¿e post w temacie pt "Bociany obserwacje").
Pozdrawiam
Eva Stets
PwG OTOP, HOS-Hellas
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
22.03.2008
7.01 - gniazdo w Erlangen - na chwilê zawita³a sroka
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
2 kwiatnia 8.30 - Rostock - ten sam lub taki sam ptaszek, co wczoraj
13.15 (fot.2) - bardzo proszê o identyfikacjê go¶cia :-)
Zagladam do tego gniazda z nadziej± ujrzenia wreszcie boæka, ale trafiaja mi sie inne ptaszki. Czy w ogóle kiedykolwiek bociek tu mieszka³?
Ostatnio edytowany przez jaaga (2008-04-02 11:20:35)
jaaga napisał:
2 kwiatnia 8.30 - Rostock - ten sam lub taki sam ptaszek, co wczoraj
13.15 (fot.2) - bardzo proszê o identyfikacjê go¶cia :-)
Zagladam do tego gniazda z nadziej± ujrzenia wreszcie boæka, ale trafiaja mi sie inne ptaszki. Czy w ogóle kiedykolwiek bociek tu mieszka³?
http://images27.fotosik.pl/187/b9fea1a2ca6771bfm.jpg http://images23.fotosik.pl/187/7c315d5c48d8de60m.jpg
Jaaga, na zdjêciach nie za bardzo widaæ, ale my¶lê, ¿e to jest kos.
Użytkownik
jaaga napisał:
12 kwietnia rankiem - Rostock - dzi¶ pojawi³ siê kto¶ taki (fot.1 i 2), a kilkana¶cie minut pó¼niej przydyba³am sikorkê (fot.3)
Tak, na fot. 3 jest bogatka (Parus major). I na pozosta³ych wg. mnie znowu jest kos (Turdus merula). Wygl±da chyba na samicê, ale kadry s± s³abej jako¶ci i kolory okropne, to trudno powiedzieæ.