Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
Użytkownik
14.02 przy ostatniej ods³onie nie widaæ oznak klucia. Jajka s± czêsto obkrêcane, trzeba wytê¿aæ wzrok bo mo¿emy w ka¿dej chwili co¶ zauwa¿yæ
Użytkownik
5.05.2010r.
14:35 Bocian co chwilê wstaje, wiêc na pewno co¶ czuje. Widzia³am na jednym z jajek kilka ma³ych dziurek, a na drugim jedn±, mo¿e to tylko sianko daje takie z³udzenie
14:41 Na tym ¶rodkowym jajku widaæ dobrze dziurkê o ile to jest dziurka
Ostatnio edytowany przez Justyna (2010-05-05 12:42:26)
Moderator
05.05. 2010
14:38. - wydaje mi siê, ¿e ta ciemna plamka (o której pisa³a Justyna ) to faktycznie jest pocz±tek klucia, na fot.2 na tym jaju po³o¿y³ Dziedzic ³apê - plamka zosta³a w tym samym miejscu, poza tym Dziedzic bardzo czêsto wstaje i mam wra¿enie, ¿e nas³uchuje pochylaj±c siê nad jajkami.
Użytkownik
14:44 - Kluje siê, czy nie? Chyba co¶ siê kluje, widzia³am ciemn± plamkê, ale nie zd±¿y³am znowu zrobiæ zdjêcia zanim bocian usiad³. Bardzo czêsto dzi¶ jaja s± podgl±dane.
Ostatnio edytowany przez belcia (2010-05-05 12:56:35)
Użytkownik
Użytkownik
5 maja 2010
15.43 by³o obracanie jajek, ale nic nie widaæ, ¿adnej dziurki, gdzie¶ zas³oniête s± te otworki
Użytkownik
Użytkownik
16:59, nastêpna ods³ona jajek: chocia¿ trzy ujêcia wcze¶niej wydawa³o mi siê, ¿e widzê otworek, to na tym ujêciu nie widzê nic, mimo ¿e to jajko na którym "co¶" widzia³am nie zosta³o obrócone... A jest to dok³adnie to samo jajo co w po¶cie wy¿ej.
Ostatnio edytowany przez Barbarka (2010-05-05 15:11:29)
Zbanowany
Użytkownik
Użytkownik
Zbanowany
17:52 Polecam obejrzenie tego filmu i zwrócenie uwagi na jajo przy lewej nodze samicy! Wyra¼nie widaæ wystaj±cy z niego prawdopodobnie dziobek pisklaka?!
http://www.youtube.com/watch?v=iyhiPZbLD8M
Ostatnio edytowany przez igo (2010-05-05 17:00:24)
Użytkownik
Użytkownik
Moderator