Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Wątek Zamknięty
11:05 Wygląda, że klucie drugiego się zaczęło
Użytkownik
Użytkownik
11:05:41
W drugim jajeczku zaczęło się klucie,widac czarną dziurke,tuż za prawą nogą.Tutaj też ją widać.
Bravo Sve byłas lepsza o cztery sekundy
Ostatnio edytowany przez belcia (2007-05-16 12:07:29)
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
chyba jednak jest to 2 18:06:51
Ostatnio edytowany przez zazdrosnica0 (2007-05-16 16:24:08)
Użytkownik
To jest skorupka pierwszego jaja..., a w środku pozostają 4 jaja.
Użytkownik
Użytkownik
Jaja są 4! Nie 5! Chodzi mi o to, że w gnieździe są 4 jaja i skorpuka.
Użytkownik
Zostałam poproszona, żeby tu "coś" napisać. Ale chyba się dokładnie nie orientuję, o co tu w tych dyskusjach chodzi.
Stwierdzam więc, ze 16.05. o godz. 23.08 jest 1 pisklak i 4 jajka. Na dwóch jajkach są dziurki, co znaczy, że klucie się zaczęło. Pierwsza dziurkę po raz pierwszy zobaczyłam dziś o 11.05. Tu jest na jaju na lewo za nogą dorosłego i później na tym samym jaju wyraźnie widoczna.
Klucie czasami może trwać długo. Teraz już się klują dwa jajka , to chyba jutro będziemy mieć 3 bocianki.
Użytkownik
Tych pęknięć już nie ma. Widać to wieczorem. Po prostu jest spory problem, bo jedzenie którym bociany karmią pisklę w kawałkach zostaje na jajkach i często wydaje się, że "pęka". Na początku i w środku dnia za to był problem tego typu, że pośrodku pozostała skorupka, która jest z jednej strony pęknięta (ale tylko odrobinę) i dużo osób mówiło, że się kluje nie licząc piątego jajka(właśnie te twoje zdjęcia). Ostatnio i ja się nabrałem, bo na 2 jajkach był czarne plamki, więc dodałem, że chyba coś się kluje, a pod wieczór zniknęły, więc skasowałem swój post w konkursie. Podsumowując jest spory problem.
Moloch napisał:
Tych pęknięć już nie ma. Widać to wieczorem. ............Ostatnio i ja się nabrałem, bo na 2 jajkach był czarne plamki, więc dodałem, że chyba coś się kluje, a pod wieczór zniknęły, .
Nie zniknęły. O 22.29 były bardzo dobrze widoczne. Zależy, jak dorosły jajo obróci!
Ale proponuję rozwiązanie zostawić na jutro, bo nie ma sensu gadać.
Użytkownik
Użytkownik
08:12 - Wietrzenie jaj. Przesunięcie na bok jajka z dziurką... która jednak jest. Czekamy na drugie pisklęcie!
08:14 - Znów wyraźnie widać jajo z dziurką, które znów jest przesuwane!
Użytkownik
Wątek Zamknięty