Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Wątek Zamknięty
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
Czy Wy naprawdę widzicie czwartego malucha?? :ups: Ja wpatruję się i nie mogę wypatrzeć. Widzę cały czas trzy kiwaczki i dwa jajeczka za nimi...
Ostatnio edytowany przez belcia (2007-05-20 15:42:20)
Użytkownik
Belciu, to mogą być już skorupy. Zapisz sobie zdjęcie na pulpicie i powiększ
Rzeczywiście obserwacja jest bardzo trudna gdyż nie ma zbliżenia
Użytkownik
Urszulko, może rzeczywiście masz rację, ale jak mówiłam wpatruje się na pełnym ekranie przy przekazie strumieniowym od przynajmniej godziny i cały czas widzę trzy ruszające się główki, czwartej niet?? Będę dalej się wpatrywać może skutecznie zasłoniły czwartego zobaczymy. )
Użytkownik
Ja też wpatruję się dość dokładnie i widzę tylko trzy bocianiątka. W czwartym jest chyba dziurka i to od dłuższego czasu. Piąte jajeczko jest chyba jeszcze całe.
Użytkownik
Sprostowanie
Przejrzałam raz jeszcze fotki, które robiłam ok godz. 12:00 w południe. W tym jedno zdjęcie, które w fali entuzjazmu i... zmęczenia umknęło mojej uwadze. (pokazuję je niżej) Widać na nim 3 pisklaki, bez czwartego
Po nieprzespanej nocy poświęconej na obserwacje gniazda najprawdopodobniej zrobiłam pomyłkę.
Czekamy więc na ukazanie się czwartego i na piątego boćka.
Za wprowadzenie w błąd przepraszam wszystkich.
Eva Stets
tu fotka robiona w południe o godzinie 11:59
Eva Stets napisał:
12:06 - Czwarty pisklak poza skorupką,
Wypartrujemy piątego
Miłego dnia zyczę
Eva Stets
Użytkownik
Moje dalsze dzisiejsze obserwacje w wątku Piąte pisklę - mam nieco odmienne zdanie, szkoda, że nie ma zbliżenia, byłoby łatwiej
A na fotce z godz. 11.59 widać cztery pisklaki, trzy bardzo wyraźnie, a czwarty za nimi na górze, za nogą bociana, moje zdjęcia z 16.44 też widać cztery pisklaki i skorupę ...
Ostatnio edytowany przez Urszula (2007-05-20 20:45:23)
Użytkownik
Eva nie Ty jedna widziałaś to co pewnie chciałaś i na co całą noc czekałaś czyli 4 i 5 małego bociusia.
Ja też na fali oczekiwań z entuzjazmem poinformowałem na czacie, że jest 4-te pisklę a wkrótce się okazało, że to tylko skrzydełko 3-go
Skorupki jeszcze całych dwóch jaj są punktami zaczernione więc aby patrzeć jak pojawią sie wypatrywane przez nas dwa ostatnie bocianie pisklaki.
Myslę, że odpoczynek zrobi nam wszystkim dobrze więc kolorowych snów życząc,
Pozdrawiam,
Andrzej
Użytkownik
Wpatrywałam się dzisiaj z mężem bardzo długo na pełnym obrazie(strumieniowym),i przez większość czasu rodzic stał nad bociankami.Widzieliśmy trzy maluchy i dwa jajka.W tym czasie napewno czwartego malucha jeszcze nie było.Przez ten długi czas było widać jak poruszają się trzy głowki,dwa starsze żwawiej, młodszy mniej,obracały się i czwartego nie wypatrzyliśmy niestety.
16.42 ?!16.52
17.10
Ostatnio edytowany przez belcia (2007-05-20 22:49:40)
Użytkownik
Użytkownik
08. 15 Eva, widzę nadal trzy i dwa jajeczka .Pozdrawiam.
Jak dla mnie to taki stan jak teraz mógłby już zostać.Może z pozostałych jaj już nic nie będzie?
Ostatnio edytowany przez belcia (2007-05-21 09:21:18)
Wątek Zamknięty