Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
21:47 Oba bocianki w gnieździe. Jeden siedzi a drugi stoi zajęty toaletą piór raz swoich a drugi raz partnera/ki.
Użytkownik
Po upalnym dniu oba bocianki są na gnieździe. Wszystkich Bocianolubów pozdrawiam, dobrej nocy, do jutra.
Użytkownik
Użytkownik
6.49 na gnieździe jest jeszcze para bocianów i jak to zwykle bywa - jeden z nich siedzi na środku, a drugi stoi obok, poprawiając swe upierzenie.
7:07 Dziedzic i Przygoda są na gnieździe. Zajmują się pielęgnacją upierzenia.
7:08 Bociany klekoczą.
7:37 Jeden z bocianów siedzi, drugi stoi obok. Lewa noga stojącego jest pobielona odchodami.
8:07 Na gnieździe jest tylko jeden bocian, drugi odleciał na śniadanie.
8:42. Bocian nadal jest na gnieździe.
9:30 W gnieździe pusto.
Zbanowany
18.03. gniazdo puste i nie dziwne przy takim dniu parnym,ale i przez 2 godziny w trakcie wejść na podgląd nie było bocianów.
Użytkownik
21:28 Gniazdo puste.
Użytkownik
21:38 Przyleciał jeden bocianek i zaklekotał. Za chwilę usiadł i zajął się czesaniem piórek.
21:40 Przylot drugiego bocianka.
Ostatnio edytowany przez danuta.walczak.18 (2015-07-18 19:41:53)
Zbanowany
21.38. jest pierwszy bocian (f.1.). czas na podglądzie 21.37.i 04 sek.
21.44. ląduje drugi bocian (f.2.). czas na podglądzie 21.40.i 07 sek.
21.16. Przygoda i Dziedzic na gnieździe,była zmiana w siedzeniu i "pogonienie" czasu na podglądzie bo odbiegał od norm.Dobranoc.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-07-18 20:20:16)
Użytkownik
21:54 Jeden bocian ciągle siedzi a drugi stojąc czesze piórka i od czasu do czasu zaczepia siedzącego. Chyba ma ochotę na amory. Siedzący wstał a stojący zabrał się za poprawianie wyściółki .
21:58 Teraz zmiana : ten, który wcześniej stał usiadł a ten który siedział stoi i pielęgnuje "ubranko".
Użytkownik
Oba bocianki w gnieździe, cieszę się, że ciągle wracają do siebie (i do nas). Pozdrawiam Cię mój Drogi Kloniku Danusiu, pozdrawiam Was Bocianoluby. Dobranoc i do zobaczenia jutro
Użytkownik
22:43 W Przygodzicach z pewnością gorąca i duszna noc bo siedzący bocianek ma rozwarty dziób. Drugi stoi tyłem do kamery na godz. 11. Dobranoc Bocianki, dobrej nocy Bocianoluby, miłej niedzieli mój Kloniku. Może jutro będę miała więcej siły do obserwacji i pisania.
Moderator
Użytkownik
5.34 obydwa bociany skąpane w porannym słońcu stoją na gnieździe i poprawiają swoje upierzenie.
Użytkownik
17.52 o tej porze nie zastałam żadnego bociana.
Moderator
21:56 - bociany są już w gnieździe, (nie znam godziny przylotu, ponieważ z powodu burzy nie obserwowałam wcześniej gniazda), tradycyjny obrazek po przylocie bocianów - jeden siedzi na gnieździe, drugi stoi obok i zajmuje się pielęgnacja upierzenia
23:31 - bociany stoją na gnieździe, jeden z nich czyści upierzenie
23:45 - nocne klekoty
Użytkownik
Kolejna wspólna noc Przygody i Dziedzica w przygodzickim gnieździe. Dobrej nocki bocianki, bez burz i nawałnic. Pozdrawiam wszystkich najwytrwalszych obserwatorów
Zbanowany
08.00. gniazdo puste.