Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Administrator
Trwa modułowe uruchamianie transmisji-możliwe przerwy w przekazie
Administrator
Niestety są problemy z podczerwienią, przez co obraz jest czarny. Problemy wynikają z jaśniej oświetlonej ulicy niż w minionym roku, przez co kamerka wieczorek trochę się "gubi"
Użytkownik
Witam.
Nie wiem gdzie mam szukać pomocy, więc pisze tutaj.
Chciałabym uruchomić przekaz strumieniowy. Potrzebny mi jest do tego url do strumienia video.
Czy ktoś byłby tak miły i podał mi go?
Będę niezmiernie wdzięczna...
Pozdrawiam serdecznie.
Magda
Użytkownik
Znalazłam .
Użytkownicy Linuxa mogą się pożegnać z oglądaniem bocianów przez przekaz strumieniowy....
Szkoad, że o nas nikt nie pomyślał...
M.
Administrator
Witam!
Zwróciliśmy uwagę na problem z wpływem lamp ulicznych na podczerwień kamery Tomkowi Świątkowi, współpracującemu w projekcie informatykowi Urzędu Gminy Przygodzice, i udało mu się załatwić wyłączenie sąsiednich lamp. Potrzebna była to tego pomoc życzliwych ludzi z Urzędu, m.in. Tomka i Marka Duczmala, no i oczywiście zgoda wójta Przemysława Kaźmierczaka. I dzięki nim podczerwień działa poprawnie !!!
Paweł T. Dolata
koordynator projektu PwG OTOP "Blisko bocianów"
adminek napisał:
Niestety są problemy z podczerwienią, przez co obraz jest czarny. Problemy wynikają z jaśniej oświetlonej ulicy niż w minionym roku, przez co kamerka wieczorek trochę się "gubi"
Administrator
Paweł T. Dolata napisał:
Witam!
Zwróciliśmy uwagę na problem z wpływem lamp ulicznych na podczerwień kamery Tomkowi Świątkowi, współpracującemu w projekcie informatykowi Urzędu Gminy Przygodzice, i udało mu się załatwić wyłączenie sąsiednich lamp. Potrzebna była to tego pomoc życzliwych ludzi z Urzędu, m.in. Tomka i Marka Duczmala, no i oczywiście zgoda wójta Przemysława Kaźmierczaka. I dzięki nim podczerwień działa poprawnie !!!
Paweł T. Dolata
koordynator projektu PwG OTOP "Blisko bocianów"adminek napisał:
szacuneczek!!
Nawet latarnie uliczne podporządkowane są bocianom
Użytkownik
salma75 napisał:
Znalazłam
.
Użytkownicy Linuxa mogą się pożegnać z oglądaniem bocianów przez przekaz strumieniowy....
Szkoad, że o nas nikt nie pomyślał...
M.
Myśleliśmy Magda, że wiecie o VLC.
Przepraszamy, a ja osobiście zapraszam do zapoznania się z pomocą techniczną na www.bociany.ittv.pl
Pozdrawiamy,
Grupa iTTv
Andrzej vel MagicCam
Użytkownik
Witam. Czy dzisiaj to awaria, czy (jak widać na kadrze) Przerwa Techniczna? Nie mamy żadnej informacji! Oby nie odbiło się to na zapisie obserwacji, w bardzo ważnym momencie, pierwszego klucia młodych.
Użytkownik
14.30 - nie można wyświetlić strony
14,38 nadal nie można wyświetlić strony, działa tylko poklatkowy Magic Cam POMOCY!!!
Ostatnio edytowany przez strongbaby (2007-05-16 12:33:35)
Użytkownik
mnie też się ta strona nie otwiera Dlaczego?
Użytkownik
awaria serwera, już pracują nad tym, oby jak najszybciej zrobili. Obraz poklatkowy można oglądać
Użytkownik
Wystąpiła bardzo poważna awaria serwera streamingu.
Firma Inten pracuje nad przywróceniem transmisji, do czasu przywrócenia streamingu dostępny jest przekaz live na platformie SmileCam.
Logowanie na stronie www.bociany.ittv.pl - link pod belką SmileCam
Pozdrawiamy,
Grupa iTTv
Użytkownik
Awaria serwera transmisji strumieniowej okazała się bardziej rozległa niż sądziliśmy początkowo.
Wczoraj wieczorem uruchomiliśmy bezpośredni przekaz strumieniowy w technologii P2P który jakością nie ustępuje klasycznym rozwiązaniom zdejmując jednocześnie limity wynikające z możliwości serwerów i ich łacz-od teraz limitem jest już tylko globalna sieć
Jak tylko naprawiony zostanie serwer dedykowany transmisji strumieniowej przywrócimy możliwość połączeń przez TV Nullsoft.
Za wszelkie niedogodności przepraszamy, zachęcamy wszystkich do instalowania video TV P2P bo to jest przyszłość a w zasadzie już teraźniejszość multimediów strumieniowych więc im wcześniej zaczniecie z nich korzystać tym łatwiej będzie później
Ostatnie zdarzenia wynikające z większego od możliwości technicznych zapotrzebowania na dostęp do transmisji z obserwacji przygodzickich bocianów zainspirowały nas do podjęcia pewnych działań o których efektach jako pierwsi zostaniecie poinformowani Wy - nasi drodzy bocianoluby
Dostęp do przekazu z Przygodzic pozostaje bez zmian i znajduje się pod adresem www.bociany.ittv.pl
Pozdrawiamy,
Z grupą iTTv/Serwis MagicCam
Andrzej Filipowicz
Użytkownik
Eva, dzięki za miłe słowa i za to, że doceniacie nasze szybkie reakcje, ale jak już kiedyś pisałem, nie uważamy abyśmy pielęgnując i realizując w swoim życiu pewne zasady i standardy robili coś niezwykłego.
To co nas niezmiernie cieszy i buduje to fakt, że trafiamy na sobie podobnych, czego najlepszym przykładem jest realizujący projekt "Blisko bocianow" cały Wasz zespół z Tobą, Pawłem i Sve na czele.
Pozdrawiamy,
za grupę iTTv,
Andrzej Filipowicz
Użytkownik
Mamy przerwę w przekazie która leży po stronie komputera/encodera/ transmisji.
Jak tylko zlokalizujemy usterke zrobimy wszystko aby jak najszybciej przywrócić przekaz.
Pozdrawiamy,
Grupa iTTv
Użytkownik
Mamy informację z Przygodzic o wielkiej nawałnicy której efektem jest całkowity brak zasilania w całej gminie.
Mamy nadzieje, że nic się nikomu nie stało - naszym bocianom rownież !
Pozdrawiam,
Andrzej
Użytkownik
Już po burzy, leje jak z cebra ale najgorsze chyba za nami czyli naszymi bocianami
Teraz czekamy już tylko na przywrócenie zasilania i dostępu do sieci Internet.
Musicie być cierpliwi, bo nawet nadajniki gsm tam teraz nie działają więc i zadzwonić do Przygody, Dziedzica i małych nie ma jak
Pozdrawiam,
Andrzej
Ostatnio edytowany przez MagicCam (2007-07-02 18:37:24)
Użytkownik
Witam
Więc tak jak napisał Andrzej - już po burzy, powoli przestaje padać. Problem jest z łączem internetowym i TV kablową, która dostarcza internet do Urzędu Gminy (kilka osób mi mówiło, że nie ma neta i TV w Przygodzicach). Zobaczymy jak szybko koledzy z "kablówki" usuną awarię.
Pozdrowienia z Przygodzic
P.S. Ten z tą kamerą podczas obrączkowania to ja
Użytkownik
Nadal mamy brak sygnału Internetowego w komputerze przekazu.
To jest bardzo poważna awaria będąca wynikiem wyładowań atmosferycznych i trzeba czekać cierpliwie na przywrócenie łączności w UG Przygodzice.
Pozdrawiam,
Andrzej
Użytkownik
Witam ponownie
13:55 - nadal nie ma internetu nie tylko w Urzędzie Gminy, w Gminnym Ośrodku Kultury również - "kablówka". Telefon u dostawcy internetu niestety ciągle zajęty... Miejmy nadzieje, że niebawem wszystko wróci do normy.
Pozdrawiam,
Adam