Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
19.43 Powrót Przygody, zaraz te¿ Dziedzic siê do niej przytuli³ stêskniony. Mój b³±d.
19.47 Nad jajkiem jeden bocian, nie wiem co z drugim, ale od¶wie¿y³ siê przekaz. Obserwuj±c bociany odnoszê wra¿enie, ¿e to jest para z ubieg³ego roku. Nie wiem , ale wiele wspólnych cech.
19.47 Powrót bociana z wy¶ció³k±.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2019-03-31 18:04:41)
Użytkownik
19:49 Ju¿ s± dwa bocianki.
Moderator
Magosia napisał:
19.43 Powrót Przygody, zaraz te¿ Dziedzic siê do niej Przytuli³ stêskniony. Mój b³±d.
19.47 Nad jajkiem jeden bocian, nie wiem co z drugim, ale od¶wie¿y³ siê przekaz. Obserwuj±c bociany odnoszê wra¿enie, ¿e to jest para z ubieg³ego roku. Nie wiem , ale wiele wspólnych cech.
Dziedzic pofrun±³ na maszt, za minutkê wróci³ z wy¶ció³k±. Jeszcze j± po ciemku wypatrzy³
Te¿ widzê wiele zachowañ podobnych do ubieg³orocznych, a ju¿ wysiadywanie od pierwszego jajka jest bardzo znacz±ce
Zbanowany
19.45. zasta³em parê bocianów na gnie¼dzie,ale po 2 minutach jeden osobnik odfrun±³ na kamerê (Dziedzic?).
Na (f.1.), ju¿ tylko jeden chyba Przygoda?, bo z wcze¶niejszych wpisów, to Dziedzic
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2019-03-31 17:58:18)
Użytkownik
agata66 napisał:
Magosia napisał:
19.43 Powrót Przygody, zaraz te¿ Dziedzic siê do niej Przytuli³ stêskniony. Mój b³±d.
19.47 Nad jajkiem jeden bocian, nie wiem co z drugim, ale od¶wie¿y³ siê przekaz. Obserwuj±c bociany odnoszê wra¿enie, ¿e to jest para z ubieg³ego roku. Nie wiem , ale wiele wspólnych cech.Dziedzic pofrun±³ na maszt, za minutkê wróci³ z wy¶ció³k±. Jeszcze j± po ciemku wypatrzy³
Te¿ widzê wiele zachowañ podobnych do ubieg³orocznych, a ju¿ wysiadywanie od pierwszego jajka jest bardzo znacz±ce
Dziêkujê! Czyli nie jest ¼le z moj± pamiêci±.
20.00 Dziedzic zajêty jest toalet±, Przygoda wysiaduje.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2019-03-31 18:00:48)
Użytkownik
20.44 Przygoda wysiaduje jajko. Dziedzic j± iska.
Gość
Dziedzic kilkakrotnie przegania³ Przygodê z wysiadywania jaja i sprawdza³ ilo¶æ jaj )
Użytkownik
21.05 Dziedzic czy¶ci upierzenie, a Przygoda ogrzewa jajko.
21.11 Przygoda wsta³a; kopulacja.
21.12 Samica spulchni³a wy¶ció³kê i ponownie po³o¿y³a siê w do³ku. Dziedzic stoi przy koronie gniazda na 3 i czy¶ci pióra.
21.31 Dziedzic zaklekota³ i po³o¿y³ siê obok Przygody
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2019-03-31 19:35:03)
Użytkownik
21.39 Bociany le¿± obok siebie, drzemi± z dziobami w ¿abotach.
Użytkownik
21.58 Bociany wsta³y. Dziedzic - jak to czêsto bywa - pielêgnuje upierzenie, a Przygoda spulchnia wy¶ció³kê.
21.59 Przygoda nakry³a jajo.
22.22 Przygoda wysiaduje, Dziedzic stoi na przodzie gniazda i drzemie.
22.50 Samica wsta³a, samiec zaklekota³. Bociany poprawiaj± wy¶ció³kê.
22.51 Przygoda ponownie zajê³a miejsce w do³ku.
22.53 Ponowna wentylacja i poprawa wy¶ció³ki. Jeszcze w tej samej minucie Przygoda po³o¿y³a siê i po kilku sekundach znów wsta³a.
22.54 Dziedzic nieprzerwanie czy¶ci pióra, a Przygoda okry³a jajko - znów tylko na kilka sekund. Po spulchnieniu wy¶ció³ki, samica zajê³a miejsce w do³ku.
23.04 Dziedzic rozci±ga siê. W Przygodzicach wieje wiatr.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2019-03-31 21:08:12)