Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
Bocian jest na gnieździe. Widać ogon na drugiej kamerce. Pierwsza praktycznie nie działa
Użytkownik
Użytkownik
Ale niespodzianka
19.36 Bocian stoi na jednej nodze.
Użytkownik
19.40 Bocian stoi na jednej nodze. Podgląd z kamery1 nie ładuje się, działa tylko 2.
Użytkownik
U mnie żadna nie działa😳. Dobrze że chociaż jest forum i wy❤❤
Użytkownik
Użytkownik
20.05 Sytuacja na gnieździe bez zmian. Ciekawe czy bociek się zadomowi
Użytkownik
Magosia napisał:
19.51 Bocian nadal stoi na jednej nodze. Sądząc po ruchu czyści intensywnie pióra.( screen na pocieszenie)
https://images92.fotosik.pl/654/8cb87a30eef76be0med.png
Dziękuję za info😍
Użytkownik
Bocian w gnieździe. Czyści pióra. Witamy😃
Użytkownik
Witam witam. Od poprzedniego roku dopiero oglądam bociany nie mogłam się zalogować ale się udało. Chyba weszłam dosłownie na podgląd kamery chwilkę dosłownie po wylądowaniu Bocianka ale dzieci tak były przejęte że dopiero później zrobiłam screena, ale musiał przylecieć ok 16:04. Zaczynamy sezon
mam nadzieję że będzie udany
pozdrawiam
Użytkownik
21.33 Stoi tyłem do kamery
Użytkownik
21.32 Bocian stoi nieruchomo.
Użytkownik
21.41 Jest dźwięk, brak obrazu
21.43 Obraz wrócił
Ostatnio edytowany przez JurasN (2023-03-19 20:43:56)
Użytkownik
21:43 bocian jest i u mnie. Oby obraz był już z nami. Zaczynamy kolejny sezon kochani🥰🥰
Użytkownik
22:18 intensywna toaleta piór
Użytkownik
22:41Bocian w gniezdzie. Czy to Dziedzic?
Użytkownik
Witam wszystkich bocianolubnych, podglądam to gniazdo już trzeci sezon, może nie będę tak aktywna w pisaniu jak wy, ale bardzo wam dziękuję za wszelkie informacje. Witam naszego kochanego bocianka
Administrator
22.47-22.58 bocian stoi na gnieździe.
Czy to zeszłoroczny Dziedzic, a nawet czy to samiec, nie wiadomo. Jak widać nie jest znakowany. Oznakowanie dorosłego ptaka jest bardzo trudne. Na pewno nie jest to młody z tego gniazda, bo te corocznie znakowaliśmy.
Jeśli uda się prześledzić ich zachowanie (gody) po przylocie drugiego, to będziemy znali płeć obu.
Dziękuję za wszystkie wpisy, szczególnie Arkowi i Buni za uchwycenie czasu przylotu! To ważne szczególnie przy tak rwącym się obrazie.
Przypomnę, że w projekcie „Blisko bocianów” za obraz i kwestie techniczne odpowiada nasz partner – Urząd Gminy Przygodzice, z naszej strony dodatkowo i społecznie wspiera ich w ramach swoich możliwości Rafał Markowski. Dziś Rafał zdalnie pracował nad ustabilizowaniem przekazu (dziękuję!), jutro ma być w Urzędzie, gdyż niektóre sprawy techniczne można rozwiązać tylko na miejscu.
My jako członkowie projektu „Blisko bocianów” zajmujemy się samymi bocianami (obserwacje, interwencje itp.) i tym forum (moderatorzy).
Zapraszam i pozdrawiam!
Paweł Dolata
Projekt „Blisko bocianów”: kamera na gniazdo w Przygodzicach i nie tylko
www.bociany.przygodzice.pl, http://bocianyzprzygodzic.pun.pl i www.facebook.com/bocianyzprzygodzic
Projekt „Kaliskie bociany”: www.facebook.com/Kaliskie-bociany-132466465642766/
Wielkopolskie Towarzystwo Przyrodniczo-Krajoznawcze
www.facebook.com/WielkopolskieTowarzyst … ajoznawcze
Administrator
Dostajemy sygnały (patrz np. niżej), że niektórzy z Państwa mają w nowym sezonie problem z przypomnieniem używanego hasła po kilku miesiącach nieobecności. Jako administrator nie mogę go sprawdzić (i słusznie), ale mogę na Państwa prośbę zmienić na nowe hasło i Państwu je wysłać. W razie takiej potrzeby proszę pisać na p.dolata@op.pl, podając mi nick na forum.
Wczoraj taką udaną akcję zrobiliśmy.
Pozdrawiam i życzę miłego sezonu!
Paweł Dolata
Projekt „Blisko bocianów”: kamera na gniazdo w Przygodzicach i nie tylko
www.bociany.przygodzice.pl, http://bocianyzprzygodzic.pun.pl i www.facebook.com/bocianyzprzygodzic
Projekt „Kaliskie bociany”: www.facebook.com/Kaliskie-bociany-132466465642766/
Wielkopolskie Towarzystwo Przyrodniczo-Krajoznawcze
www.facebook.com/WielkopolskieTowarzyst … ajoznawcze
Arek napisał:
Jest !!!!!
zauważyłem boćka o 16.06, zaraz poprawię datę w swoim profilu
Witam wszystkich miłośników bocianów i obserwatorów tego gniazdaJa zacząłem tu zaglądać regularnie już w 2008 r. Miałem konto założone ale gdzieś umknęło. Niedawno postanowiłem ponownie założyć i się udało.
Użytkownik
A jednak przylot książkowy...19.03. - imieniny Józefa ....super !!!!!