Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
Droga Mariolu,
Dopiero się dowiedziałem o Twojej cennej i celnej uwadze
Zmieniał już nie będę bo się zdeaktualizowało
Obiecuję, że za rok jakoś inaczej to wszystko zorganizujemy.
Ze względów czasowych wszelkie uwagi i sugestie proszę przesyłać mailem na adres: bociany@ittv.pl
Pozdrawiam,
Andrzej
Użytkownik
Aktualnie jest jakaś awaria w Przygodzicach i jutro przekaz powinien zostać wznowiony.
Zgodnie z wcześniejszą naszą decyzją zamierzamy kontunuować przekaz bo choć bociany już pewnie w tym roku nie wrócą to miejsce jest tak urokliwe, że chyba warto.
Jeżeli pozostali partnerzy transmisji będą tego samego zdania to będziemy wszyscy mogli powiedzieć - czekamy na przylot bocianów on-line
Czego Wam wszystkim i sobie również życzymy .
Planujemy sporo zmian, pierwsze będą widoczne na www.bociany.ittv.pl i www.bocianyonline.pl już w najbliższych dniach.
Za iTTv,
Andrzej
Ostatnio edytowany przez MagicCam (2007-09-02 12:51:58)
Użytkownik
ludwik149. 15.04.2008 godz17.00 .Mam problem,od 30min nie mogę wejść na czat bocianolubów,przekaz strumieniowy jest obraz,a połączenia z czatem nie moę złapać.do tej pory nie zdarzało się to.Pisze brak połączenia z internetem,jak brak?jak przekaz obrazowy z gniazda mam!Nie wiem co się dzieje?
ja !od roku! nie mogę zrobić sobie profilu na bociani czat nie dostaję linku aktywującego na damii@onet.eu czyli moją poczte
Ostatnio edytowany przez damian21 (2008-04-15 15:31:51)
Witam!
Odnośnie dwoch postów wyżej na temat czata.
Na ten temat było już kilka razy pisane na naszym forum (także w tym temacie jets o tym na str.2 http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 2701#p2701 także w wątku pt "Tematy i wątki" i w kilku innych)
Dla przypomnienia podaje po raz kolejny, że czat a forum to dwie odrębne sprawy. Czat nie podlega pod nasze forum i nie jesteśmy w stanie rozwiązać tych problemów.
Przekażę Wasze informacje w kierunku strony pod jaką podlega czat, jednakże prosze tzarazem zrozumieć, że nie jest to uzależnione od forum i pod forum nie podlega.
Pozrawiam
Eva Stets
Administrator forum
Użytkownik
damian21 napisał:
ja !od roku! nie mogę zrobić sobie profilu na bociani czat nie dostaję linku aktywującego na damii@onet.eu czyli moją poczte
Damian,
Zarejestruj się jeszcze raz bo w ubiegłym roku był inny czat i to może być przyczyna Twojego rocznego oczekiwaia na aktywację konta.
Pozdrawiam,
Andrzej
Użytkownik
ludwik149 napisał:
ludwik149. 15.04.2008 godz17.00 .Mam problem,od 30min nie mogę wejść na czat bocianolubów,przekaz strumieniowy jest obraz,a połączenia z czatem nie moę złapać.do tej pory nie zdarzało się to.Pisze brak połączenia z internetem,jak brak?jak przekaz obrazowy z gniazda mam!Nie wiem co się dzieje?
Ludwiku,
Była awaria serwera obsługującego czat ale już od kilku godzin wszystko chodzi i jest ok.
Pozdrawiam,
Andrzej
Proszę w takim razie skontaktowac się bezpośrenio z webasterem lub administracją strony na której jest czat. Na naszym forum było to już pisane kilka razy: forum a czat to dwie odrębne sprawy. Są to dwie różne administracje więc sprawy lub problemy związane z czatem nie mają nic wspólnego z forum.
Jako administracja tego forum nic na to pomóc nie możemy, bo nie należy to ani nie podlega pod nasze forum. Tak więc proszę swoje problemy z czatem kierować do administracji na której znajduje się czat.
Czat nie jest w zasiegu działania ani strony PwG OTOP ani naszego forum.
Eva Stets
Administrator forum
damian21 napisał:
cały czas próbuję i nic
przedwczoraj też próbowałem
Użytkownik
Witam,
ja mam sprawe troche innej natury. Gdyby nie to forum - nie znalazlbym transmisji strumieniowej do Naszych Bocianow
Mysle, ze sporo osob bladzi po tej stronie i nie moze znalezc przekazu strumieniowego...
Wyglada to tak:
Wchodzimy na strone glowna: http://www.bocianyonline.pl/
dalej w kamery: http://www.bocianyonline.pl/kamery.html
wybieramy Przgodzice i naciskamy "oglądaj": http://www.bociany.ittv.pl/
naciskamy na bociana i trafiamy na strone mobilnego streamingu: http://www.bociany.ittv.pl/aplet/mobiTV/index.html
Nigdzie nie moglem znalźć transmisji na pc:(
Nie wiem, może coś źle robie, ale zainteresowało mnie to jak ciezko dotrzec do video
Użytkownik
Na stronie głównej do przekazów w różnych technologiach czyli na tej z bocianem, klikasz na belkę z wybraną transmisją strumieniową i już oglądasz.
Strona którą wywołałeś klikając w bociana to również przekaz strumieniowy tylko w małej rodzielczości - kliknij na obrazie dwa razy i będziesz ten sam obraz miał na całym ekranie komputera.
Andrzej
Użytkownik
Mam pytanie dot. "burczenia" ktore caly czas slysze po wlaczeniu przekazu strumieniowego. Jest to troche... irytujace, musze calkowicie wylaczac dzwiek.
Użytkownik
Zgadza sie, problem jest u mnie. Po prostu nie widze tej belki na gorze. Na drugim komputerze byla, dlatego nie moglem znalezc. Nie wiem czemu jej nie widze na stronie:( (chodzi o tą czerwoną).
Jeśli chodzi o dźwięk to kolega wyżej ma rację. Jest takie uciążliwe "buczenie".
Pozdrawiam i gratuluje projektu.
Użytkownik
kriz napisał:
Mam pytanie dot. "burczenia" ktore caly czas slysze po wlaczeniu przekazu strumieniowego. Jest to troche... irytujace, musze calkowicie wylaczac dzwiek.
Niestety nie na wszystko mamy wpływ.
Opiekun przekazu z ramienia UG Przygodzice - Tomasz Świątek dwoił się i troił żeby wyeliminować przydźwięk, ale jak na razie te bardzo żmudne działania były nieskuteczne.
Jak znajdziemy przyczynę to mogę zapewnić, że ją wyeliminujemy.
Andrzej
Użytkownik
Belki są również na dole pod bocianem.
Jeżli prościej i skuteczniej łączysz się klikając na bociana to zaraz zmienimy link i będziesz miał taki swój skrót
Andrzej
Użytkownik
Dziekuje serdecznie za pomoc i zainteresowanie. Juz udalo mi sie nawet stworzyc skrot na pulpit i odpala sie WMP
Dziekuje wszystkim za mozliwosc ogladania ich życia
Użytkownik
"Cieszę" się,że burczenie nie tylko występuje u mnie.Mam nadzieję,że uda się to wyeliminować.W poprzednim przekazie nic takiego nie występowało.Pozdrawiam i życzę cierpliwości w stosunku do bocianolubów.
Użytkownik
Witam! Mam taki problem, że transmisja strumieniowa na moim komputerze jest bez dźwięku. Jeżeli ktoś ma pomysł co zrobić to prosze o radę.
Użytkownik
magdekk napisał:
Witam! Mam taki problem, że transmisja strumieniowa na moim komputerze jest bez dźwięku. Jeżeli ktoś ma pomysł co zrobić to prosze o radę.
Magdekk, sprawdź czy czasem nie masz wyłączonego dźwięku/ikona głośniczka w pasku narzędziowym na dole playera Windows Media Player lub ikona głośniczka na górze blogTV Flash Player/
Andrzej
Użytkownik
Kochani! Mam programy te same co w ub. roku, a nawet więcej i nieco większa wprawe w ich obsłudze, ale nie mam obrazu!, tzn tylko z kamery. Strumieniowy jest czarny, albo pojawia się informacja, że przekroczono limity dostępności, czy coś w tym rodzaju. W zeszłym roku nie było problemów. Nie widzę, żeby ktoś zgłaszał takie problemy, więc to może tylko moja nieświadomość, jeśli tak, bardzo prosze o pomoc starszej pani Nie chodzi mi o czat, broń Boże, wyłącznie o obraz "na żywo".