Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
5. Bêdê na zlocie 1-2 sierpnia. Nocleg grupowy w GOK lub w schronisku ze ¶piworem.
Pozdr
Ostatnio edytowany przez ayla (2009-07-15 17:16:53)
Użytkownik
6. 7. 8. - Szkoda, ¿e Zlot zosta³ przesuniêty, ale potwierdzam udzia³ swój i rodziców w Zlocie w dniach 1 - 2 VIII 2009 r. w Przygodzicach.
Bêdê z noclegiem, je¶li siê znajdzie dla mnie miejsce.
Pozdrawiam
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Moderator
9. Potwierdzam udzia³ 1-2 VIII, nocleg w GOK lub Ludwikowie. GOR¡CO ZAPRASZAM:)))
pozdrawiam
Wojtek Ka¼mierczak
PwG OTOP
Użytkownik
Zg³aszam udzia³ mojego kolegi
10. Pawe³ ¦liwiñski 1-2 VIII z noclegiem w GOK lub Ludwikowie
pzdr
Dawid Niedba³a
Użytkownik
11. Stanis³aw Ku¼niak
12. Katarzyna ¯o³nierowicz
13. Marcin Tobó³ka
Wszyscy 1.08, bez noclegu.
Użytkownik
14. Beata Zackiewicz
15. Rados³aw Kozyra i pies (pudel Puszek:)
Oboje razem wyrazamy chec noclegu w Ludwikowie - ze spiworami wlasnymi. Tylko czy sa to pokoje czy grupowy nocleg, zeby nasz pies nikomu nie przeszkadzal. Jesli to problem - prosze dac znac, to poszukamy noclegu na wlasna reke w jakims agroturystycznym gospodarstwie. Dodam, ze wczesniej nie uczestniczylismy nigdy w podobnym zlocie, wiec stad te pytanie
Ostatnio edytowany przez Biatka (2009-07-20 15:05:24)
Użytkownik
Znam to schronisko i s± tam do¶æ lu¼ne zasady. S± tam pokoje ró¿nej wielko¶ci (2-6 osób) i jedna du¿a sala.
Znam te¿ wiêkszo¶æ uczestników i im pies nie bêdzie przeszkadza³
Nie ma chyba sensu dzieliæ grupê na ró¿ne miejsca noclegu, bo liczymy na tradycyjn± wspóln± zabawê przy ognisku.
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Ostatnio edytowany przez seba_archeolog (2009-07-21 12:47:33)
Użytkownik
witam
na stronie PwG OTOP jest ju¿ w miarê szczegó³owy opis przebiegu zlotu, muszê przyznaæ, ¿e w tym roku zapowiada siê bardzo ciekawa niedzielna wycieczka )
http://www.pwg.otop.org.pl/index.php?fu … all&no=214
pzdr
Dawid
Zbanowany
22.07.2009.
Nie wiem czy bedê na ZLOCIE, ale wiem ¿e nie wszystkie informacje s± aktualne. I moje posty wcze¶niejsze nie s± nie zasadne, bo wczoraj na przyk³ad dowiedzia³em siê, ¿e pani So³tys nie zajmuje siê ju¿ miejscami w "Schronisku" (udziela info. kto siê zajmuje). Ja wiem, ¿e pewne sytuacje i anomalje nie do koñca mo¿na przewidzieæ. Ale termin mo¿e i by³ wymuszony przez jak±¶ publikacjê, ale by³ wcze¶niejszy i mo¿na by³o siê dostosowaæ ewentualnie wcze¶niej podaæ, ¿e nie dograli¶my terminu z GOK.
POZDRWIAM WSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE UCZESTNIKÓW ZLOTU.
Administrator
Nie ma Pan racji. Termin Zlotu by³ dograny z GOK, ale w sytuacji gdy wesz³a im impreza (wesele) w przeciwieñstwie do Zlotu p³atna, to ta mia³a pierwszeñstwo, i nie ma siê co dziwiæ.
wladek12 napisał:
22.07.2009.
Nie wiem czy bedê na ZLOCIE, ale wiem ¿e nie wszystkie informacje s± aktualne. I moje posty wcze¶niejsze nie s± nie zasadne, bo wczoraj na przyk³ad dowiedzia³em siê, ¿e pani So³tys nie zajmuje siê ju¿ miejscami w "Schronisku" (udziela info. kto siê zajmuje). Ja wiem, ¿e pewne sytuacje i anomalje nie do koñca mo¿na przewidzieæ. Ale termin mo¿e i by³ wymuszony przez jak±¶ publikacjê, ale by³ wcze¶niejszy i mo¿na by³o siê dostosowaæ ewentualnie wcze¶niej podaæ, ¿e nie dograli¶my terminu z GOK.
POZDRWIAM WSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE UCZESTNIKÓW ZLOTU.
Użytkownik
Biatka napisał:
14. Beata Zackiewicz
15. Rados³aw Kozyra i pies (pudel Puszek:)
Oboje razem wyrazamy chec noclegu w Ludwikowie - ze spiworami wlasnymi. Tylko czy sa to pokoje czy grupowy nocleg, zeby nasz pies nikomu nie przeszkadzal. Jesli to problem - prosze dac znac, to poszukamy noclegu na wlasna reke w jakims agroturystycznym gospodarstwie. Dodam, ze wczesniej nie uczestniczylismy nigdy w podobnym zlocie, wiec stad te pytanie
Bêdzie mi³o z psiakiem:)))
Moderator
Pierwszy raz mi siê uda dotrzeæ na zlot, dlatego bardzo siê cieszê
16. Wojciech Szukalski - bêdê na Zlocie 1-2 VIII, nocleg grupowy w GOK
Pozdrawiam
Użytkownik
Na stronie www.pwg.otop.org.pl jest ju¿ szczegó³owy program obu dni Zlotu. Program jest bardzo interesuj±cy, m. in. ze wzglêdu na wyk³ady: o rzadszym gatunku bociana czarnego, a tak¿e Dolinie Biebrzy i Puszczy Bia³owieskiej. Drugi dzieñ Zlotu zapowiada siê niezwykle atrakcyjn± wycieczk± w mniej uczêszczan± turystycznie wschodni± czê¶æ Doliny Baryczy.
Pozdrawiam
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Ostatnio edytowany przez seba_archeolog (2009-07-24 14:06:04)
Użytkownik
Kolejne osoby potwierdzi³y udzia³ w Zlocie, a jako nieforumowicze poprosi³y o dopisanie ich do listy uczestników, co z przyjemno¶ci± czynimy:
17. prof. dr hab. Leszek Berger z Poznania / Jaskó³ek k. Ostrowa - autor prelekcji o godz. 12.15 1 dnia VIII
18. Wac³aw Kieremkampt z Przygodzic - wspó³za³o¿yciel i dzia³acz Towarzystwa Mi³o¶ników Przygodzic, który poprowadzi spacer po Przygodzicach
Pozdrawiam
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Użytkownik
Zg³aszam udzia³ dwóch osób na dwa dni, bez noclegów:
19. Janina Bartuzi z Ostrowa Wielkopolskiego
20. Jerzy Bartuzi równie¿ z Ostrowa
pozdrawiam
Jurek Bartuzi
Użytkownik
21. Wandzia Kozyra - nocleg w Ludwikowe ze spiworem (razem z osobami i psem z pozycji 14 i 15), nieforumowiczka, kuzynka, ktora do nas przyjechala z Francji i zabieramy ja na zlot:) Artystka (gra m.in na lutni, muzyka starodawna), ale zapalona ekolo¿ka. Na ptakach sie raczej nie zna, ale chetnie pozna (chyba;))
Ostatnio edytowany przez Biatka (2009-07-25 05:56:52)
Użytkownik
22. Dawid Zaczyk - bêdê na Zlocie 1-2 VII - bez noclegu Pozdrawiam
Użytkownik
Zg³aszam udzia³ 2 osób:
23. Agnieszka Jagie³³o - bêdzie na Zlocie 1-2 VIII, nocleg grupowy w GOK ze ¶piworem.
24. Tomasz Niedba³a - bêdzie na Zlocie 1-2 VIII, nocleg grupowy w GOK ze ¶piworem.
pzdr
Dawid
Użytkownik
25. Dopiero dzi¶ pouk³ada³y mi siê wszystkie sprawy, wiêc z przyjemno¶ci± mogê ju¿ potwierdziæ swoj± obecno¶æ na tegorocznym ZLOCIE W PRZYGODZICACH
Nocleg w GOK Przygodzice.
Pozdrawiam serdecznie,
Mariola Jakubowska
Warszawa
Administrator
Witam!
Bociany same szykuj± nam niespodzianki na czas IV Zlotu.
1. Dwa ostatnie wieczory ogl±da³em z Tomkiem ¯ukiem le¶ne zlotowisko nielêgowych bocianów z gminie Sieroszewice – jeszcze niedawno by³o tam podobno ok. 50 bocianów, w czasie naszych kontroli znacznie mniej: 25.7 – 6 os., a 26.7 – 4 os., ale nocuj±ce na starych sosnach w ¶rodku lasu bociany bia³e to nie lada widok! Propozycja dla chêtnych Zlotowiczów 1 VIII jest taka, ¿e pomiêdzy wyk³adami a ogniskiem podjedziemy tam spróbowæ je zobaczyæ, mam nadziejê, ¿e jeszcze bêd±. Miejsce to jest ok. 20 km od Przygodzic.Wypad z obserwacjami zajmie wiêc ok. 1,5 godziny.
2. Dzi¶ Wojtek Ka¿mierczak wykry³ olbrzymie jak na Wielkopolskê zgrupowanie 148 bocianów na trasie wycieczki przewidzianej na 2 VIII – mam nadziejê, ¿e wtedy te¿ uda siê to stado zobaczyæ !
Pozdrawiam
Pawe³ T. Dolata
PwG OTOP