Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
5. Będę na zlocie 1-2 sierpnia. Nocleg grupowy w GOK lub w schronisku ze śpiworem.
Pozdr
Ostatnio edytowany przez ayla (2009-07-15 17:16:53)
Użytkownik
6. 7. 8. - Szkoda, że Zlot został przesunięty, ale potwierdzam udział swój i rodziców w Zlocie w dniach 1 - 2 VIII 2009 r. w Przygodzicach.
Będę z noclegiem, jeśli się znajdzie dla mnie miejsce.
Pozdrawiam
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Moderator
9. Potwierdzam udział 1-2 VIII, nocleg w GOK lub Ludwikowie. GORĄCO ZAPRASZAM:)))
pozdrawiam
Wojtek Kaźmierczak
PwG OTOP
Użytkownik
Zgłaszam udział mojego kolegi
10. Paweł Śliwiński 1-2 VIII z noclegiem w GOK lub Ludwikowie
pzdr
Dawid Niedbała
Użytkownik
11. Stanisław Kuźniak
12. Katarzyna Żołnierowicz
13. Marcin Tobółka
Wszyscy 1.08, bez noclegu.
Użytkownik
14. Beata Zackiewicz
15. Radosław Kozyra i pies (pudel Puszek:)
Oboje razem wyrazamy chec noclegu w Ludwikowie - ze spiworami wlasnymi. Tylko czy sa to pokoje czy grupowy nocleg, zeby nasz pies nikomu nie przeszkadzal. Jesli to problem - prosze dac znac, to poszukamy noclegu na wlasna reke w jakims agroturystycznym gospodarstwie. Dodam, ze wczesniej nie uczestniczylismy nigdy w podobnym zlocie, wiec stad te pytanie
Ostatnio edytowany przez Biatka (2009-07-20 15:05:24)
Użytkownik
Znam to schronisko i są tam dość luźne zasady. Są tam pokoje różnej wielkości (2-6 osób) i jedna duża sala.
Znam też większość uczestników i im pies nie będzie przeszkadzał
Nie ma chyba sensu dzielić grupę na różne miejsca noclegu, bo liczymy na tradycyjną wspólną zabawę przy ognisku.
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Ostatnio edytowany przez seba_archeolog (2009-07-21 12:47:33)
Użytkownik
witam
na stronie PwG OTOP jest już w miarę szczegółowy opis przebiegu zlotu, muszę przyznać, że w tym roku zapowiada się bardzo ciekawa niedzielna wycieczka )
http://www.pwg.otop.org.pl/index.php?fu … all&no=214
pzdr
Dawid
Zbanowany
22.07.2009.
Nie wiem czy bedę na ZLOCIE, ale wiem że nie wszystkie informacje są aktualne. I moje posty wcześniejsze nie są nie zasadne, bo wczoraj na przykład dowiedziałem się, że pani Sołtys nie zajmuje się już miejscami w "Schronisku" (udziela info. kto się zajmuje). Ja wiem, że pewne sytuacje i anomalje nie do końca można przewidzieć. Ale termin może i był wymuszony przez jakąś publikację, ale był wcześniejszy i można było się dostosować ewentualnie wcześniej podać, że nie dograliśmy terminu z GOK.
POZDRWIAM WSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE UCZESTNIKÓW ZLOTU.
Administrator
Nie ma Pan racji. Termin Zlotu był dograny z GOK, ale w sytuacji gdy weszła im impreza (wesele) w przeciwieństwie do Zlotu płatna, to ta miała pierwszeństwo, i nie ma się co dziwić.
wladek12 napisał:
22.07.2009.
Nie wiem czy bedę na ZLOCIE, ale wiem że nie wszystkie informacje są aktualne. I moje posty wcześniejsze nie są nie zasadne, bo wczoraj na przykład dowiedziałem się, że pani Sołtys nie zajmuje się już miejscami w "Schronisku" (udziela info. kto się zajmuje). Ja wiem, że pewne sytuacje i anomalje nie do końca można przewidzieć. Ale termin może i był wymuszony przez jakąś publikację, ale był wcześniejszy i można było się dostosować ewentualnie wcześniej podać, że nie dograliśmy terminu z GOK.
POZDRWIAM WSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE UCZESTNIKÓW ZLOTU.
Użytkownik
Biatka napisał:
14. Beata Zackiewicz
15. Radosław Kozyra i pies (pudel Puszek:)
Oboje razem wyrazamy chec noclegu w Ludwikowie - ze spiworami wlasnymi. Tylko czy sa to pokoje czy grupowy nocleg, zeby nasz pies nikomu nie przeszkadzal. Jesli to problem - prosze dac znac, to poszukamy noclegu na wlasna reke w jakims agroturystycznym gospodarstwie. Dodam, ze wczesniej nie uczestniczylismy nigdy w podobnym zlocie, wiec stad te pytanie
Będzie miło z psiakiem:)))
Moderator
Pierwszy raz mi się uda dotrzeć na zlot, dlatego bardzo się cieszę
16. Wojciech Szukalski - będę na Zlocie 1-2 VIII, nocleg grupowy w GOK
Pozdrawiam
Użytkownik
Na stronie www.pwg.otop.org.pl jest już szczegółowy program obu dni Zlotu. Program jest bardzo interesujący, m. in. ze względu na wykłady: o rzadszym gatunku bociana czarnego, a także Dolinie Biebrzy i Puszczy Białowieskiej. Drugi dzień Zlotu zapowiada się niezwykle atrakcyjną wycieczką w mniej uczęszczaną turystycznie wschodnią część Doliny Baryczy.
Pozdrawiam
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Ostatnio edytowany przez seba_archeolog (2009-07-24 14:06:04)
Użytkownik
Kolejne osoby potwierdziły udział w Zlocie, a jako nieforumowicze poprosiły o dopisanie ich do listy uczestników, co z przyjemnością czynimy:
17. prof. dr hab. Leszek Berger z Poznania / Jaskółek k. Ostrowa - autor prelekcji o godz. 12.15 1 dnia VIII
18. Wacław Kieremkampt z Przygodzic - współzałożyciel i działacz Towarzystwa Miłośników Przygodzic, który poprowadzi spacer po Przygodzicach
Pozdrawiam
Sebastian Przybylski
PwG OTOP
Użytkownik
Zgłaszam udział dwóch osób na dwa dni, bez noclegów:
19. Janina Bartuzi z Ostrowa Wielkopolskiego
20. Jerzy Bartuzi również z Ostrowa
pozdrawiam
Jurek Bartuzi
Użytkownik
21. Wandzia Kozyra - nocleg w Ludwikowe ze spiworem (razem z osobami i psem z pozycji 14 i 15), nieforumowiczka, kuzynka, ktora do nas przyjechala z Francji i zabieramy ja na zlot:) Artystka (gra m.in na lutni, muzyka starodawna), ale zapalona ekolożka. Na ptakach sie raczej nie zna, ale chetnie pozna (chyba;))
Ostatnio edytowany przez Biatka (2009-07-25 05:56:52)
Użytkownik
22. Dawid Zaczyk - będę na Zlocie 1-2 VII - bez noclegu Pozdrawiam
Użytkownik
Zgłaszam udział 2 osób:
23. Agnieszka Jagiełło - będzie na Zlocie 1-2 VIII, nocleg grupowy w GOK ze śpiworem.
24. Tomasz Niedbała - będzie na Zlocie 1-2 VIII, nocleg grupowy w GOK ze śpiworem.
pzdr
Dawid
Użytkownik
25. Dopiero dziś poukładały mi się wszystkie sprawy, więc z przyjemnością mogę już potwierdzić swoją obecność na tegorocznym ZLOCIE W PRZYGODZICACH
Nocleg w GOK Przygodzice.
Pozdrawiam serdecznie,
Mariola Jakubowska
Warszawa
Administrator
Witam!
Bociany same szykują nam niespodzianki na czas IV Zlotu.
1. Dwa ostatnie wieczory oglądałem z Tomkiem Żukiem leśne zlotowisko nielęgowych bocianów z gminie Sieroszewice – jeszcze niedawno było tam podobno ok. 50 bocianów, w czasie naszych kontroli znacznie mniej: 25.7 – 6 os., a 26.7 – 4 os., ale nocujące na starych sosnach w środku lasu bociany białe to nie lada widok! Propozycja dla chętnych Zlotowiczów 1 VIII jest taka, że pomiędzy wykładami a ogniskiem podjedziemy tam spróbowć je zobaczyć, mam nadzieję, że jeszcze będą. Miejsce to jest ok. 20 km od Przygodzic.Wypad z obserwacjami zajmie więc ok. 1,5 godziny.
2. Dziś Wojtek Każmierczak wykrył olbrzymie jak na Wielkopolskę zgrupowanie 148 bocianów na trasie wycieczki przewidzianej na 2 VIII – mam nadzieję, że wtedy też uda się to stado zobaczyć !
Pozdrawiam
Paweł T. Dolata
PwG OTOP