Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
10.06.2010r.
Bociany polecia³y na ¿erowisko. O godz. 11:21 gniazdo opu¶ci³a samica, a o godz. 11:22 samiec.
Użytkownik
10-06-10
12.09 Bociany nadal na ³owach
Moderator
Użytkownik
10-06-10
20.21 Gniazdo puste
20.58 nadal pusto
Ostatnio edytowany przez kawia (2010-06-10 18:58:09)
Użytkownik
Moderator
Zbanowany
Użytkownik
Moderator
11.06. 2010
10:56 - Przygoda opuszcza gniazdo. W godzinach 10:00-10:56 ( czas obserwacji) dwa boæki przebywa³y razem w gnie¼dzie.
10:59 - Dziedzic równie¿ przygotowuje siê do odlotu, ju¿ przeci±ga skrzyd³a, obserwuje przestrzeñ wokó³ a mo¿e Przygoda gdzie¶ czeka na niego w pobli¿u ?
11:01 - Dziedzic równie¿ odlatuje i gniazdo zostaje puste.
Pro¶ba do wytrwa³ych obserwatorów.
Czy kto¶ z Pañstwa móg³by sprawdziæ (i ewentualnie podsumowaæ?), czytaj±c poprzednie posty, KIEDY odnotowano (zaobserwowano) ostatni raz w tych dniach kopulacjê bocianiej pary?
Z góry dziêkujê za pomoc.
Eva Stets
Zbanowany
Wed³ug moich obserwacji, ostatnia kopulacja by³a 07.06.2010 o godzinie 04:15. (str.4, film)
Powiem szczerze, ¿e od kilku dni nie widzia³em. Ale postaram siê pilniej przypilnowaæ bociany
Eva Stets napisał:
Czy kto¶ z Pañstwa móg³by sprawdziæ (i ewentualnie podsumowaæ?), czytaj±c poprzednie posty, KIEDY odnotowano (zaobserwowano) ostatni raz w tych dniach kopulacjê bocianiej pary?
Eva Stets
Ostatnio edytowany przez piotrek94b (2010-06-11 17:49:38)
Dziêkujê Piotrze za pomoc. Sprawdzi³am tak¿e i inne daty (wcze¶niejsze) i dziêki temu niebawem podam krótkie zestwienie tegorocznych kopulacji - tych jakie by³y zaobserwowane od przylotu pary do dnia 7 czerwca.
Zestawienie podam w temacie pt "O projekcie".
Gdyby kto¶ z Pañstwa zauwa¿y³ dalsze kopulacje (np dzi¶, jutro, za tydzieñ , za 2-3 tygodnie lub wiêcej), proszê o podanie daty, godziny i (je¶li siê uda) o obliczenie czasu trwania. Dziêkujê z góry za przekazanie obserwacji.
Pozdrawiam
Eva Stets
piotrek94b napisał:
Wed³ug moich obserwacji, ostatnia kopulacja by³a 07.06.2010 o godzinie 04:15. (str.4, film)
Powiem szczerze, ¿e od kilku dni nie widzia³em. Ale postaram siê pilniej przypilnowaæ bocianyEva Stets napisał:
Eva Stets
Zgodnie z obietnic± (czyt. mój post wy¿ej) - poda³am zestawienie tegorocznych kopulacji w temacie pt "O projekcie".
Link bezpo¶redni do wpisu: http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … 666#p25666
Pozdrawiam
E.S.
Użytkownik
12 czerwiec
Witajcie boæki gdziekolwiek jeste¶cie
do 9:48 oba obrazy stoj±.
Użytkownik
12-06-10
21.55 Mam nadziejê, ¿e obydwa boæki sa ju¿ w gnie¼dzie, jak zwykle o tej porze... Bo my ich, niestety nie widzimy Obs³uga techniczna zawsze by³a niezawodna, wiêc pewnie i tym razem sie uda - no, trochê siê podlizujê - i wrócimy do naszych bocków.
Użytkownik
13 czerwiec
Witajcie niewidzialne boæki.
Z upa³ami pewno poradzi³y¶cie sobie lepiej ni¿ serwery. Mo¿e tak¿e upolowali¶cie sobie jakie¶ myszki i teraz stoicie na gnie¼dzie i czy¶cicie pióra.
Przyroda jest w lepszym stanie ni¿ technika.
Dziêkujê Babci Marioli i kawii za te pozytywne wpisy wy¿ej. Dziêkujê tak¿e ka¿demu z Was, ¿e okazujecie zrozumienie i cierpliwo¶æ. Taka postawa Forumowiczów i zachowanie spokoju jest - tak dla forum, jak i dla mnie osobi¶cie bardzo cenna i wa¿na. Po raz kolejny - dziêki Wam za to!!!
(czyt. tak¿e mój post w temacie pt "Przemy¶lenia": http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 700#p25700)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Eva
Dziêkujê tak¿e Justynie za post, zdjêcia i przekazanie obserwacji na ¿ywo o przygodzickich bocianach (czyt. wiêcej w temacie pt "Nasze bociany z ziemi, czyli wizyty pod gniazdem":
http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 702#p25702).
Eva Stets napisał:
Dziêkujê Babci Marioli i kawii za te pozytywne wpisy wy¿ej. Dziêkujê tak¿e ka¿demu z Was, ¿e okazujecie zrozumienie i cierpliwo¶æ. Taka postawa Forumowiczów i zachowanie spokoju jest - tak dla forum, jak i dla mnie osobi¶cie bardzo cenna i wa¿na. Po raz kolejny - dziêki Wam za to!!!
(czyt. tak¿e mój post w temacie pt "Przemy¶lenia": http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 700#p25700)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Eva