Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Strony: 1
Wątek Zamknięty
Wybieramy imiona m³odych bocianów, potomstwa Przygody i Dziedzica w 2017 roku.
W±tek przeznaczony jest na propozycje imion. Proszê wpisywaæ po cztery imiona, dwa mêskie, dwa ¿eñskie.
Swój wybór mo¿na krótko uzasadniæ.
Proponowane imiona mog± byæ zwi±zane z Przygodzicami, regionem, jego histori±.
Za kilka dni zostanie otwarta sonda, w której bêdzie mo¿na g³osowaæ na najbardziej popularne imiona wybrane przez zespó³ projektu „Blisko Bocianów”.
W poprzednich latach m³ode bociany otrzyma³y nastêpuj±ce imiona:
2006 - Przydzio, Dodzio i Adzia
2007 - Kajtek i Ka¶ka
2008 - Antek, Dolina, Tosia i Wojtek
2009 - Zosia, Barycz i Czwartek
2011 - Bartek, Niespodzianka, Dziedziczka, Magnat i Maja
2012 - Busio³ek, Dzióbek i Pola
2016 - Maciejka i Franek
Użytkownik
Mo¿e w tym roku uczcijmy w³adek12, który pierwszy w dniu swych urodzin zobaczy³ pierwszego pisklaka. Proponujê: W³adek, Pawe³ (na cze¶æ pana Paw³a - dziêki niemu mo¿emy podgl±daæ bocianki), Agata - zawsze wszystko widzi, podobnie jak Renia.
Podsumowuj±c, W³adek, Pawe³, Agatka i Renia.
Użytkownik
Moje propozycje to:
Maciek, Piórek,
Zuza, Trzcielinka
Moderator
Elma mnie wzruszy³a Dziêkujê
Moje propozycje s± nastêpuj±ce
1. Maksiu - bo najwiêkszy
2. Mini - bo najmniejszy
3. Marcysia i 4.Malwinka - bo mi siê razem ³adnie komponuj±
Pozdrawiam wszystkich serdecznie; cieszê siê, ¿e doczekali¶my siê czterech dorodnych boæków
Użytkownik
Jak najbardziej jestem ZA tak± propozycj± tylko nie wiadomo czy s± dwie dziewczynki i dwóch ch³opców.
elma napisał:
Mo¿e w tym roku uczcijmy w³adek12, który pierwszy w dniu swych urodzin zobaczy³ pierwszego pisklaka. Proponujê: W³adek, Pawe³ (na cze¶æ pana Paw³a - dziêki niemu mo¿emy podgl±daæ bocianki), Agata - zawsze wszystko widzi, podobnie jak Renia.
Zbanowany
Nie wiem jak to siê sta³o ¿e "elma" da³a takie propozycje, ale na prawdê chodzi³o mi to po g³owie takie propozycjê. Bardzo jej za to Dziêkujê i moje propozycjê s± z ma³± wzmiankom, a mianowicie:
1-WLADEK
2-PAWE£
3-RENIA
4.-AGATA.
Ale to g³osuj±cy i proponuj±cy o tym zadecyduj±.
Pozdrawiam wszystkich co obserwuj± i pisz± o swoich obserwacjach.
elma napisał:
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2017-06-20 16:52:02)
Moderator
hondurasek napisał:
Jak najbardziej jestem ZA tak± propozycj± tylko nie wiadomo czy s± dwie dziewczynki i dwóch ch³opców.
Oczywi¶cie, nie wiadomo. Aby siê o tym dzi¶ przekonaæ, trzeba by zrobiæ badania genetyczne. To ma byæ tylko taki umowny podzia³. Mo¿e za kilka lat, gdy zaobr±czkowany bocian wróci, przekonamy siê, czy imiê zosta³o trafnie dobrane
Użytkownik
Brawo elma ! Popieram Twoj± propozycjê i argumentacjê. A moze by tak jeszcze milej :
W³adu¶
Pawe³ek
Renia
Agatka
to moje propozycje
Użytkownik
Moje propozycje:
Starszak
Elma,
W³adu¶,
Zadyszka
Użytkownik
Witam forumowiczów.
Chocia¿ rzadko tutaj bywam, a nie obce s± mi losy bocianów chcia³abym zaproponowaæ imiona dla 4 bocianków:
1-OSTRU¦,
2-SZPEREK,
3-ANTONINKA,
4-BARYCZKA.
Imiona po czê¶ci adekwatne do regionu, w którym znajdujê siê gniazdo naszych bocianków
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów, bocianowiczów i znajomych, mam nadziejê, ¿e do zobaczyska w prawdziwym ¶wiecie!
Użytkownik
Witam czatowiczów. Moje propozycje na imiona dla m³odzie¿y bocianiej:) Zefir, Dodo, Per³a, Luna Pozdrawiam serdecznie:)
Trzy m³ode bociany zosta³y dzi¶ zaobr±czkowane. Najwy¿sza pora wybraæ dla nich imiona.
Otwarli¶my wiêc sondy, za po¶rednictwem których mo¿na g³osowaæ.
W ka¿dej sondzie mo¿na oddaæ dwa g³osy.
Sonda I - Imiona mêskie
Sonda II - Imiona ¿eñskie
G³osowanie potrwa do pó³nocy w sobotê 1 lipca.
Ju¿ dawno minê³a pó³noc. Sondy, w których glosowali¶my na imiona m³odych bocianów, zosta³y zamkniête.
Ustalili¶my, ¿e wiêksze bocianki (nr 2 i 4) otrzymaj± imiona mêskie, a mniejszy (nr 3) imiê ¿eñskie.
Najwiêcej g³osów w sondzie, w której wybierali¶my imiona mêskie, otrzyma³y imiona Pawe³ i Maciek.
W sondzie, w której wybierali¶my imiona ¿eñskie, najwiêcej g³osów uzyska³o imiê Antoninka.
M³ode bociany z Przygodzic otrzymuje wiêc imiona:
Nr 2 - Pawe³
Nr 3 - Antoninka
Nr 4 - Maciek
Dziêkujemy wszystkim u¿ytkownikom forum, którzy proponowali imiona i g³osowali na nie.
Administrator
Witam!
Dziêkujê g³osuj±cym za udzia³ w tej zabawie, a Reni za jej przygotowanie i prowadzenie.
Mi³o mi, ¿e jeden z bocianów zosta³ Paw³em. W³a¶nie oficjalnie niech bêdzie Pawe³, skoro tak by³o w sondzie, to na to ludzie g³osowali. A kto chce, i tak mo¿e nazywaæ we w³asnej wersji. :-)
Szkoda tylko, ¿e nie móg³ nim zostaæ uratowany bocian.
Maciek i Antoninka te¿ fajnie imiona.
Pozdrawiam
Pawe³ Dolata
Wątek Zamknięty
Strony: 1