Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Strony: 1
Wątek Zamknięty
Wybieramy imiona młodych bocianów, potomstwa Przygody i Dziedzica w 2017 roku.
Wątek przeznaczony jest na propozycje imion. Proszę wpisywać po cztery imiona, dwa męskie, dwa żeńskie.
Swój wybór można krótko uzasadnić.
Proponowane imiona mogą być związane z Przygodzicami, regionem, jego historią.
Za kilka dni zostanie otwarta sonda, w której będzie można głosować na najbardziej popularne imiona wybrane przez zespół projektu „Blisko Bocianów”.
W poprzednich latach młode bociany otrzymały następujące imiona:
2006 - Przydzio, Dodzio i Adzia
2007 - Kajtek i Kaśka
2008 - Antek, Dolina, Tosia i Wojtek
2009 - Zosia, Barycz i Czwartek
2011 - Bartek, Niespodzianka, Dziedziczka, Magnat i Maja
2012 - Busiołek, Dzióbek i Pola
2016 - Maciejka i Franek
Użytkownik
Może w tym roku uczcijmy władek12, który pierwszy w dniu swych urodzin zobaczył pierwszego pisklaka. Proponuję: Władek, Paweł (na cześć pana Pawła - dzięki niemu możemy podglądać bocianki), Agata - zawsze wszystko widzi, podobnie jak Renia.
Podsumowując, Władek, Paweł, Agatka i Renia.
Użytkownik
Moje propozycje to:
Maciek, Piórek,
Zuza, Trzcielinka
Moderator
Elma mnie wzruszyła Dziękuję
Moje propozycje są następujące
1. Maksiu - bo największy
2. Mini - bo najmniejszy
3. Marcysia i 4.Malwinka - bo mi się razem ładnie komponują
Pozdrawiam wszystkich serdecznie; cieszę się, że doczekaliśmy się czterech dorodnych boćków
Użytkownik
Jak najbardziej jestem ZA taką propozycją tylko nie wiadomo czy są dwie dziewczynki i dwóch chłopców.
elma napisał:
Może w tym roku uczcijmy władek12, który pierwszy w dniu swych urodzin zobaczył pierwszego pisklaka. Proponuję: Władek, Paweł (na cześć pana Pawła - dzięki niemu możemy podglądać bocianki), Agata - zawsze wszystko widzi, podobnie jak Renia.
Zbanowany
Nie wiem jak to się stało że "elma" dała takie propozycje, ale na prawdę chodziło mi to po głowie takie propozycję. Bardzo jej za to Dziękuję i moje propozycję są z małą wzmiankom, a mianowicie:
1-WLADEK
2-PAWEŁ
3-RENIA
4.-AGATA.
Ale to głosujący i proponujący o tym zadecydują.
Pozdrawiam wszystkich co obserwują i piszą o swoich obserwacjach.
elma napisał:
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2017-06-20 16:52:02)
Moderator
hondurasek napisał:
Jak najbardziej jestem ZA taką propozycją tylko nie wiadomo czy są dwie dziewczynki i dwóch chłopców.
Oczywiście, nie wiadomo. Aby się o tym dziś przekonać, trzeba by zrobić badania genetyczne. To ma być tylko taki umowny podział. Może za kilka lat, gdy zaobrączkowany bocian wróci, przekonamy się, czy imię zostało trafnie dobrane
Użytkownik
Brawo elma ! Popieram Twoją propozycję i argumentację. A moze by tak jeszcze milej :
Właduś
Pawełek
Renia
Agatka
to moje propozycje
Użytkownik
Moje propozycje:
Starszak
Elma,
Właduś,
Zadyszka
Użytkownik
Witam forumowiczów.
Chociaż rzadko tutaj bywam, a nie obce są mi losy bocianów chciałabym zaproponować imiona dla 4 bocianków:
1-OSTRUŚ,
2-SZPEREK,
3-ANTONINKA,
4-BARYCZKA.
Imiona po części adekwatne do regionu, w którym znajduję się gniazdo naszych bocianków
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów, bocianowiczów i znajomych, mam nadzieję, że do zobaczyska w prawdziwym świecie!
Użytkownik
Witam czatowiczów. Moje propozycje na imiona dla młodzieży bocianiej:) Zefir, Dodo, Perła, Luna Pozdrawiam serdecznie:)
Trzy młode bociany zostały dziś zaobrączkowane. Najwyższa pora wybrać dla nich imiona.
Otwarliśmy więc sondy, za pośrednictwem których można głosować.
W każdej sondzie można oddać dwa głosy.
Sonda I - Imiona męskie
Sonda II - Imiona żeńskie
Głosowanie potrwa do północy w sobotę 1 lipca.
Już dawno minęła północ. Sondy, w których glosowaliśmy na imiona młodych bocianów, zostały zamknięte.
Ustaliliśmy, że większe bocianki (nr 2 i 4) otrzymają imiona męskie, a mniejszy (nr 3) imię żeńskie.
Najwięcej głosów w sondzie, w której wybieraliśmy imiona męskie, otrzymały imiona Paweł i Maciek.
W sondzie, w której wybieraliśmy imiona żeńskie, najwięcej głosów uzyskało imię Antoninka.
Młode bociany z Przygodzic otrzymuje więc imiona:
Nr 2 - Paweł
Nr 3 - Antoninka
Nr 4 - Maciek
Dziękujemy wszystkim użytkownikom forum, którzy proponowali imiona i głosowali na nie.
Administrator
Witam!
Dziękuję głosującym za udział w tej zabawie, a Reni za jej przygotowanie i prowadzenie.
Miło mi, że jeden z bocianów został Pawłem. Właśnie oficjalnie niech będzie Paweł, skoro tak było w sondzie, to na to ludzie głosowali. A kto chce, i tak może nazywać we własnej wersji. :-)
Szkoda tylko, że nie mógł nim zostać uratowany bocian.
Maciek i Antoninka też fajnie imiona.
Pozdrawiam
Paweł Dolata
Wątek Zamknięty
Strony: 1