Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
15:52 Bocian wsta³ i odstrasza³. Po chwili usiad³, ale rozgl±da siê do góry i na boki.
Użytkownik
Od 15.53 do teraz (16.14) bocian le¿a³ i obserwowa³ okolicê - trudno dzisiaj znale¼æ chwilê spokoju.
16.14 Wsta³, czy¶ci pióra.
16.23 Bocian odstrasza³, po³o¿y³ siê i poprawia wy¶ció³kê - zgarnia j± pod szyjê.
16.50 Bociek podniós³ siê i zabra³ za czyszczenie piór. Pogoda pogorszy³a siê, s³oñce zasz³o i zapowiadany jest drobny deszcz na wieczór.
16.58 Bocian usadowi³ siê w do³ku gniazda i obserwuje.
...
18.25 Zasta³am puste gniazdo.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-04-10 16:26:08)
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
18:58 jest drugi bocian!
Użytkownik
Użytkownik
Doczekali¶my siê pary bocianów Samica równie¿ ma przebarwiony dziób, a my¶la³am, ¿e bêdzie mo¿na ³atwo je odró¿niæ Bociany przypodoba³y siê sobie. Ponownie tul± siê do siebie. Wcze¶niej wspólnie klekota³y. Piêkny widok
19.16 Przygoda i Dziedzic poprawiaj± wy¶ció³kê.
19.17 Ponowna kopulacja. Chyba szybko doczekamy siê jajka
19.19 Bociany wspólnie modernizuj± gniazdo - Dziedzic z lewej, Przygoda z prawej.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-04-10 17:21:31)
Użytkownik
kinga2605 napisał:
Doczekali¶my siê pary bocianów Samica równie¿ ma przebarwiony dziób, a my¶la³am, ¿e bêdzie mo¿na ³atwo je odró¿niæ Bociany przypodoba³y siê sobie. Ponownie tul± siê do siebie. Wcze¶niej wspólnie klekota³y. Piêkny widok
Dzisiaj jeszcze Przygodê mo¿na odró¿niæ bo ma pobielone nogi. Ale pó¼niej bêdzie trudniej. Chyba, ¿e uda siê dopatrzeæ jaki¶ ró¿nic.
19:26 Dziedzic tyle czeka³ na Przygodê, ¿e jej nie odpuszcza.
19:33 Ja nie wiem, sk±d Przygoda siê wziê³a, ale odpocz±æ to szybko nie odpocznie.
Ostatnio edytowany przez An55nA (2018-04-10 17:34:53)
Użytkownik
Oczywi¶cie, ¿e pójdzie je odró¿niæ - wy¿ej pisa³am w formie ¿artu Przygoda ma bardziej przebarwiony dziób i jako samica jest mniejsza Kolejne ró¿nice na pewno jeszcze siê pojawi±
19.33 I kolejna kopulacja
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-04-10 17:34:33)
Moderator
Przygoda przylecia³a!
Przylot Przygody na filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=Za7OqM4p4Qw
Użytkownik
19.57 para bocianów stoi na gnie¼dzie. Jeden bociek niespiesznie poprawia sobie pióra, a drugi spogl±da na niego. Cieszê siê, ¿e w tak dobrym czasie, szybko gniazdo zajê³a para.
Moderator
Użytkownik
Witam w nowym sezonie.
D³ugo czeka³am, ale akurat samego przylotu nie widzia³am
Jak widzê z Waszych opisów to przyjêcie Jej by³o bez walki, mi³e i spokojne.
U¶miechnê³am siê teraz w duchu, ¿e On wypoczêty i niemal znudzony po tygodniu bedzie teraz szala³. Pewnie Ona zamiast odpocz±æ to bêdzie mia³a bezsenn± noc w skrzyd³ach ukochanego
Podziwiam te¿ jak piêknie przez ten czas on potrafi³ przygotowaæ gniazdo. Niemal idealnie okr±g³e i symetryczne.
Użytkownik
20.06 Cz³owiek sterany wraca do domu, a tu TAKA niespodzianka I zaraz zmêczenie siê ulotni³o i chêæ do ¿ycia wraca Cudownie
Tak Agatko mam to samo, ale od razu zmêczenie minê³o. Mamy parê! Teraz tylko czekamy na jajeczka. Zawsze tak mam , gdy nie mogê obserwowac w gnie¼dzie zmiany. Para na gnie¼dzie.
Iganko dziêki za filmik!
Tekla te¿ siê dzisiaj pokaza³a.
21.00 wspólne klekotanie- odstraszanie?
21.04 kopulacja. Nastêpnie wspólna toaleta.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2018-04-10 19:24:54)
Użytkownik
22:42 jeszcze nie ¶pi±, ja ju¿ idê. Dobranoc bocianki, dobranoc bocianoluby. To by³ dobry dzieñ. Przed nami wiele takich mi³ych chwil.
Zbanowany
5.25. jeszcze zasta³em parê bocianów na gnie¼dzie (f.1.).
5.52. Przygoda i Dziedzic jeszcze na gnie¼dzie (f.2.).Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2018-04-11 03:56:15)
Moderator
5.55 Dzieñ bardzo dobry! Jaki piêkny widok od rana Przygoda stoi, Dziedzic zrelaksowany le¿y. Wreszcie doczeka³ siê towarzyszki w swoim piêknym domu
6.00 Zacie¶nianie wiêzi
Bociany nie¶piesznie dokonuj± poprawek w idealnym ju¿ przecie¿ gnie¼dzie
6.12 Bêd± bocianiatka
Ostatnio edytowany przez agata66 (2018-04-11 04:28:15)