Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
22:24 pusto
Moderator
22.25 Nadal pusto.
Kochani! Wygl±da na to, ¿e nasta³ kres obserwacji gniazda i ¿ycia jego mieszkañców. Bociany odlecia³y, koñcz±c tym samym niezwykle udany sezon lêgowy. Dostarczy³y nam wielu wzruszeñ i rado¶ci, a tak¿e pozwoli³y zintegrowaæ siê nam - obserwatorom. Chocia¿ nie znamy siê osobi¶cie, to jednak poprzez wspólne zainteresowanie ¿yciem bocianiej rodziny, stworzyli¶my pewien rodzaj przyjaznej wspólnoty. Drodzy! Dziêkuj±c za wspóln± przygodê, ¿yczê Wam wszelkiego dobra i mam nadziejê spotkaæ siê z Wami w przysz³ym sezonie
Użytkownik
22.33 Gniazdo pozostaje puste. Wyj±tkowo wcze¶nie koñczy siê tegoroczny sezon.
Moderator
kinga2605 napisał:
22.33 Gniazdo pozostaje puste. Wyj±tkowo wcze¶nie koñczy siê tegoroczny sezon.
Je¶li mnie pamiêæ nie myli w ubieg³ym roku ostatni bocian odlecia³ z naszego gniazda 20 sierpnia, czyli mogli¶my siê cieszyæ jego obecno¶ci± 4 dni d³u¿ej.
Moderator
23.03 Bez zmian i raczej nic siê ju¿ dzi¶ nie wydarzy
Użytkownik
Agata - Faktycznie tak by³o w zesz³ym roku. Wydawa³o mi siê, ¿e jako¶ szybciej bociany opu¶ci³y gniazdo Czas szybko min±³, niedawno m³ode bociany by³y ma³ymi pisklaczkami, a ju¿ s± w drodze na po³udnie
Użytkownik
23.27 Pusto. A wiêc sta³o siê ... sezon zakoñczy³ siê do¶æ szybko. Mi³o by³o spêdziæ czas na obserwacjach bocianów oraz na wymianie wiadomo¶ci o tych piêknych ptakach. Szybko w tym roku bocianki siê z nami po¿egna³y . Pó¼no przylecia³y i sezon krótki by³. Cieszê siê, ¿e rano mog³am podziwiaæ Dziedzica. Do zobaczenia i ponownego spotkania w nowym sezonie!
Ostatnio edytowany przez Magosia (2018-08-17 06:42:49)
Moderator
Dzieñ dobry!
6.35 Gniazdo puste. Pewnie dla pewno¶ci bêdziemy jeszcze dzi¶ zagl±daæ, ale raczej ju¿ bez nadziei. Dobrego dnia ☺
Użytkownik
7.11 Pusto. Gdyby jeszcze dzisiaj pojawi³ siê bocian, to dopiero by³aby niespodzianka
Użytkownik
agata66 napisał:
Dzieñ dobry!
6.35 Gniazdo puste. Pewnie dla pewno¶ci bêdziemy jeszcze dzi¶ zagl±daæ, ale raczej ju¿ bez nadziei. Dobrego dnia ☺
7.18 Dzieñ dobry! Pusto.. My¶lê, tak jak Agata i dodam jeszcze z przyzwyczajenia.
Moderator
Użytkownik
agata66 napisał:
Na po¿egnanie zdjêcie - choæ nie w konwencji forum, jednak w klimacie sytuacji
http://s5.ifotos.pl/mini/DSC9501JP_qewneaa.jpg
Super zdjêcie Ja w tym roku nie mia³am zbyt wielu mo¿liwo¶ci, by obserwowaæ bociany na ¿ywo. Dlatego zdjêcia tych piêknych ptaków choæ trochê to rekompensuj±
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-08-17 07:49:22)
Moderator
11.59 Nikogo nie ma... Czas ju¿ to zaakceptowaæ...
Użytkownik
12:51 Pusto..
By³ to udany, choæ krótki sezon, Przygoda i Dziedzic spisali siê rewelacyjnie i wychowali wspania³± czwórkê M³odych.
Dziêkujê wszystkim forumowiczom za wpisy, dziêki którym mog³am na bie¿±co wiedzieæ, co dzieje siê u bocianiej rodzinki
Naszym Boækom ¿yczê bezpiecznej podró¿y do Afryki i oby wróci³y do nas w przysz³ym roku, bêdziemy za nimi têskniæ , w koñcu trzeba za nimi
czekaæ a¿ 7 miesiêcy........
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i do zobaczenia wiosn± 2019r.
Moderator
14.03 Pusto
Użytkownik
Przed po³udniem kilka razy zagl±da³am do gniazda i nie by³o w nim bociana.
14.52 Pusto.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-08-17 12:52:49)
Moderator
16.53 Nikogo nie ma
Użytkownik
17.57 Jak wy¿ej.
Użytkownik
18.29 Pusto.
Użytkownik
19.25 pusto