Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
22:24 pusto
Moderator
22.25 Nadal pusto.
Kochani! Wygląda na to, że nastał kres obserwacji gniazda i życia jego mieszkańców. Bociany odleciały, kończąc tym samym niezwykle udany sezon lęgowy. Dostarczyły nam wielu wzruszeń i radości, a także pozwoliły zintegrować się nam - obserwatorom. Chociaż nie znamy się osobiście, to jednak poprzez wspólne zainteresowanie życiem bocianiej rodziny, stworzyliśmy pewien rodzaj przyjaznej wspólnoty. Drodzy! Dziękując za wspólną przygodę, życzę Wam wszelkiego dobra i mam nadzieję spotkać się z Wami w przyszłym sezonie
Użytkownik
22.33 Gniazdo pozostaje puste. Wyjątkowo wcześnie kończy się tegoroczny sezon.
Moderator
kinga2605 napisał:
22.33 Gniazdo pozostaje puste. Wyjątkowo wcześnie kończy się tegoroczny sezon.
Jeśli mnie pamięć nie myli w ubiegłym roku ostatni bocian odleciał z naszego gniazda 20 sierpnia, czyli mogliśmy się cieszyć jego obecnością 4 dni dłużej.
Moderator
23.03 Bez zmian i raczej nic się już dziś nie wydarzy
Użytkownik
Agata - Faktycznie tak było w zeszłym roku. Wydawało mi się, że jakoś szybciej bociany opuściły gniazdo Czas szybko minął, niedawno młode bociany były małymi pisklaczkami, a już są w drodze na południe
Użytkownik
23.27 Pusto. A więc stało się ... sezon zakończył się dość szybko. Miło było spędzić czas na obserwacjach bocianów oraz na wymianie wiadomości o tych pięknych ptakach. Szybko w tym roku bocianki się z nami pożegnały . Późno przyleciały i sezon krótki był. Cieszę się, że rano mogłam podziwiać Dziedzica. Do zobaczenia i ponownego spotkania w nowym sezonie!
Ostatnio edytowany przez Magosia (2018-08-17 06:42:49)
Moderator
Dzień dobry!
6.35 Gniazdo puste. Pewnie dla pewności będziemy jeszcze dziś zaglądać, ale raczej już bez nadziei. Dobrego dnia ☺
Użytkownik
7.11 Pusto. Gdyby jeszcze dzisiaj pojawił się bocian, to dopiero byłaby niespodzianka
Użytkownik
agata66 napisał:
Dzień dobry!
6.35 Gniazdo puste. Pewnie dla pewności będziemy jeszcze dziś zaglądać, ale raczej już bez nadziei. Dobrego dnia ☺
7.18 Dzień dobry! Pusto.. Myślę, tak jak Agata i dodam jeszcze z przyzwyczajenia.
Moderator
Użytkownik
agata66 napisał:
Na pożegnanie zdjęcie - choć nie w konwencji forum, jednak w klimacie sytuacji
http://s5.ifotos.pl/mini/DSC9501JP_qewneaa.jpg
Super zdjęcie Ja w tym roku nie miałam zbyt wielu możliwości, by obserwować bociany na żywo. Dlatego zdjęcia tych pięknych ptaków choć trochę to rekompensują
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-08-17 07:49:22)
Moderator
11.59 Nikogo nie ma... Czas już to zaakceptować...
Użytkownik
12:51 Pusto..
Był to udany, choć krótki sezon, Przygoda i Dziedzic spisali się rewelacyjnie i wychowali wspaniałą czwórkę Młodych.
Dziękuję wszystkim forumowiczom za wpisy, dzięki którym mogłam na bieżąco wiedzieć, co dzieje się u bocianiej rodzinki
Naszym Boćkom życzę bezpiecznej podróży do Afryki i oby wróciły do nas w przyszłym roku, będziemy za nimi tęsknić , w końcu trzeba za nimi
czekać aż 7 miesięcy........
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i do zobaczenia wiosną 2019r.
Moderator
14.03 Pusto
Użytkownik
Przed południem kilka razy zaglądałam do gniazda i nie było w nim bociana.
14.52 Pusto.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-08-17 12:52:49)
Moderator
16.53 Nikogo nie ma
Użytkownik
17.57 Jak wyżej.
Użytkownik
18.29 Pusto.
Użytkownik
19.25 pusto