Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Moderator
17. dzieñ migracji.
Dzieñ dobry! Nie wiem nic nowego. Platforma ecotopiago pokazuje dane Kuby z wczorajszego poranka.
Użytkownik
Aplikacja równie¿ milczy- ostatni sygna³ wczoraj o 10.01.
Użytkownik
Aplikacja dotyczy Cebulki z godz. 15.04. Powy¿ej znacznik Kuby z dnia 13.09.2024 godz 10.09 , widoczny na tym zrzucie, nad Cebulk±
https://zapodaj.net/plik-xlX6iLWal8
Użytkownik
Czyli Cebulka przegoni³a Kubê.(?) . Czekamy na sygna³ od Kuby.
Moderator
18. dzieñ migracji.
Dzieñ dobry! Ostatni odczyt pozycji Kuby z platformy ecotopiago by³ 13.09 o godz. 8 rano. To ju¿ za d³ugo na chwilowe zak³ócenia sygna³u. My¶lê, ¿e Kuba wlecia³ w rejon, gdzie ju¿ nie ma ³±czno¶ci. Szczerze mówi±c, my¶la³am, ¿e nast±pi to nieco pó¼niej. Jednak platforma nie pokazuje po³o¿enia ¿adnego bociana na po³udnie od Egiptu. Równie¿ mniej wiêcej w tym rejonie stracili¶my kontakt z Przygódk±, monitorowan± przez niemieck± stronê Nabu. Musimy wiêc uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ. W du¿o cierpliwo¶ci. Bociany bêd± teraz koczowaæ w ró¿nych miejscach na ogromnym obszarze po³udniowej i ¶rodkowej Afryki, przemieszczaj±c siê w poszukiwaniu dobrych ¿erowisk. Wiem, ¿e sygna³ mo¿emy odzyskaæ, gdy Kuba znajdzie siê w Czadzie, Kenii albo Tanzanii. Mo¿e to jednak bardzo d³ugo potrwaæ. Jak d³ugo? Tego nikt nie wie. Dobrze jednak mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e nawet d³ugotrwa³y brak sygna³u nie musi oznaczaæ straty Kuby, a tylko brak ³±czno¶ci. Pozostaje nam byæ dobrej my¶li i co jaki¶ czas sprawdzaæ mapy.
Na zdjêciu Kuba na ¿erowisku jeszcze pod gniazdem. Niech jego obraz towarzyszy nam, gdy zatêsknimy.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i ¿yczê samych dobrych my¶li.
Użytkownik
Jestem tylko dobrej my¶li. Na stronie Nabu ekspert pisze tak jak Agatka ¿e sygna³ Przygódki mo¿e powróciæ jak znajdzie siê bli¿ej nadajników nawet w okolicach Czadu. A zatem czekamy na naszego Kubê a¿ dotrze w lepsze zasiêgowi rejony. Pozdrawiam wszystkich. Mam nadziejê ¿e nie dotknê³a was fala powodzi. W Lubinie spokojnie nie ma zagro¿enia nie ma rzeki ale okolice na dolnym ¦l±sku zalane.
Ostatnio edytowany przez Katarzyna R (2024-09-15 09:28:33)
Użytkownik
Witajcie.zagladam tu na na apke codziennie i….. czekam.
A jak i Was? Troszkê têskno mi za forumowymi spotkaniami. Pozdrawiam wszystkim mam nadziejê ¿e jeste¶cie bezpieczni wszyscy
Użytkownik
Równie¿ zagl±dam codziennie do aplikacji z nadziej± na now± lokalizacjê Kuby, ale ten zaszy³ siê gdzie¶ skutecznie i pozostaje czekaæ cierpliwie. Pozdrawiam!
Użytkownik
I ja codziennie zagl±dam. Pozdrawiam serdecznie!
Użytkownik
😀pozdrawiam wszystkich
Użytkownik
Pokaza³y siê odczyty Cebulki- wczorajsze. Mo¿e Kuba te¿ siê odezwie?
Użytkownik
Ma³gosiu masz racjê a zagl±dam codziennie a dzi¶ dopiero teraz wiedze. Dobre wie¶ci. Czujê ¿e ta dwójka trzyma siê siebie blisko i zaraz i Kuba nam siê poka¿e. Okolice Czadu . Czekamy dalej:) dobrego dnia wszystkim
Moderator
Użytkownik
Dzieñ dobry! Poka¿ siê Kubusiu!💚
Tymczasem Cebulka jak na zrzucie.
https://zapodaj.net/plik-OGKenhgsdC
Użytkownik
Witam wszystkich. Zagl±dam z my¶l± ¿e to dzi¶ Kubik siê odezwie ale skutecznie siê skrywa;) jego gniazdowa siostra Przygódka tak¿e siê nie pokazuje. Pozdrawiam Wszystkich czekaj±cych na sygna³
Administrator
Kuba znów nadaje, 11.12 z granicy Sudanu i Sudanu Poludniowego!
Użytkownik
Brawo Kuba
Użytkownik
C.d.juz 28.11.24dal sygnal
Ostatnio edytowany przez Katarzyna R (2024-12-12 22:14:25)