Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
16:55 - Jeden bocianek pobiega³ po 3 boækach le¿±cych, a poniewa¿ nie reagowa³y, to zacz±³ ci±gn±æ ka¿dego za pióra ogona tak d³ugo, a¿ wszystkie powstawa³y,
17:07 - nastêpnie jeden odlecia³, ale czy to by³ ten, co potrzebowa³ widzów to dok³adnie nie powiem (fot.1)
17:32 - wróci³ (fot.2)
Ostatnio edytowany przez anina (2008-07-19 15:39:03)
Użytkownik
W uzupe³nieniu postu aniny
17:11 wylecia³ drugi bocianek. W¶ród dwóch pozosta³ych jeden to Wojtek (fot.1)
17:21 wróci³ który¶ bocianek tylko nie wiadomo czy to ten pierwszy czy drugi. W ka¿dym razie wyl±dowa³ na Wojtku, który jako¶ siê spod niego zaraz wykaraska³
Ostatnio edytowany przez magdag (2008-07-19 16:01:15)
ulina napisał:
19 lipca
godz.15.44 - kiedy w³±czy³am podgl±d na gnie¼dzie by³y tylko dwa bociany (fot), kiedy wyfrunê³a odwa¿na dwójka i jak d³ugo lata³y tego nie wiem. Jeden z lataj±cych powróci³ dos³ownie za moment a tu¿ za nim pojawi³ siê na gnie¼dzie drugi .
http://img514.imageshack.us/img514/5206 … qb0.th.png
Ja wiem :)
15.43 wyfrun±³ jako pierwszy Wojtek i zaraz za nim i drugi
15.44 wróci³ ten "drugi"
15.45 wróci³ Wojtek
Magdag napisał:
W uzupe³nieniu postu aniny
17:11 wylecia³ drugi bocianek. W¶ród dwóch pozosta³ych jeden to Wojtek (fot.1)
17:21 wróci³ który¶ bocianek tylko nie wiadomo czy to ten pierwszy czy drugi. W ka¿dym razie wyl±dowa³ na Wojtku, który jako¶ siê spod niego zaraz wykaraska³
U mnie na zegarach by³o tak:
17.05 wylecia³ pierwszy
17.12 wylecia³ drugi
17.21 powrót jednego
17.31 powrót drugiego
A co ciekawsze z tymi zegarmi - ¿e na fotce magdag, gdzie widaæ przylot - l±dowanie boæka (s± ju¿ 3 m³ode) jest na zegarze godzina 17:20
sve napisał:
Magdag napisał:
17:21 wróci³ który¶ bocianek...
U mnie na zegarach by³o tak:
17.21 powrót jednego
Eva Stets napisał:
A co ciekawsze z tymi zegarmi - ¿e na fotce magdag, gdzie widaæ przylot - l±dowanie boæka (s± ju¿ 3 m³ode) jest na zegarze godzina 17:20
S± ró¿nice miêdzy strumieniem i drugim pogl±dem. Ja chyba patrzy³am na zegary na strumieniu, bo tam je ³atwiej odczytaæ
Użytkownik
Tylko pogratulowaæ Wam wszystkim spostrzegawczo¶ci!!!
Ró¿nice w zarejestrowanym przez Was czasie wynikaj± ze struktury sieci i zastosowanych technologii przekazu. Najbli¿szy czasu rzeczywistego jest przekaz z kamery SmileCam, nastepne w kolejno¶ci to: przekaz obrazkowy na www.bociany.ec.pl, przekaz obrazkowy i strumieniowy dla telefonów komórkowych, przekaz na blogTV i przekaz strumieniowy na platformie Windows Media Player.
Wszyskie róznice w czasie które zaobserwowali¶cie i tak skrzêtnie zanotowali¶cie s± odczytem z tego samego zegara i choæ zrobione w tym samym czasie to niezmiernie podatne na technologiczne opó¼nienia.
Gratulujê wszystkim spostrzegawczo¶ci.
Andrzej