Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
19:50 Puste gniazdo.
Użytkownik
Magosia napisał:
18.36 Pusto.
18.51 Aplikacja pokazuje, że o 18 Kuba był na wysypisku śmieci w Kamieńsku. Czyli oddalił się od gniazda jakieś 140 km. Brawo Kuba.
Czyli jednak odleciały i już ich nie zobaczymy 🥺 Smutno trochę, choć wiem ,że powinna być radość- pięknie nam wszystkie trzy urosły, dały tyle satysfakcji z oglądania ich na gnieździe i wreszcie rozpoczęły swoją wędrówkę. Powodzenia ptaszki nasze, bezpiecznej podróży!
20.16 gniazdo bez bocianów.
Moderator
20.29 Gniazdo puste, a więc wszystkie trzy młode podjęły wędrówkę. Kuba w linii prostej przeleciał dziś 120 km, w rzeczywistości na pewno więcej. Najszybciej leciał 15,4 m/sek., osiągając maksymalnie wysokość 1839 m. Co do pozostałych bocianów, nie mamy niestety żadnych danych. Badania pokazują, że młode mogą nie tylko wylecieć z gniazda w różnych terminach, ale także obrać inne trasy. Wierzymy, że wybiorą jak najlepiej i bezpiecznie dotrą do celu.
Użytkownik
Agata napisał:
20.29 Gniazdo puste, a więc wszystkie trzy młode podjęły wędrówkę. Kuba w linii prostej przeleciał dziś 120 km, w rzeczywistości na pewno więcej. Najszybciej leciał 15,4 m/sek., osiągając maksymalnie wysokość 1839 m. Co do pozostałych bocianów, nie mamy niestety żadnych danych. Badania pokazują, że młode mogą nie tylko wylecieć z gniazda w różnych terminach, ale także obrać inne trasy. Wierzymy, że wybiorą jak najlepiej i bezpiecznie dotrą do celu.
Myślę, że Dziedzic również rozpoczął wędrówkę. Nie było go widać na gnieździe przez cały dzień.
Użytkownik
21.49 Gniazdo puste, a to jest bardzo dobra wiadomość. Niech szczęśliwie dolecą do celu
Użytkownik
To był piękny czas 🙂 Dziękuje za możlowość bycia razem 🙂 Jest radość że maluchy tak pięknie nam wyrosły 🙂 I nasza Bajka niech nam frunie i Oleś i Kuba... I dzielni rodzice to Wam dziękujemy za piekne wychowanie🙂
Użytkownik
Agata napisał:
NIECH LECĄ SZCZĘŚLIWE DO CELU I NIECH BĘDĄ SZCZĘŚLIWE W KOLEJNYCH LATACH SWEJ ŻYCIOWEJ WĘDRÓWKI. W tym właśnie momencie moje emocje mną mega potrząsnęły. To był cud móc oglądać każdy etap w ich zyciu. Niech im się darzy. KOCHANI dziękuję Wam wszystkim za wspólnie spędzony tu czas. Za komentarze wyjaśnienia i oczywiście wspólne Radości:) nie omieszkam nadal tu zaglądać . będę tęsknić do wiosny…..
Użytkownik
Południowa Wielkopolska Kępno dziękuję za emocję,wiedzę i miłe chwile spędzone z naszymi ulubieńcami.
Użytkownik
Tak, to chyba jest zakończenie w tym sezonie. Oby wszystkie boćki szczęśliwe dotarły do swoich celów.
Ostatnio edytowany przez Andy (2024-08-29 20:06:36)
Moderator
Na zakończenie dnia młode bociany Kuba, Oleś i Bajka ostatni raz na gnieździe - skrót z ich pobytu na gnieździe.
Film: https://www.youtube.com/watch?v=LZfNyk_ayAQ
Lećcie szczęśliwie, pomyślnych wiatrów i uważajcie na siebie!
Użytkownik
22.21 i ja dziękuję za możliwość oglądania tych pięknych ptaków i za wszystkie wpisy z ich życia. Szczęśliwych lotów, aby całe doleciały na zimowisko , a kiedyś wróciły do nas zakładając swoje rodziny .Dziękuję wszystkim i pozdrawiam serdecznie ❤
Użytkownik
Dziękuję Iganko:)
Moderator
Katarzyna R napisał:
Iganka napisał:
Na zakończenie dnia młode bociany Kuba, Oleś i Bajka ostatni raz na gnieździe - skrót z ich pobytu na gnieździe.
Lećcie szczęśliwie, pomyślnych wiatrów i uważajcie na siebie!Dziękuję Iganko:)
Ja również dziękuję za wspólne spotkania na forum
Użytkownik
Iganka napisał:
Katarzyna R napisał:
Iganka napisał:
Lećcie szczęśliwie, pomyślnych wiatrów i uważajcie na siebie!Dziękuję Iganko:)
Ja również dziękuję za wspólne spotkania na forum
Dzięki za Twoje relacje:) zawsze mogłam w nich liczyć na pełen przekaz najważniejszych informacji z gniazda. Jesteś nieoceniona forumowiczka i bardzo bardzo dobra obserwatorka bocianiego życia. Gratuluję Tobie mądrości i wiedzy o życiu bocianów .
Ostatnio edytowany przez Katarzyna R (2024-08-29 20:56:16)
Użytkownik
Agata napisał:
Agatko dziękuję za Twoje relacje i to co robiłaś dla przygodzickich boćków . 🍀
Użytkownik
6.16 Na gnieździe pusto. Ciekawe czy inne bociany zrobią sobie jeszcze przystanek na przygodzickim gnieździe. Jeszcze niedawno obce bociany lądowały na nim. Zobaczymy
Użytkownik
Szczęścia dla naszych Boćków-dzielnej trójki
Dziękuje za ten czas spędzony na obserwacjach, będę tęsnkić
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok
Użytkownik
Użytkownik
8.50 Dzień dobry. Gniazdo puste. To dobrze a jednak smutno. Dziękuję za życzliwość i wyrozumiałość, jaką tu znalazłam. Starałam się pisać relacje pomiędzy, by nie dublować czasu. Nie zawsze się udawało. Teraz najważniejsze bocianki, niech im los pomaga, niech bezpiecznie dotrą do sprzyjającego im miejsca! Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i bardzo dziękuję ❤️
Ostatnio edytowany przez IwonaJ (2024-08-30 07:22:30)