Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Strony: 1
Użytkownik
Serdecznie witam wszystkich! Już niebawem mam nadzieję, że forum zacznie tętnić życiem i po zimowej przerwie spotkamy się z naszymi obserwacjami.
Nie mogę doczekać się powrotu boćków.
Do zobaczenia na forum
Administrator
Liczymy na przylot pierwszego bociana w marcu, zaczynamy więc tutaj nowy wątek, zapraszam do wpisów.
Pilnie wypatrujcie złodziei gniazda – kawek, które zwykle przed przylotem bocianów podbierają z ich gniazda gałęzie na budowę swoich gniazd.
Pozdrawiam
Paweł Dolata
Projekt „Blisko bocianów”: kamera na gniazdo w Przygodzicach i nie tylko
www.bociany.przygodzice.pl, http://bocianyzprzygodzic.pun.pl i www.facebook.com/bocianyzprzygodzic
Wielkopolskie Towarzystwo Przyrodniczo-Krajoznawcze
www.facebook.com/WielkopolskieTowarzyst … ajoznawcze
Użytkownik
16.39 Dzień dobry w nowym sezonie. Na gnieździe kawka robi przegląd techniczny.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2025-03-05 15:41:50)
Użytkownik
Dobry wieczór. Pozdrawiam wszystkich!
Cieszę się z otwarcia nowego sezonu i niecierpliwie wypatruję nowych gospodarzy naszego gniazda
Użytkownik
Witam w nowym sezonie.
Czekamy.
W Klekusiowie już jest.
Administrator
Dzień dobry, szczególnie wszystkim paniom!
Godz. 6.44-7.00 gniazdo puste
Ale wczoraj pod wieczór 3 bociany białe zostały sfotografowane na słupach w Ostrowie Wielkopolskim, zaledwie ok. 3,5 km od gniazda w Przygodzicach. Szczegóły i zdjęcia Jarosława Kałki na www.facebook.com/bocianyzprzygodzic
Jest to jednak wyjątkowo wczesna data, na powroty do gniazd w okolicy i w Przygodzicach pewnie poczekamy, tym bardziej że ma wrócić zimowa pogoda.
Pozdrawiam
Paweł Dolata
Projekt „Blisko bocianów”: kamera na gniazdo w Przygodzicach i nie tylko
www.bociany.przygodzice.pl, http://bocianyzprzygodzic.pun.pl i www.facebook.com/bocianyzprzygodzic
Wielkopolskie Towarzystwo Przyrodniczo-Krajoznawcze
www.facebook.com/WielkopolskieTowarzyst … ajoznawcze
Użytkownik
Dobry wieczór. Witam wszystkich w nowym sezonie - oby owocnym w liczne i ciekawe obserwacje. Swoją drogą ciekawi mnie, czy zeszłoroczna Przygoda Oleśnicka zawita w tym roku na gnieździe w Przygodzicach
23:24 Gniazdo puste. Czekamy na lokatorów
Użytkownik
Jeszcze pusto. Czekamy. Na pewno przylecą.
Strony: 1