Ogłoszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza siê, ¿e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s± podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do w±tków tego tematu - to mo¿e sporo pomóc :).
Informacje nt. dzia³ania forum

Dziêkujemy za obecno¶æ i udzia³ na naszym forum! Prosimy o stosowanie siê do regulaminu i uwag administratorów! Wynikaj± one zawsze z dobrej woli i dba³o¶ci o czytelno¶æ i przejrzysto¶æ forum dla dobra wszystkich u¿ytkowników

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -

#21 2008-10-21 11:51:05

szarotka

Użytkownik

Re: Europejskie Dni Ptaków 4-5 pa¼dziernika 2008

Cze¶æ

Cieszê siê, ¿e po raz kolejny mog³am uczestniczyæ w Europejskich Dniach Ptaków, tym razem by³ to Ostrów, czyli Piaski-Szczygliczka.
Z przyjemno¶ci± mogê powiedzieæ, ¿e nie by³ to czas stracony, wrêcz przeciwnie:)
W miarê ograniczonych mo¿liwo¶ci czasowych staram siê braæ udzia³ w tego typu spotkaniach, bo z do¶wiadczenia wiem, ¿e zawsze co¶ siê ciekawego dzieje. Wiele mo¿na siê tym sposobem nauczyæ i oczywi¶cie przy okazji zachêcam wszystkich - zw³aszcza nauczycieli biologii i przyrody, aby czasem zabierali swoich podopiecznych na tego typu "praktyczne" lekcje.
Jestem przekonana, ¿e to najlepszy sposób, aby w bezpo¶rednim kontakcie z natur± uwra¿liwiæ m³odych ludzi na piêkno przyrody. S³owa uznania nale¿± siê nauczycielom oraz ich uczniom, którzy tak wytrwale oznaczali wszystkie napotkane gatunki za pomoc± atlasów
Oczywiscie podziêkowania kierujê w stronê organizatorów i Paw³a-prowadz±cego nasz± wycieczkê
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia:))
DD

Ni¿ej foto z wycieczki z okazji Europejskich Dni Ptaków - Piaski-Szczygliczka, 4 X 2008
(fot. Dominika D.):

http://img389.imageshack.us/img389/6753/p10009261024x768iy9.th.jpg   http://img388.imageshack.us/img388/2798/p10009221024x768ih8.th.jpg

#22 2008-11-05 07:42:04

robert

Użytkownik

SkÄ…d: Bukowiec, Zaolzie, CZ

Re: Europejskie Dni Ptaków 4-5 pa¼dziernika 2008

Z okazji tegorocznego Dnia Ptaków urz±dzili¶my w niedzielê 5.10.2008 naszemu dwutygodniowemu pisklakowi pierwsz± w jego ¿yciu wycieczkê do przyrody (do bliskiej okolicy naszego domu). Spaceruj±c lasem w dolinie rzeki Olzy obserwowali¶my nasze ptaki pospolite - sikorki, kosa, drozda, kilka sójek, 2 kruki, myszo³owa a jako niespodziankê zauwa¿y³em 3 razy przelatywaæ zimorodka. Nie wiem czy to by³ jeden czy te¿ wiêcej osobników. W sumie bardzo udana króciutka wycieczka.

Projekt "Blisko bocianów" - najstarsza dzia³aj±ca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS