Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
16.VI.2009
Ja ju¿ poda³am imiona i w³a¶ciwie nie powinnam ju¿ tu pisaæ ,ale przyrzek³am. By³ kilka godzin u mnie jeden pan, który jest piosenkarzem, powiedzmy, ¿e by³. £atwo odpoznaæ ludziom w moim wieku. ¦piewa³ piosenkê "Trzej przyjaciele z boiska". Ogl±dali¶my wspólnie bociany i On od razu powiedzia³:
Skrzyd³owy
Bramkarz
£±cznik
Przyrzeczenie musia³am spe³niæ. A swoj± drog± fajnie wymy¶li³
Użytkownik
fran60 napisał:
Zosia, bo pisklê przysz³o na ¶wiat 15 maja
Jasiek, bo imiê to wydaje mi siê bardzo polskie
Bystrzak, bo na takiego wygl±da
popieram wraz z uzasadnieniem
Ja rowniez popieram.Imiona ladne,uzasadnienia trafne.Babarbasia
Użytkownik
Moja propozycja imion dla boków to:
- dla bli¼niaków: Zosia i Izydor (urodzeni 15 maja)
- dla najm³odszego oczywi¶cie: Czwartek
Chcia³abym Was poinformowaæ, ¿e jutro (17 VI 2009) oko³o po³udnia - a wiêc dok³adnie gdy minie tydzieñ od utworzenia tego w±tku - zakoñczy siê faza podawania propozycji imion.
Wiêcej na ten temat mo¿na przeczytaæ w moim po¶cie - info na stronie poprzedniej i na stronie nr 1.
Pozdarwaiam
Eva Stets
Administrator forum
Eva Stets napisał:
Chcia³abym Was poinformowaæ, ¿e jutro (17 VI 2009) oko³o po³udnia - a wiêc dok³adnie gdy minie tydzieñ od utworzenia tego w±tku - zakoñczy siê faza podawania propozycji imion.
A to zd±¿y³am wróciæ z urlopu w ostatnim momencie! Ufff.
Ordynat
Barycz
Zofia
Co roku je proponujê - pewnego dnia z pewno¶ci± siê doczekam.
Svì
Użytkownik
Mnie podobaj± siê imiona zaproponowane przez Amitie tzn. Zosia, Czwartek i Pyrek. S± krótkie i obrazowe.
Administrator
Trudny wybór, du¿o fajnych propozycji :-))
Po przejrzeniu, moje s± takie:
Zosia - skoro z 15 V, no i ³adne polskie imiê
Barycz - skoro ta Barycz (a dok³adnie podmok³e ³±ki przez ni± nawadniane) boæki nam ¿ywi, to jej siê wreszcie nale¿y. Poza tym jest uniwersalane, mo¿e byæ dla samiczki, i dla samczyka.: )
Czwartak - tyle ju¿ o nim mówiono, ¿e pewnie na inne imiê nie zareaguje . W tej formie, bo skoro czwarty, to Czwartak, a nie ¿e urodzony w czwartek. Poza tym czwartakami nazywano 4 Pu³k Piechoty Liniowej Królestwa Polskiego z Warszawy (1815-1831), ws³awiony bitno¶ci± i odwag± w powstaniu listopadowym. A nasz Czwartak sobie nie¼le daje radê w ¿yciu, i w bojach z jego trudami to imiê otrzyma³.
Pozdrawiam
Pawe³ T. Dolata
I tym postem wy¿ej i podanymi propozycjami imion przez koordynatora projektu Paw³a T. Dolatê - w±tek na podawanie propozycji na imiona zostaje na kilka dni zamkniêty (min±³ ju¿ tydzieñ od za³o¿enia tematu).
Jak by³o ju¿ podane wcze¶niej - obecnie nast±pi podliczanie Waszych propozycji a nastêpnie ich kwalifikacja do ankiety konkursowej.
Wiêcej informacji niebawem.
Dziêkujemy wszystkim za przedstawienie swoich propozycji i zaprosimy Was nied³ugo do g³osowania.
Pozdrawiam
Eva Stets
Witam!
Aby nie mno¿yæ w±tków (wg Zasad Forum) - na krótki okres otwieramy ponownie ten temat, który by³ po¶wiêcony na podawanie propozycji imion.
Jak podali¶my w w±tku, gdzie by³o g³osowanie, w poniedzia³ek, 22 VI 2009, o godz.00:00 zosta³a zamkniêta ankieta konkursowa, a z ni± tak¿e w±tek z ankiet± (nie mo¿na inaczej - to idzie w "parze"). W w±tku tym zosta³y podane wyniki g³osowania. (http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … 448#p17448). Koñcowy wynik z podliczeniem obu ankiet, podajemy tak¿e ni¿ej.
Imiona, które zdoby³y najwiêcej g³osów to:
Zosia (Zofia), Barycz i Czwartak (lub jak kto woli Czwartek)
Podliczenie g³osów nie by³o trudne, przewaga trzech imion by³a widoczna od samego pocz±tku. Zgodnie z obietnic± i przeprosinami za pocz±tkow± pomy³kê - zosta³y uwzglêdnione tak¿e pierwsze g³osy z pocz±tkowej ankiety (czyt. post: http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewpoll.php?id=448 a tak¿e post tutaj: http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … php?id=446).
Wszystkich oddanych g³osów, na wszystkie imiona by³o 224, na foto ni¿ej mo¿na zobaczyæ jak prezentowa³y siê te wyniki. Sumuj±c chcia³ybym podaæ, ¿e trzy pierwsze imiona przedstawiaj± siê nastêpuj±co:
Zosia (Zofia): 8 + 49 = 57 ( 25,45% g³osów)
Czwartak (lub jak kto woli Czwartek): 2 + 43 = 45 (20,01 % g³osów)
Barycz : 5 + 28 = 33 (14,73 % g³osów)
Dziêkujemy wszystkim za udzia³ w g³osowaniu. Forumowiczom dziêki za zrozumienie i wybaczenie nam pewnych "niedoci±gniêæ" - jak by³a ju¿ mowa - konkurs na imiona, to tylko zabawa. Naszym (ju¿ nie bezimiennym) boækom ¿yczmy przede wszystkim, aby by³y zdrowe i mia³y niebawem szczê¶liwe loty.
Osobi¶cie bardzo serdecznie dziêkujê Damce_Pik za wsparcie a Sve, Marcinowi i Paw³owi za du¿± pomoc w tym "odskoku" od obserwacji.
Eva Stets
Administrator forum
Administrator
Mówimy o rzece "ta Barycz", wiêc konsekwentnie, a umownie i o boæku: "ta Barycz".
Pozdrawiam
PTD