Ogłoszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza siê, ¿e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s± podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do w±tków tego tematu - to mo¿e sporo pomóc :).
Informacje nt. dzia³ania forum

Dziêkujemy za obecno¶æ i udzia³ na naszym forum! Prosimy o stosowanie siê do regulaminu i uwag administratorów! Wynikaj± one zawsze z dobrej woli i dba³o¶ci o czytelno¶æ i przejrzysto¶æ forum dla dobra wszystkich u¿ytkowników

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -

#1 2008-04-16 09:21:17

MagicCam

Użytkownik

Bociany z Przygodzic na nowej otwartej platformie strumieniowej

Po dok³adnym przetestowaniu wielu otwrtych platform strumieniowych opartych o Flash Player, wydaje siê nam, ¿e wybrali¶my najbardzie stabiln± i przyjazn± w u¿ytkowaniu - platformê blogTV.

Mo¿na powiedzieæ, ¿e dzisiaj zaczeli¶my ca³kiem nowy ro¼dzia³ technicznej strony Projektu "Blisko Bocianów" .

Wersja strony z przekazem opartym o platformê blogTV dostêpna jest tu: www.bociany.ittv.pl/aplet/index_blogtv.php
Ma³y applet wstawili¶my równie¿ na www.bocianyonline.pl 

Pozdrawiamy,
Grupa iTTv

Ostatnio edytowany przez MagicCam (2008-04-18 09:15:47)

#2 2008-04-16 10:52:52

Floyd

Użytkownik

Re: Bociany z Przygodzic na nowej otwartej platformie strumieniowej

Piêkny ostry obraz ...gratulujê ...ino jedna uwaga: czy nie da siê zlikwidowaæ tego matowego pasa w dolnej czê¶ci obrazu ? Jednak przeszkadza on znacznie w dok³adnej obserwacji.

#3 2008-04-16 11:41:16

MagicCam

Użytkownik

Drogi Floydzie,

Dziêkujemy za cenn± uwagê-zlikwidowanie tego matowego pasa wymaga albo fizycznej interwencji albo obfitego deszczu.
Ze wzglêdu na bociany pierwszego zrobiæ nie mo¿emy a drugiego te¿ lepiej ¿eby natura poszczêdzi³a.
Pas zostanie  zlikwidowany higieniczn± chusteczk± przy okazji obr±czkowania bocianów.

Pozdrawiam serdecznie,
Andrzej

#4 2009-03-26 10:21:22

MagicCam

Użytkownik

Halo, halo - bocianoluby!!!

Z przyjemno¶ci± informujê, ¿e oprócz dzia³aj±cych nieprzerwanie przekazów :
"obrazkowego"
"strumieniowego WMV"
"cyfrowego SmileCam"
"P2P SopCast"
"mobilnego w mobiTV"
"mobilnego WMV i 3GPP"
wznowili¶my tak¿e przekaz na otwarej platformie spo³eczno¶ciowej telewizji internetowej "blogTV"

Dziêki takiej ilo¶ci u¿ytych platform i technologi przekazu, ka¿dy kto tylko chce ogl±daæ bociany z Przygodzic mo¿e to robiæ bez najmniejszych przeszkód, a zasiêg transmisji czyni nasze bociany najczê¶ciej ogl±danymi online ptakami na ¶wiecie!

W przypadku najmniejszych k³opotów z odbiorem przekazów, korzystajcie z pomocy technicznej, do której linki zamieszczone s± na wszystkich podanych wy¿ej stronach.

Pracujemy jeszcze nad emisj± w obrazie temperatury z gniazda - je¿eli damy radê pokonaæ bariery techniczne to wkrótce dodamy  jeszcze ten jeden, bardzo wa¿ny do obserwacji bocianów element.

Mamy te¿ wielk± obserwacyjn± niespodziankê, ale o tym wkrótce

Przypominam o rozpoczêtym ju¿ i trwaj±cym nadal konkursie "Z³ap Bociana przez www lub WAP"

Pozdrawiam wszystkich klekocz±co,
Andrzej

Ostatnio edytowany przez MagicCam (2009-03-26 10:23:21)

#5 2009-03-31 22:19:16

MagicCam

Użytkownik

Uwaga bocianoluby!

Od dzisiaj dajemy Wam do dyspozycji iNos czyli równoleg³± do obrazu i d¼wiêku transmisjê zapachów z gniazda w Przygodzicach.

Aby "w±chaæ" na odleg³o¶æ wystarczy komputer klasy PC i laptop lub telefon komórkowy z dostêpem do sieci Internet.

Sprawd¼cie sami!!!

Wiêcej informacji znajdziecie na stronach iTTv  oraz  MagicCam

Mi³ego w±chania gniazda a mo¿e te¿ ju¿ i bociana
Andrzej

#6 2009-04-01 15:10:40

cel-cia

Użytkownik

"DOBRY ¯ART TYNFA WART"  to¿ to dzisiaj 1 kwiecieñ - gratulujê poczucia humoru. A'psik

#7 2009-04-03 04:51:36

MagicCam

Użytkownik

¯arty ¿artami ale to co siê aktualnie dzieje z przekazem jest ca³owicie poza naszym zasiêgiem. W sprawie poprawy parametrów i stabilno¶ci transmisji podjêli¶my stosowne kroki jeszcze  wczoraj.

Za utrudnienia w odbiorze a w zasadzie niemal ca³kowity jego brak przepraszamy.

Serdeczno¶ci,
Andrzej

Ostatnio edytowany przez MagicCam (2009-04-03 04:53:16)

#8 2009-06-20 17:42:40

AnkazReading

Moderator

SkÄ…d: Reading, W.Brytania

20/06/09

Po paru dniach bez mozliwosci ogladania bocianow na zywo (ukradziono mi laptop) wlaczylam przekaz strumieniowy na starszym laptopie, wyciagnietym z lamusa. I co widze? przy transmisji strumieniowej na http://www.bociany.ittv.pl/aplet/index.php  dolny pas obrazu (az jedna czwarta calosci!) sklada sie wylacznie z pionowych kresek roznej szerokosci, zupelnie jak "bar code" na metkach cenowych - nie wiem, jak jest po polsku "bar code" - moze "kod liniowy"? Sa one zreszta ruchome i zmienne, bo kazdy pasek odzwierciedla kolor, jaki jest akurat nad nim na obrazie idacym na zywo (na przyklad w miejscu obrazu pod noga starszego bociana pasek jest czerwony, i tak dalej)

Nie spotkalam sie z niczym podobnym przedtem. Czy ten problem maja takze inni podgladacze, czy to moze jakas niewydolnosc mojego "archaicznego" urzadzenia?

#9 2009-06-20 17:49:04

Eva Stets

Użytkownik

SkÄ…d: Hellas

Sprawdzi³am u siebie i nie mam tego problemu. Byæ mo¿e by³o to chwilowe (w przekazie) lub te¿ faktycznie wina jest laptopa, trudno mi odpowiedzieæ.

AnkazReading napisał:

20/06/09

Po paru dniach bez mozliwosci ogladania bocianow na zywo (ukradziono mi laptop) wlaczylam przekaz strumieniowy na starszym laptopie, wyciagnietym z lamusa. I co widze? przy transmisji strumieniowej na http://www.bociany.ittv.pl/aplet/index.php  dolny pas obrazu (az jedna czwarta calosci!) sklada sie wylacznie z pionowych kresek roznej szerokosci, zupelnie jak "bar code" na metkach cenowych - nie wiem, jak jest po polsku "bar code" - moze "kod liniowy"? Sa one zreszta ruchome i zmienne, bo kazdy pasek odzwierciedla kolor, jaki jest akurat nad nim na obrazie idacym na zywo (na przyklad w miejscu obrazu pod noga starszego bociana pasek jest czerwony, i tak dalej)

Nie spotkalam sie z niczym podobnym przedtem. Czy ten problem maja takze inni podgladacze, czy to moze jakas niewydolnosc mojego "archaicznego" urzadzenia?

#10 2011-06-11 10:23:24

Sculptoris

Użytkownik

Czy s± szanse na jako¶æ obrazu porównywaln± do Lewkowa? Najlepiej z dobrym d¼wiêkiem.

Projekt "Blisko bocianów" - najstarsza dzia³aj±ca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS