Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Zbanowany
21.01. Mimo że przekaz słaby to i ja dojrzałem zniesione 4 jajo jak inni forumowicze donoszą (f.1.).
Czy doczeka się właściwego traktowania przez Przygodę i czy 5 jajko dołączy do pary szczęśliwej oby.
Użytkownik
Nie widzę żadnego jajka. Albo schowane, albo znowu wyrzucone.
Zbanowany
Do "Anna30" i nie zobaczysz bo po północy przekaz padł i o g.5 rano nic nie było widać a o g.8.02 już i jajka i bociana nie było w gnieździe.Czytaj na temacie Co robią bociany.
Użytkownik
Już nie ma czwartego jaja. Nie chcę źle wieszczyć, jako ten z zaświatów, ale jeśli pojawi się piąte jajo to też ono podzieli los swoich czterech poprzedników. Cóż, zawiniła trawa i wykopany w niej dołek. W takim dołku bocian nie da rady ogrzać jaja. Prosta fizyka połączona z geometrią. Nie trzeba być ornitologiem żeby dojść do takiego wniosku. Dlatego sugeruję szanownym "moderatorom" zamknięcie wątku czwartego jaja. (pisane we wtorek 23.04.2013, godz. 8:00).
Ostatnio edytowany przez zielony.ludzik (2013-04-23 08:00:18)
Użytkownik
Myślę, że piąte jajko też juz było, ale niestety nie działał wtedy przekaz i nie zauważyliśmy momentu zniesienia piątego przez Przygodę i wyrzucenia poza gniazdo. Ciekawa jestem jak będzie sie dalej zachowywała samica skoro juz zniosła wszystkie jaja....
Użytkownik
zielony.ludzik napisał:
Cóż, zawiniła trawa i wykopany w niej dołek. W takim dołku bocian nie da rady ogrzać jaja. Prosta fizyka połączona z geometrią. Nie trzeba być ornitologiem żeby dojść do takiego wniosku. (pisane we wtorek 23.04.2013, godz. 8:00).
Lepiej nie wygłaszać takich opinii jeśli jak wspomniałes - "nie jest się ornitologiem". W takim wypadku lepiej poczytać posty i zrozumieć dlaczego jajka są wyrzucane, albo lepiej pytać, bo przecież - "kto pyta nie błądzi"...