Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
21.44 - jeden z bocianów siedzi na ¶rodku gniazda, a drugi stoj±c na jednej nodze, od czasu do czasu czy¶ci sobie pióra.
Użytkownik
21:27 Oba bocianki s± w gnie¼dzie. Jeden siedzi z dziobem w ¿abocie a drugi czesze piórka. W Przygodzicach jeszcze widno a u mnie ju¿ ciemno.
23:42 Przygoda i Dziedzic odpoczywaj±. Jeden bocian stoi a drugi siedzi. Dobranoc bocianki, dobranoc Bocianoluby
Ostatnio edytowany przez danuta.walczak.18 (2015-06-28 21:46:02)
Administrator
23.43 jeden bocian siedzi na gnie¼dzie, drugi stoi przy nim na jednej nodze, wygl±da jakby oba spa³y.
Dobranoc bocianom i Bocianolubom!
Pozdrawiam
Pawe³ T. Dolata
Po³udniowowielkopolska Grupa Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków www.pwg.otop.org.pl
Projekt „Blisko bocianów” z Przygodzic www.bociany.ec.pl
Moderator
06:15 - na gnie¼dzie s± dwa bociany, dzisiaj rano w Przygodzicach gêsta mg³a
06:30 - para bocianów nadal przebywa na gnie¼dzie, Dziedzic intensywnie oczyszcza pióra, Przygoda pokrz±ta³a siê po gnie¼dzie porz±dkuj±c wy¶ció³kê i drobne patyczki, teraz równie¿ zabra³a siê do pielêgnacji swojego upierzenia
06:44 - boæki stoj± obok siebie, czyszcz± i uk³adaj± swoje pióra
06:47 - gniazdo opuszcza Przygoda
07:03 - po odlocie Przygody Dziedzic jeszcze dokona³ drobnych poprawek w upierzeniu i usiad³ na ¶rodku gniazda
Zbanowany
09.18. na gie zasta³em siedz±cego bociana (f.1.), po minucie zosta³ zmuszony do szybkiego wstania (f.2.), i dwukrotnie odstraszaæ.
09.20. po demonstracji kto tu rz±dzi zaraz odlecia³,gniazdo puste.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-06-29 07:30:46)
Moderator
16:40 - bocianów nie ma na gnie¼dzie
18:53 - gniazdo nadal puste
Użytkownik
Wieczorne, a we³a¶ciwie to ju¿ nocne toalety. Ka¿dy sobie piórka skrobie.
Użytkownik
00:40 Tak jak zawsze o tej porze : jeden bociek siedzi w gnie¼dzie a drugi stoj±c czy¶ci piórka. Dobranoc wszystkim.
Użytkownik
Zbanowany
06.24. na gnie¼dzie zasta³em czyszcz±cego siê bociana,podobno to Dziedzic (f.1.).
06.45. jak siê za chwilê oka¿e,nadlatuje Przygoda (f.2.).
06.46. Dziedzic po przylocie Przygody zacz±³ dreptaæ za ni± (f.3.),a¿ otrzyma³ to na co mia³ ochotê (f.4,5.).
07.15. Przygoda siedzi a Dziedzic j± dopieszcza (f.6.), i tak ich pozostawiam.
09.00. Przygoda i Dziedzic na gnie¼dzie (f.7.),ale nie wiem czy ca³y czas by³y i pozostaj±,bo nie by³em na bie¿±co.
09.30. para nadal na gnie¼dzie zajêta czyszczeniem swoich piórek (f.8.).
09.36. gniazdo zasta³em puste-polecia³y.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-06-30 07:38:12)
Zbanowany
12.12. gniazdo puste,bociany na obiadku.
12.30. gniazdo puste-przerwa obiadowa trwa.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-06-30 10:35:30)
Użytkownik
Teraz gniazdo puste. Pozdrawiam wszystkich Bocianolubów po raz ostatni z Ustronia. Tu te¿ jest gniazdo a w nim 3 bocianki. A ja zaraz ruszam w drogê do domku.
Moderator
16:11 - 18:19 - w tym czasie Przygoda przebywa³a ca³y czas w gnie¼dzie, wiêkszo¶æ czasu spêdzi³a na pielêgnacji upierzenia, by³y to drobne poprawki piór, trochê poklekota³a, pospacerowa³a po gnie¼dzie i pilnie obserwowa³a otoczenie, zdarzy³o siê jej równie¿ odstraszaæ jakiego¶ niewidzialnego w kamerze intruza
Użytkownik
A ja zasta³am gniazdo puste, mam jednak nadziejê, ¿e nasza parka wróci na nocleg i ucieszy oczy wytrwa³ych Bocianolubów. Pozdrawiam wszystkich ¿ycz±c dobrej nocki
Użytkownik
21.53 - 22.00 gniazdo jest jeszcze puste.
Moderator