Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Moderator
21:40 - para bocianów wróciła na nocleg, przyfrunęły na gniazdo prawie równocześnie
21:42 - Dziedzic już szykuje się do zajęcia miejsca siedzącego
21:53 - Dziedzic odpoczywa siedząc, Przygoda stoi tuż obok i dziobem przeczesuje pióra
21:55 - Przygoda wtuliła dziób w żabot, stoi na jednej nodze, ale jeszcze czasem poprawia piórka
22:03 - najbardziej ulubiony obrazek z bocianiego gniazda - boćki siedzą obok siebie, przytulone
Użytkownik
Przytulone bociusie, piękny widok. Coraz większa szansa na ich powrót w 2016. Będę czekała Dobrej nocki wszystkim wytrwałym Przygodzicolubom
Administrator
23.10 jeden bocian siedzi nieruchomo na gnieździe, drugi stoi przy nim na jednej nodze, czyści dziobem upierzenie.
23.14 stojący też odpoczywa
Dobranoc bocianom i Bocianolubom!
Pozdrawiam
Paweł T. Dolata
Południowowielkopolska Grupa Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków www.pwg.otop.org.pl
Projekt „Blisko bocianów” z Przygodzic www.bociany.ec.pl
Moderator
06:04 - bocianów już nie było na gnieździe
06:40 - gniazdo puste
Użytkownik
12:22 gniazdo nadal puste
Moderator
Zbanowany
08.01. gniazdo zastałem puste.
09.30. na gnieździe zastałem parkę bocianów (f.1.),wyglądało jakby nie dawno przyleciały.
09.35. bocianów już nie zastałem,gniazdo puste.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-07-10 07:38:34)
Administrator
Dzień dobry bocianom (nieobecnym) i Bocianolubom!
Bo 14.04 gniazdo puste
ale 16.42 jeden bocian siedzi na gnieździe
Pozdrawiam
Paweł T. Dolata
Południowowielkopolska Grupa Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków www.pwg.otop.org.pl
Projekt „Blisko bocianów” z Przygodzic www.bociany.ec.pl
17:01 Na gnieździe jest jeden bocian. Jak to często bywa, nie zauważyłam jego przylotu.
17:27 Przygoda odleciała z gniazda.
18:15 Przygoda znów przyleciała do gniazda. Stoi na gnieździe i czyści pióra.
18:27 Odleciała.
21:15 Gniazdo nadal jest puste.
21:35 Bez zmian.
21:40 Jeden z bocianów właśnie przyleciał. Wkrótce po przylocie usiadł i odpoczywa.
21:42 Przyleciał także drugi bocian. Zaklekotał na powitanie, po chwili stanął na jednej nodze tyłem do kamery.
Użytkownik
23.22 obydwa bociany odpoczywają na gnieździe. Tradycyjnie jeden z nich siedzi, a drugi stoi. Stojącemu boćkowi wiatr muska pióra.
Użytkownik
23:11 Pięknie wygląda gniazdo z bociankami. Jeden bocian siedzi w gnieździe a drugi stoi i pielęgnuje swoje upierzenie. Ta noc pewnie też jest chłodna ale ważne że nie ma jakichś strasznych wichur, gradobicia czy nawałnic. Sądząc po ilości wpisów Bocianoluby pewnie wyjechały na urlop. Życzę wszystkim miłego wypoczynku. Ja chętnie podglądam gniazdo lecz niestety nie zawsze mam siłę by pisać. A to niestety dopiero początek moich zmagań z chorobą. Trzymajcie się bocianki, życzę wam obfitości pożywienia, ładnej pogody i silnych więzi z gniazdem a co za tym idzie powrotu do Przygodzic wiosną. Bocianolubom życzę radosnych wakacji i wytrwałości w podglądaniu naszych milusińskich. Pozdrawiam wszystkich a Tobie mój Kloniku przesyłam szczególne pozdrowienia
Zbanowany
06.02. gniazdo zastałem puste.
07.31. na gnieździe nic się nie zmieniło-brak bocianów.
08.02. bocianów brak na gnieździe.
09.00. nadal gniazdo bez bocianów.
09.51. zastałem bociany na gnieździe (f.1.).
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-07-11 07:54:54)
Zbanowany
10.00. na gnieździe przebywa Przygoda i Dziedzic (f.1.),jeden stoi a drugi z powiewającym żabotem siedzi.
10.15. bocianów nie zastałem.
Ta (f.2.),to nie jest moja ciekawe jak tu się znalazła?!(zrobiłem zrzut z jej umieszczenia w moim poście)-ciekawe kto się wdarł i wstawił ją?
11.28. na gnieździe są bociany (f.1.).
12.01. w południe bociany przebywają na gnieździe (f.2.).
12.18. bociany szybko się poderwały do lotu i poleciały sobie.
12.30. gniazdo bez bocianów- na obiadek poleciały a ja do pracy-Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-07-11 10:32:43)
Użytkownik
21.29 bociany są u siebie w domu: jeden siedzi na środku gniazda i śpi, a drugi stoi spokojnie na jednej nodze przodem do swego współmieszkańca i do kamery.