Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
Użytkownik
21.30 Bociany prowadzą toaletę piór.
Użytkownik
21.34 na gnieździe są 2 bociany. Stoją, nie śpią, odpoczywają.
Użytkownik
21.48 Bociany stoją i drzemią, a co jakiś czas przeczesują pióra.
Użytkownik
22.14 Bociany stoją na jednej nodze drzemią.
Użytkownik
22,36 w gnieździe nadal 2 bociany, młode już pewnie odleciały, szybko mija czas
Użytkownik
22.47 Jeden z bocianów grzebał dziobem w wyściółce, następnie załatwił potrzebę, przeczesał pióra i ponownie zaczął skubać wyściółkę. Drugi bociek drzemie lub czyści pióra.
Użytkownik
Dwa bociany stoją.
Administrator
2:15 dwa bociany na gnieździe, jaki kojący widok, czyżby pożegnalny? - ale na otarcie łez takie oto wieści:
ktoś gdzieś widział nasze młode bocianki, przed chwilą system poprosił mnie o dane z obrączkowania aby dopiąć do nich dane z odczytu... ciekawe gdzie się podziewają... kto i gdzie je odczytał...
- odczyty dotyczą wszystkich czworo:) -co mnie strasznie dziwi mając na uwadze zabrudzenie - i jeszcze kilku innych z gminy Przygodzice, a nawet młody z gminy Kawęczyn gdzie również znakuję.
- czekamy na wieści
Użytkownik
Rafał Markowski napisał:
2:15 dwa bociany na gnieździe, jaki kojący widok, czyżby pożegnalny? - ale na otarcie łez takie oto wieści:
ktoś gdzieś widział nasze młode bocianki, przed chwilą system poprosił mnie o dane z obrączkowania aby dopiąć do nich dane z odczytu... ciekawe gdzie się podziewają... kto i gdzie je odczytał...
- odczyty dotyczą wszystkich czworo:) -co mnie strasznie dziwi mając na uwadze zabrudzenie - i jeszcze kilku innych z gminy Przygodzice, a nawet młody z gminy Kawęczyn gdzie również znakuję.
- czekamy na wieści
To bardzo ciekawe i zaskakujące, że odczyty dotyczą czterech młodych
Również czekamy na kolejne informacje
Pozdrawiam
Użytkownik
4.06 Jeden z bocianów czyści pióra, a drugi drzemie. Po chwili bocian rozciągnął się, po czym kontynuował przeczesywanie piór.
4.30 Jeden bocian czyści upierzenie, drugi patrzy na godzinę 12.
...
4.58 Jeden z dorosłych stoi z przodu, a drugi w tyle gniazda.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-08-14 03:10:19)
Moderator
Użytkownik
5.13 Bocian stojący z przodu czysci pióra, a drugi stoi w tyle na jednej nodze, dziób ma schowany w żabocie.
Użytkownik
Zbanowany
Użytkownik
5.19 Dziedzic poprawia konstrukcję gniazda.
5.21 Kopulacja i odstraszanie.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-08-14 03:22:32)
Użytkownik
5.33 Jeden bocian prowadzi toaletę piór, a drugi stoi na jednej nodze i odpoczywa.
5.37 Jeden z bocianów wyfrunął na 12. Po chwili drugi odstraszał.
5.42 Bocian rozgląda się.
5.43 Dorosły wyfrunął z gniazda.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2018-08-14 03:44:48)
Użytkownik