Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Moderator
Zbanowany
17.51.Przygoda siadła na jajku (f.1.). jak skończyła wyć syrena OSP Przygodzice i po 4 min. było słychać jak samochód strażacki wyruszył do akcji. ...
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2012-04-10 16:04:30)
Administrator
Godz. 19.48 – na przekazie strumieniowym, oprócz szumów i trzasków, w tle słychać było fletowy śpiew kosa.
19.52 - słychać ćwierkanie wróbla.
Pozdrawiam
Paweł T. Dolata
Południowowielkopolska Grupa OTOP
www.pwg.otop.org.pl, www.bociany.ec.pl
Zbanowany
Cóż za smutny widok-nawet nie ma śladów "gości" pod nie obecność gospodarzy.
(f.1.). z dnia 27.10.2012. g.9.30.
(f.2.). po 24 g.już po przejściu na czas "ZIMOWY"-Brrrrrry,nie to żebym był zmarźluch ale ogólnie nie lubię takiej pogody jesienno-zimowej.
(f.3.). g.9.20. jak na zawołanie pojawił się wróblowaty,zostawiając pierwsze ślady,ale szybko wolał pobujać się na wystającej gałązce niż skakać po śniegu.
Zbanowany
2013.11.26.
09.00. Na przygodzickim gnieździe zwiastun pory zimowej 2013/14.,jeszcze bez śladów gości odwiedzających rzadko to gniazdo.(f.1.).
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2013-11-26 08:26:20)
Moderator
Użytkownik
Jest gniazdo ! Dzięki za wizję !
Użytkownik
20:43 W Przygodzicach pada (chyba ) deszcz a Olkusz i południe Polski w śniegu. Ale podobno ma jeszcze być ciepło. Najważniejsze że mamy podgląd
Użytkownik
11:44 Gniazdo puste i bez śniegu. Do Wielkopolski zima jeszcze nie zawitała a Małopolska jeszcze wciąż spowita śniegiem, ale jest go już dużo mniej. Pozdrawiam i życzę polskiej złotej i pięknej jesieni.
Użytkownik
Interesujące i niezwykle zaskakujące!
Chciałem przejrzeć publikowane tu w tym wątku zdjęcia, ale wszystkie są albo usunięte, albo całkiem strony mi się nie ładują... Wie ktoś może, czy są one gdzie indziej dostępne? Może gdzieś na forum są zapisane?
Moderator
spacru45 napisał:
Chciałem przejrzeć publikowane tu w tym wątku zdjęcia, ale wszystkie są albo usunięte, albo całkiem strony mi się nie ładują... Wie ktoś może, czy są one gdzie indziej dostępne? Może gdzieś na forum są zapisane?
Dzień dobry! Przez lata działania forum jego użytkownicy korzystali z rozmaitych hostingów zdjęć. Niektóre z nich przestały działać i w związku z tym zapisane w nich zdjęcia przestały istnieć. To na pewno jest przyczyna braku możliwości obejrzenia niektórych screenów, ale czy jedyna - nie wiem; nie mam zbyt dużej wiedzy informatycznej.
Pozdrawiam
na pewno to jest przyczyną, niestety takie rzeczy z czasem są usuwane
Użytkownik
16.58 Na gnieździe przysiadła sierpówka.
Użytkownik
Ja ostatnio w gnieździe też widziałem ptaka, ale niestety nie mogłem dostrzec co to za ptak, ale pomyślałem sobie, że fajnie by było zobaczyć już takiego bociana
Ostatnio edytowany przez Rafarata58 (2023-05-12 10:06:40)
Użytkownik
19.11 Na gnieździe siedzi kawka.