Ogłoszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza si�, �e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s� podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do w�tk�w tego tematu - to mo�e sporo pom�c :).
Informacje nt. dzia�ania forum

Dzi�kujemy za obecno�� i udzia� na naszym forum! Prosimy o stosowanie si� do regulaminu i uwag administrator�w! Wynikaj� one zawsze z dobrej woli i dba�o�ci o czytelno�� i przejrzysto�� forum dla dobra wszystkich u�ytkownik�w

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mi�o�nik�w przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -

#21 2008-10-04 15:30:32

Eva Stets

Użytkownik

Re: Sprawy Forumowiczów dotycz±ce forum

Witam!

Ten w±tek wybieram na najodpowiedniejszy aby napisaæ ten post. Sprawa dotyczy w³a¶nie Forumowiczów i forum a nie mam innej mo¿liwo¶ci, aby Was o tym poinformowaæ.

Jak wielu z nas wie - Forumowicze mog± porozumiewaæ siê prywatnie miêdzy sob±, poprzez Forum, w³a¶nie drog± tzw PW czyli "prywatnych wiadomo¶ci" przesy³anych do danej osoby. Czêsto pomaga to Wam samym, gdy chcecie napisaæ jaki¶ post...albo "dogadaæ siê" miêdzy sob± nt podawanej informacji, by np nie dublowaæ postów lub te¿ zasiêgn±æ rady innego Forumowicza etc etc etc...

Wiele razy (naprawdê wiele razy) otrzymujê od Was PW lub maile, ¿e nie mo¿ecie "dostaæ" siê do kogo¶ z forum z przekazaniem wiadomo¶ci dlatego, ¿e skrzynka danej osoby jest przepe³niona.

Niestety - ja na to nic zaradziæ nie mogê - na to mo¿ecie zaradziæ jedynie Wy sami.

Skrzynki odbiorcze PW maj± bardzo ma³± pojemno¶æ i je¶li przeczytane i wysy³ane wiadomo¶ci nie s± na bie¿±co kasowane (przez Was samych), to druga osoba nie mo¿e do Was nic napisaæ.

Tak wiêc prosi³abym, ¿eby¶cie w miarê mo¿liwo¶ci kasowali na bie¿±co ze swoich skrzynek Wasze PW, bo wówczas drugi Forumowicz bêdzie móg³ siê z Wami skontaktowaæ.

Pozdrawiam
Eva Stets
Administrator forum

P.S. Dla tych, którzy byæ mo¿e nie s± zorientowani, podajê, ¿e wspomniana "Prywatna korespondencja" znajduje siê w górnym pasku strony forum. Je¶li mamy now± wiadomo¶æ widaæ to wyra¼nie (po lewej stronie) , gdzie ukazuje siê o tym informacja. Je¿eli chcemy napisaæ do kogo¶ prywatn± wiadomo¶æ - przy nicku w po¶cie danej osoby klikamy na litery PW.

Odczytywanie wiadomo¶ci wys³anych i odebranych jest mo¿liwe po kliniêciu (w górnym pasku) na s³owo "Wiadomo¶ci".
Po wej¶ciu na t± funkcjê forum, po przeczytaniu (lub napisaniu) wiadomo¶ci - w³a¶nie tam mo¿emy odpowiadaæ a tak¿e kasowaæ nasze PW.

#22 2009-04-10 18:09:00

Magdalena Zamielska

Użytkownik

4712994

Witam! Napiszê krótko. Forum to jest najbardziej uprz±dkowane, jasne i przejrzyste na tle wszystkich ró¿notematycznych forów, których by³am u¿ytkowniczk±. Fora gdzie nie by³o porzadku, zasad szybko pokrywa³y siê grub± warstw± ,,¶mieci,, i najzupe³niej jak to siê mówi ,,umiera³y,,. To forum przez pewne zasady jest ci±gle ¿ywe, jest jak ciekawa ksi±¿ka i to taka z obrazkami To tyle chcia³am powiedzieæ. Porz±dek musi byæ !! Pozdrawiam ,,kierownictwo,, i wszystkich u¿ytkowników

#23 2009-05-18 14:12:20

AnkazReading

Moderator

Dzien dobry! Prosze o informacje, kiedy zacznie sie konkurs ndawania przygodzickim maluchom imion i jak sie do niego wlaczyc. Jedno z sobotnich to chyba obowiazkowo powinna byc Zoska (15 maja!)
Pozdrowienia z Anglii - wciagam coraz wiecej przyjaciol do ogladania naszych bockow na zywo!
Anka

#24 2009-05-18 14:19:37

AnkazReading

Moderator

Dzien dobry!  jestem nowa na Waszym forum i nie widze informacji, jak wkleic profilowa informacje "Skad" (w moim przypadku z Anglii) w lewym polu, pod imieniem uzytkownika.
Prosze o pomoc.
Pozdrowienia,
Anka

#25 2009-05-18 14:36:42

Damka_Pik

Użytkownik

Witaj Anka

Bardzo nam mi³o, ¿e zechcia³a Pani zasiliæ nasze grono mi³osników bocianów.

Odno¶nie Pani pytania:  wchodzimy w 'Profil', potem klikamy na 'Personalne' (po lewej stronie), i w okienku 'Lokacja' wpisujemy nazwê miejscowo¶ci i kraj.

¯yczê jak najlepszych wra¿eñ ze ¶ledzenia losów naszej przygodzickiej bocianiej rodzinki.

AnkazReading napisał:

Dzien dobry!  jestem nowa na Waszym forum i nie widze informacji, jak wkleic profilowa informacje "Skad" (w moim przypadku z Anglii) w lewym polu, pod imieniem uzytkownika.
Prosze o pomoc.
Pozdrowienia,
Anka

#26 2009-05-18 15:01:22

Eva Stets

Użytkownik

Witam!

Na razie jeste¶my na etapie klucia piskl±t, musimy trochê odczekaæ z wyborem imion. Jest na forum temat pt "Wybieramy imiona dla naszych boæków" - w±tki w temacie s± teraz zamkniête, ale mo¿na je czytaæ . S± to tematy z 2007 i 2008 roku, jednk¿e ca³a procedura zwi±zana z konkursem jest podobna ka¿dego roku. My¶lê, ¿e po kilku postach wspomnianego tematu bêdzie mog³a siê Pani zorientowaæ, jak przebiega konkurs na imiona dla naszych piskl±t.

Z czasem zostanie otworzony nowy w±tek po¶wiêcony na konkurs i tam bêdzie mo¿na podawaæ swoje propozycje.
Gdyby co¶ siê w tym roku zmieni³o, bêdzie równie¿ podana informacja na naszym forum. Jednak¿e jak napisa³am wcze¶niej - do konkursu na imiona dla boæków mamy jeszcze trochê czasu.

Tymczasem zapraszam do obserwacji naszego gniazda i ¿yczê wielu mi³ych wra¿eñ
Pozdrawiam
Eva Stets
Administaror forum

AnkazReading napisał:

Dzien dobry! Prosze o informacje, kiedy zacznie sie konkurs ndawania przygodzickim maluchom imion i jak sie do niego wlaczyc. Jedno z sobotnich to chyba obowiazkowo powinna byc Zoska (15 maja!)
Pozdrowienia z Anglii - wciagam coraz wiecej przyjaciol do ogladania naszych bockow na zywo!
Anka

#27 2009-05-19 13:07:52

ja.pl

Użytkownik

Czy kto¶ wie w jaki sposób mo¿na zarejestrowaæ siê na forum w Chybach, bo nie mam zielonego pojêcia...

#28 2009-05-19 13:52:20

Eva Stets

Użytkownik

Zapewne na stronie z przekazem w Chybach s± jakie¶ namiary na osoby, które maj± zwi±zek z tamtejszym gniazdem, kamer±, przekazem a tak¿e forum. To forum dotyczy projektu PwG OTOP z kamer± w Przygodzicach i nie ³±czy siê bezpo¶rednio z kamer± w Chybach. Forum z tamtejszego przekazu (pomimo szczerej sympatii) nie podlega naszemu projektowi ani naszej dzia³alno¶ci.

Pozdrawiam
Eva Stets
Administrator forum "Bociany z Przygodzic"

ja.pl napisał:

Czy kto¶ wie w jaki sposób mo¿na zarejestrowaæ siê na forum w Chybach, bo nie mam zielonego pojêcia...

#29 2009-05-24 15:31:20

anula

Użytkownik

od jakiegos czasu zniknely napisy: pokaz watki od odstatniej wizyty i oznacz wszystkie watki jako przeczytane.
Przyznam sie, ze mnie to bardzo ulatwialo poruszanie sie po forum. Moze daloby sie wrocic do nich?
Pozdrawiam serdecznie. anula

#30 2009-05-24 15:45:48

Eva Stets

Użytkownik

Witam!

Niestety nie jest to uzale¿nione od nas. U nas w regulowaniu forum nic siê nie zmieni³o. Równie¿ to zauwa¿y³am, raz ta funkcja jest widoczna a raz nie.
Domy¶lam siê, ¿e s± to tzw "kiepskie dni forum", tzn, ¿e co¶ nie dzia³a zbyt dobrze  ze skryptem, na co nie mamy wp³ywu. Mam nadziejê, ¿e niebawem wszystko wróci do normy. Podobnie dzieje sie tak¿e z logowaniem i równie¿ na to nie mamy wp³ywu.
Czyt. tak¿e tutuj: http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … 439#p15439

Pozdrawiam
Eva Stets
Administrator forum

anula napisał:

od jakiegos czasu zniknely napisy: pokaz watki od odstatniej wizyty i oznacz wszystkie watki jako przeczytane.
Przyznam sie, ze mnie to bardzo ulatwialo poruszanie sie po forum. Moze daloby sie wrocic do nich?
Pozdrawiam serdecznie. anula

#31 2009-05-24 17:45:58

kawia

Użytkownik

Witam.
@Anula! Napisy nie zniknê³y, s±, tylko ¿e widoczne s± po zalogowaniu i ka¿dorazowo wy³±cznie z poziomu indeksu. Tzn. trzeba nacisn±æ index i wej¶æ na górê strony i po prawej s± oba te napisy i polecenia dzia³aj±; korzystam z nich systematycznie. Uzywam FF.
Pozdrawiam
maria

#32 2009-05-25 15:27:41

anula

Użytkownik

Dziêki Kawia. Ja ci±gle jeszcze raczkujê w sprawach kompa i moja glupota polaczona ze slepota daja takie rezutlaty..Dziêki za pomoc .Wszystko gra,pozdrawiam sedecznie anula

#33 2009-05-27 11:00:39

anowi

Użytkownik

Ja chcia³am tutaj zwróciæ uwagê na pojawiaj±ce siê od pewnego czasu, ¿e siê tak wyra¿ê "lataj±ce reklamy".
Wiem, ¿e  w dzisiejszym ¶wiecie bez reklamy nie da siê ¿yæ, ale te  wstawki reklamowe, które po otwarciu danego w±tku spychaj± ca³y tekst na dó³ strony s± uci±¿liwe..... dopóki nie zamknie siê tej reklamy, to nie da siê nic przeczytaæ!
Co innego jak ta reklama tam sobie gdzie¶ w górze"wisi" to to tak nie przeszkadza.
Wiem, ¿e to pewno jest w gestii w³a¶ciciela serwera na którym jest to forum i pewno nic siê z tym zrobiæ nie da, ale chcia³am tylko zwróciæ uwagê na ten "problem".  A mo¿e to tylko mnie tak irytuje ....?

#34 2009-05-27 15:04:13

Eva Stets

Użytkownik

Irytuje zapewne i wiêcej osób i przeszkadza zapewne. Z racji, ¿e przebywam na forum nieraz bardzo d³ugo, znam to "odczucie" dobrze. Ale jak s³usznie pisze anowi jest to zale¿ne od g³ównego serwera, z którego korzysta nasze forum, które jak wiemy, jest forum darmowym.
Wyj¶ciem z sytuacji jest jedynie klikniêcie na krzy¿yk znajduj±cy siê w prawym, górnym rogu takich reklam i wówczas ona znika.
Pocieszeniem dla nas mo¿e byæ tylko, ¿e skoro pojawia siê na naszym forum tyle reklam, to nasze forum jest popularne i w³a¶ciciel serwara uzna³, ¿e warto u nas daæ te reklamy. Osobi¶cie mam nadziejê, ¿e z czasem nasze forum nadal bêdzie popularne ale bêdzie na nim mniej reklam.

Pozdrawiam
Eva Stets

anowi napisał:

Ja chcia³am tutaj zwróciæ uwagê na pojawiaj±ce siê od pewnego czasu, ¿e siê tak wyra¿ê "lataj±ce reklamy".
Wiem, ¿e  w dzisiejszym ¶wiecie bez reklamy nie da siê ¿yæ, ale te  wstawki reklamowe, które po otwarciu danego w±tku spychaj± ca³y tekst na dó³ strony s± uci±¿liwe..... dopóki nie zamknie siê tej reklamy, to nie da siê nic przeczytaæ!
Co innego jak ta reklama tam sobie gdzie¶ w górze"wisi" to to tak nie przeszkadza.
Wiem, ¿e to pewno jest w gestii w³a¶ciciela serwera na którym jest to forum i pewno nic siê z tym zrobiæ nie da, ale chcia³am tylko zwróciæ uwagê na ten "problem".  A mo¿e to tylko mnie tak irytuje ....?

#35 2009-05-29 09:28:59

anowi

Użytkownik

A zauwa¿yli¶cie, ¿e czas podany na strumieniowym ró¿ni siê o parê minut od czasu jaki podaje forum ?

#36 2009-05-29 10:02:05

Eva Stets

Użytkownik

Tak, jest ta ró¿nica. By³o na ten temat ju¿ kilka postów. Temat pt: "Informacje dotycz±ce przekazu" - w±tek pt "Obraz z kamery" ( http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … 663#p15663).
Niestety nie jest to od nas zale¿ne.

Pozdrawiam
Eva Stets

anowi napisał:

A zauwa¿yli¶cie, ¿e czas podany na strumieniowym ró¿ni siê o parê minut od czasu jaki podaje forum ?

#37 2009-06-11 20:46:16

paniusia

Użytkownik

Czasami przez nieuwagê, po¶piech, albo z innych "wa¿nych" powodów, umieszczam post nie w tym w±tku, w którym zamierza³am, lub po umieszczeniu go stwierdzam, ¿e lepiej by pasowa³ w innym miejscu. Niestety nie umiem go przenie¶æ. Czy mogê to zrobiæ sama, a je¿eli tak, to w jaki sposób?

#38 2009-06-11 21:10:57

Eva Stets

Użytkownik

Witam!

Nie, post mo¿e przenie¶æ jedynie Administrator lub Moderator. Samemu mo¿emy po prostu skopiowaæ swój w³asny post, daæ w w³a¶ciwym w±tku a ten podany b³ednie usun±æ.
Tu jednoak mo¿e byæ problem, bo nie "zmie¶cimy" sie w czasie tyn nasz post uka¿e siê pod jednym (lub kilkoma) i podana godzina nie bêdzie siê uk³adaæ chronologicznie. W takim wypadku mo¿na bez obaw napisaæ PW lub e-mail do Administratora (w tym przypadku do mnie) i przeniosê post na w³a¶ciwe miejsce.
Na zasadzie "admin te¿ cz³owiek i wcale nie gryzie" - zawsze mo¿na zapytaæ i poprosiæ o pomoc

Pozdrawiam
Eva Stets

paniusia napisał:

Czasami przez nieuwagê, po¶piech, albo z innych "wa¿nych" powodów, umieszczam post nie w tym w±tku, w którym zamierza³am, lub po umieszczeniu go stwierdzam, ¿e lepiej by pasowa³ w innym miejscu. Niestety nie umiem go przenie¶æ. Czy mogê to zrobiæ sama, a je¿eli tak, to w jaki sposób?

#39 2009-06-11 21:21:48

paniusia

Użytkownik

Eva Stets napisał:

Witam!

Nie, post mo¿e przenie¶æ jedynie Administrator lub Moderator. Samemu mo¿emy po prostu skopiowaæ swój w³asny post, daæ w w³a¶ciwym w±tku a ten podany b³ednie usun±æ.
Tu jednoak mo¿e byæ problem, bo nie "zmie¶cimy" sie w czasie tyn nasz post uka¿e siê pod jednym (lub kilkoma) i podana godzina nie bêdzie siê uk³adaæ chronologicznie. W takim wypadku mo¿na bez obaw napisaæ PW lub e-mail do Administratora (w tym przypadku do mnie) i przeniosê post na w³a¶ciwe miejsce.
Na zasadzie "admin te¿ cz³owiek i wcale nie gryzie" - zawsze mo¿na zapytaæ i poprosiæ o pomoc

Pozdrawiam
Eva Stets

paniusia napisał:

Dziêkujê za wyja¶nienia. Przy nastêpnej wpadce bez obaw napiszê

Anna

#40 2009-06-15 05:30:10

m.malga

Użytkownik

W³a¶ciwie mam pytanie do osób obs³uguj±cych bociani program...Nie ma dzi¶ mo¿liwo¶ci czatowania. Mam nadzieje ,¿e przywrócicie go!? Mam tam przyjació³...brakuje mi ich. Wszystkich pozdrawiam. m.malga zwana malag±

Projekt "Blisko bocian�w" - najstarsza dzia�aj�ca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS