Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Wątek Zamknięty
Użytkownik
Użytkownik
14.45 nadal pusto
15.22 pusto
15.44 bez zmian i 16.00 te¿, choc znowu mam ró¿nice 15 minut miedzy strumieniowym (o czasie) a poklatkowym. Fotki by³yby takie same, wiêc nie ma sensu dawac...
16.19 jak wy¿ej
Ostatnio edytowany przez kawia (2009-07-29 14:15:09)
Bocianki wróci³y po prawie czterogodzinnej nieobecno¶ci!
16:26;18 Powrót pierwszego bocianka.
16:26;28 Na gnie¼dzie l±duje drugi bocianek.
16:26;38 Jest i trzeci.
L±dowa³y dok³adnie w dzisiêciosekundowych odstêpach.
Ostatnio edytowany przez Nupi (2009-07-29 14:37:40)
Użytkownik
29 lipca 2009 godzina 19:45 Moj± uwagê zwróci³a dziwna naro¶l u spodu podstawy dzioba jednego z m³odych. Popatrzmy na zdjêcia, czy ta naro¶l nie uros³a ju¿ zbyt du¿a ?
Do którego momentu m³ody bocian jest pisklakiem ?
Pozdrawiam. hipek
Ostatnio edytowany przez hipek (2009-07-29 17:54:03)
Użytkownik
Moderator
Użytkownik
hipek napisał:
29 lipca 2009 godzina 20:05 Tak¿e od paru dni obserwujê dziwne jak na wiek pisklaków umizgi.
http://img36.imageshack.us/img36/4482/i … zgi.th.jpg http://img528.imageshack.us/img528/4310 … gi1.th.jpg
o "umizgach" by³o w w±tku pytañ i odpowiedzi - to iskanie, jak u ma³p! m³ode czyszcz± sobie wzajemnie pióra z pasozytów, a poza tym doroslej± i nawi±zuj± kontakty spo³eczne. Tez by³am zaskoczona, ale wierzê Panu Paw³owi!
O budowie dziobów parê dni temu pisa³a Eva, nie pamietam niestety w którym watku, to wole, takie skórne worki, jak u pelikanów, tylko mniejsze. Mamy prawie doros³e ptaki po prostu!
Ps. ja mysle, ze pisklak jest pisklakiem, dopóki piszczy - na razie jeszcze piszcz± Oczywiscie, to nie jest wiedza ornitologiczna, tylko moje g³êbokie przekonanie oparte na podobieñstwie wyrazów...
Ostatnio edytowany przez kawia (2009-07-29 21:02:46)
Użytkownik
30 lipca 2009 Hmm, iskanie to co innego, a w³a¿enie obiema koñczynami na le¿±cego m³odego bociana to chyba co¶ innego, nie uda³o mi siê tego sfotografowaæ, bo robiê to z przekazu poklatkowego.
Ale powtórzê zdjêcie
na przekazie strumieniowym by³o dok³adnie widaæ ca³kowite wej¶cie na drugiego le¿±cego m³odego, iskanie jest jak najbardziej naturalne. Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez hipek (2009-07-30 05:37:05)
Użytkownik
30.VII.2009
8:05 Gniazdo puste.Z tego co przeczyta³am w w±tku "Co robi± bociany" to naszych milusiñskich nie ma ju¿ od 5 rano
11:20 Wróci³am do domu i zasta³am gniazdo puste. Jestem ciekawa, czy bocianków juz nie ma ponad 6 godzin, czy po prostu nie by³o wpisów o ich powrocie. W watku o bocianim gnie¼dzie marta11 napisa³a, ze nie ma ich ju¿ godzinê. a wpis jest o godz.10:01
Ostatnio edytowany przez magdag (2009-07-30 09:23:17)
Moderator
30/07/09
12:13 - Sa z powrotem, wszystkie trzy! Nie widzialam, jak przylatuja, ale ostatni raz patrzylam na puste gniazdo jakies pietnascie minut wczesniej, czyli troche przed poludniem.
Pewnie wrocily na poludniowa sjeste? Moze juz same poluja i postanowily odpoczac po trudach lapania wlasnego sniadanka?
Użytkownik
Moderator
Użytkownik
Użytkownik
Użytkownik
22.01 Dzisiaj m³ode posz³y spac razem z obojgiem rodziców. Chyba, ¿e którys odlecia³ po ciemku? Zwykle o tej porze jeszcze gadul±, a dzisiaj, zmeczone wyczynami lotniczymi i upa³em spi± ju¿ w najlepsze. Cisza i spokój.
Użytkownik
Użytkownik
Wątek Zamknięty