Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
Petycję podpisałam i przesyłam prośbę do moich znajomych.
Użytkownik
Barbarzyństwo!!! Oczywiście podpiszę petycję i przeslę znajomym. Liczy się każdy głos w tej sprawie !
Podpisałam
Ostatnio edytowany przez belcia (2011-09-16 08:14:06)
Użytkownik
Podpisałam i zachęcam gorąco wszystkich aby też podpisali petycję. Przesyłam dalej do znajomych.
Pozdrawiam
Użytkownik
Podpisalam oczywiscie i bede zachecala do podpisywania w Tomaszowie.
Użytkownik
Oczywiście petycję podpisałam i roześlę wśród swoich znajomych w wielkopolsce i nie tylko. Dziękuję Pani Evie Stets za informację.
Użytkownik
Ja również podpisałam petycję, umieściłam link w opisie na GG oraz w kilku miejscach na NK, zachęcam wszystkich do podobnych działań.
Pani Evie Stets bardzo serdecznie dziękuję za informację, pozdrawiam cieplutko
Użytkownik
podpisałam i proszę o informację czy tą petycja udało się coś zdziałać
Użytkownik
Podpisałem, rozesłałem, a podpisze jeszcze kilka osób z mojej rodziny.
Użytkownik
OKRUTNE I BARBARZYŃSKIE !
NIGDY W ZYCIU NIE POJADE NA CYPR. WSZYSTKIM RADZE TO SAMO.
Oczywiscie podpisałam i śle dalej.
Użytkownik
Podpisałam i przesłałam do znajomych
Użytkownik
Podpisalem
Witam!
Jeśli się nie mylę, to moja tegoroczna informacja o nowej petycji, była pierwszą w Polsce podaną (publicznie) wiadomością, by zadziałać razem w tej bardzo ważnej, słusznej i wspólnej sprawie (choć to, czy "pierwsza", czy "druga" akurat w tym przypadku nie ma żadnego znaczenia).
Używając jednak słów o "wspólnej sprawie", mówię to dosłownie, gdyż mordowane na Cyprze ptaki, giną tam podczas migracji (więc mogą być to także ptaki z Polski, Grecji, Czech, Rumunii itp) a "zadziałać" możemy właśnie podpisując petycję (czyt. mój post na str. poprzedniej: http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … 639#p34639).
Czy to pomoże, nie wiem. W "grę" przecież nie wchodzi tutaj to, że mordowane na Cyprze ptaki są zjadane, bo ludzie są tam głodni. Tu w grę wchodzi biznes, a z tym się wiąże kupa forsy, a z forsą łączy się "siła" a z siłą łaczy się "władza" (i bez względu jak to się "odkręci" zawsze wychodzi to samo...). Czy to powinno zniechęcać, by "machnąć ręką" - nie sądzę. Myślę, że rozgłoszenie o tym barbarzyństwie i udział w tej petycji jest bardzo ważny, bo o słuszne sprawy zawsze trzeba walczyć i trzeba o nich mówić.
W imieniu kolegów z Birdlife Cyprus bardzo dziękuję wszystkim, którzy do tej pory podpisali petycję. Dziękuję też tym osobom, które petycję podpisały i napisały o tym na forum i tym wszystkim, którzy przekazali wiadomość dalej (co widać po postach wyżej).
Dziękuję i wszystkim innym, którzy po mojej informacji (mailowo, na Liście PPPtaki, na FB i Przyrodnicy i na NK) petycję podpisali i zadziałali dalej na innych forach, mna innych stronach, na innych listach mailingowych, w prywatnych mailach itp. Dziękuję też Dorocie Zielińskiej, która rozesłała tę wiadomość drogą mailową do wszystkich członków Stołecznego Towarzystwa Ochrony Ptaków (STOP).
Zachęcam do dalszych podpisów pod petycją, sprawa jest poważna a liczy się każdy głos.
Z poważaniem
Eva Stets
Ostatnio edytowany przez Eva Stets (2011-09-17 17:46:09)
Użytkownik
Podpisałam petycję i chcę mieć nadzieję, że zdecydowane naciski cywilizowanej części społeczności międzynarodowej i organizacji ochrony przyrody zmuszą w końcu cypryjskie władze do skutecznego egzekwowania zakazu prowadzenia tego nadzwyczaj okrutnego i prymitywnego "biznesu".
Użytkownik
Witam serdecznie. Petycję podpisałam i zachęcam wszystkich do podpisania. Pozdrawiam
Użytkownik
Podpisałam.
Użytkownik
Podpisałam i rozesłałam tekst Evy do wszystkich bardziej i mniej znajomych. Wiem też, że na sokolim forum również wszyscy podpisują i na kocim też.
Moderator
Naturalnie, podpisałem i rozsyłam. Jeśli jest choć cień szansy na zaprzestanie mordowania ptaków dzięki naszym podpisom, to podpisujmy.
Moderator
Oczywiscie podpisalam. Rozesle petycje wsrod znajomych. Takie barbarzynstwo nie moze dluzej pozostawac bezkarne.
Anka Zygalska-Cannon
Reading, UK
Zbanowany
Podpisałem.
Użytkownik
Podpisywanie takich petycji uważam za swój obowiązek . Przesłałam również do znajomych, niektórzy podali dalej .
Nigdy nie przestanie mnie dziwić to, że robiąc tak niewiele, tak wiele dobrego można zdziałać, a tylu ludzi pozostaje obojętnymi . Przecież wystarczy złożyć swój podpis i zaznaczyć kraj pochodzenia . Argumenty, że pozostawia się swoje personalia sa po prostu śmieszne i świadczą niestety o niezbyt lotnym umyśle, ponieważ najczęściej ci sami ludzie robią mnóstwo zakupów w sieci, płacą rachunki, robią internetowe przelewy...
Cóż nikogo się nie zmusi, można tylko zachęcać...