Ogłoszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza siê, ¿e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s± podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do w±tków tego tematu - to mo¿e sporo pomóc :).
Informacje nt. dzia³ania forum

Dziêkujemy za obecno¶æ i udzia³ na naszym forum! Prosimy o stosowanie siê do regulaminu i uwag administratorów! Wynikaj± one zawsze z dobrej woli i dba³o¶ci o czytelno¶æ i przejrzysto¶æ forum dla dobra wszystkich u¿ytkowników

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -

#141 2011-09-28 12:50:51

magda ze wsi

Użytkownik

Re: Sprawy Forumowiczów dotycz±ce forum

Wniosek nasuwa siê sam - Evo wróæ!

#142 2011-09-28 14:14:58

lucynka

Użytkownik

Witam Forumowiczów. Widzê, ¿e pojawi³a siê szansa na powrót Evy. Jej takt wyrozumia³o¶æ, cierpliwo¶æ, zaanga¿owanie by³y (i jak widzê, ci±gle s±) niespo¿yte, do tego niezg³êbiona wiedza Paw³a, a dla nas kopalnia wiedzy i przyjemno¶æ z obcowania on-line. Cel-cia ¶wietnie ujê³a odczucia wielu Forumowiczów. Podpisujê siê pod jej postem i równie¿ proszê EVO WRÓÆ!!!!!! Bardzo mnie cieszy wpis Babci Marioli. W ubieg³ym roku codziennie rano by³a pierwsza, w tym zaczê³am siê niepokoiæ, jak siê nie pojawia³a. Cieszê siê, ¿e wszystko w porz±dku. Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!

#143 2011-09-29 18:22:57

kawia

Użytkownik

SkÄ…d: Warszawa

Piotr J. napisał:

Poza tym w zesz³ych latach by³a osoba która prowadzi³a to forum. Przepraszam by³y osoby które prowadzi³y forum. By³a Eva, która mia³y doskona³y kontakt z forumowiczami i potrafi³a wyt³umaczyæ b³êdy pope³niane jak i przez starszych i nowszych u¿ytkowników, potrafi³a zachêcaæ do pisania w kolejnych tematach i w±tkach, z du¿± cierpliwo¶ci± znosi³a „stawianie siê”innych u¿ytkowników. Ale efektem tej pracy, by³o to, ¿e to forum ¿y³o i przyci±ga³o. Przyci±ga³o do pisania i czytania. Drug± osob± by³ Pawe³. Pawe³ jako ¶wietny znawca bocianów i nie tylko bocianów, innych ptaków równie¿, w bardzo dobry sposób t³umaczy³, prostowa³, przedstawia³ jak zachowuj± siê ptaki, co mo¿na robiæ, a czego nie. Ta dwójka osób, kilka lat temu stworzy³a forum inne ni¿ wszystkie. Wiedza Paw³a plus zaanga¿owanie Evy da³y wy¶mienity wynik. Tu siê chcia³o byæ, tu siê chcia³o zagl±daæ, pisaæ. Wystarczy przejrzeæ lata poprzednie i zobaczyæ jak wiele osób przesta³o pisaæ na forum. Owszem przyczyny mog± byæ ró¿norakie, ale jestem pewien, ¿e jednym z nich by³o odej¶cie Wodzirejów".
Na forum by³ ³ad, sk³ad i porz±dek, jak to siê ³adnie mówi. Teraz niby te¿ jest, ale ju¿ nie taki. Nie ma podsumowaæ, nie ma informacji o zamykaniu w±tków, kto¶ gdzie¶ po cichu otworzy nowy w±tek, inne w±tki pozostaj± otwarte mimo ¿e nie ma ju¿ tam ptaków. Czy o to chodzi, aby powstawa³ tu coraz wiêkszy ba³agan? Bo je¶li tak, to forum jest na najlepszej ku temu drodze.
Nie wiem jak bêdzie wygl±da³ sezon 2012 na forum. Pawe³ z Projektu zrezygnowa³, pozosta³ tylko administratorem. Na pewno ma mnóstwo innych zajêæ ni¿ ci±g³e ¶ledzenie wszystkich w±tków i wpisów. S± te¿ moderatorzy do pomocy. Ale niestety nie ma osoby która, nas tu obecnych, by prowadzi³a na forum. Czy w przysz³ym roku bêdzie mo¿na liczyæ na fachowe odpowiedzi od „mi³o¶ników podgl±dania” którzy w du¿ej wiêkszo¶ci s± tylko amatorami. czy wszystkie wpisy forumowiczów bêd± we w³a¶ciwych w±tkach? Czy nie bêdzie tu coraz wiêkszy ba³agan?
Dlatego moim zdaniem, aby na forum wróci³a ta atmosfera sprzed kilku lat, dobrze by by³o, aby wróci³a Eva (moderator lub administrator) i razem z ornitologiczn±  pomoc± i wiedz± Paw³a, znów tworzyli zgrany forumowy duet.

Takie s± moje forumowe spostrze¿enia.
Pozdrawiam wszystkich i zachêcam do dyskusji o forum, bez pieszych wycieczek czy ubli¿ania komukolwiek.

Podpisujê siê obiema rêkami.  Nie bêdê powtarzaæ tego, co Piotr tak trafnie uj±³. Zwracam tylko uwagê, ¿e na stronie g³ównej http://www.bociany.ec.pl/ (wiem, wiem, ¿e to nie forum, ale rzuca sie w oczy!) w najlepsze nadal s± linki do g³osowania na imiona m³odych,  brak podsumowania sezonu 2011 - bardzo interesuj±cego sk±din±d. Podobnie nie by³o podsumowañ poszczególnych w±tków tegorocznych i te¿ szkoda, bo naprawdê by³ to sezon ciekawy i pozostawi³ nas z wieloma pytaniami dotycz±cymi zachowañ bocianów. Naprawdê, a piszê to jako zainteresowany laik, do takich podsumowañ potrzebny jest koniecznie kto¶, kto siê zna i na prowadzeniu forum i na bocianach.

Co do rewelacji powy¿ej - do g³owy by mi nie przysz³o, ¿e na forum wkrad³a siê polityka??!! Je¶li tak naprawdê by³o, to przepraszam, ale proponowa³abym wiadro zimnej wody do u¿ytku zewnêtrznego wszystkim, którzy politykê tu wci±gnêli. Takich rzeczy robiæ nie wolno i ju¿. Punkt.

Forum ¿eby ¿y³o, wbrew pozorom musi mieæ ciê¿ko pracuj±cych moderatorów, którzy trzymaj± je ¿elazn± rêk± w aksamitnej rekawiczce. Nasze forum takie by³o. I bardzo, bardzo bym chcia³a, ¿eby powróci³o do poprzednich porz±dków.

#144 2011-09-29 21:42:43

Damka_Pik

Użytkownik

Oczywi¶cie, ja tak¿e podpisujê siê pod powy¿szymi wypowiedziami, zreszt± moje zdanie w tej sprawie znane jest osobom najbardziej zainteresowanym od momentu nieszczêsnej rezygnacji Evy. Tak, jak nie wyobra¿am sobie naszego forum bez Paw³a w roli Admina-Eksperta (bardzo ¿a³ujê, ¿e ju¿ nie koordynatora projektu! - ale wci±¿ mam nadziejê, ¿e zmieni sw± decyzjê), tak trudno mi pogodziæ siê z brakiem Evy na funkcji Admina prowadz±cego forum (dodatkowo, de facto, z oddaniem je moderuj±cej).

kawia napisał:

Co do rewelacji powy¿ej - do g³owy by mi nie przysz³o, ¿e na forum wkrad³a siê polityka??!! Je¶li tak naprawdê by³o, to przepraszam, ale proponowa³abym wiadro zimnej wody do u¿ytku zewnêtrznego wszystkim, którzy politykê tu wci±gnêli. Takich rzeczy robiæ nie wolno i ju¿. Punkt.

Kawiu, moim zdaniem, Cel-cia u¿y³a skrótu my¶lowego - my¶lê, ¿e nie chodzi³o jej o politykê w sensie dos³ownym na naszym forum, bo takiej z ca³± pewno¶ci± tu nie ma, pisa³a o "polityce" (w cudzys³owie). S±dzê, ¿e chcia³a wskazaæ na (ujmê to najogólniej) pewne podobieñstwo do "trudnej" atmosfery jaka zapanowa³a w ostatnich latach w naszym polskim ¶wiecie politycznym i niezrozumia³ej niemo¿no¶ci wspó³dzia³ania ponad podzia³ami dla dobra wspólnego.

Ostatnio edytowany przez Damka_Pik (2011-09-29 21:46:10)

#145 2011-09-30 20:30:39

kawia

Użytkownik

Damko, mam nadziejê, ¿e masz racjê

#146 2011-10-01 11:27:04

mamajka

Użytkownik

kawia napisał:

Piotr J. napisał:

Poza tym w zesz³ych latach by³a osoba która prowadzi³a to forum. Przepraszam by³y osoby które prowadzi³y forum. By³a Eva, która mia³y doskona³y kontakt z forumowiczami i potrafi³a wyt³umaczyæ b³êdy pope³niane jak i przez starszych i nowszych u¿ytkowników, potrafi³a zachêcaæ do pisania w kolejnych tematach i w±tkach, z du¿± cierpliwo¶ci± znosi³a „stawianie siê”innych u¿ytkowników. Ale efektem tej pracy, by³o to, ¿e to forum ¿y³o i przyci±ga³o. Przyci±ga³o do pisania i czytania. Drug± osob± by³ Pawe³. Pawe³ jako ¶wietny znawca bocianów i nie tylko bocianów, innych ptaków równie¿, w bardzo dobry sposób t³umaczy³, prostowa³, przedstawia³ jak zachowuj± siê ptaki, co mo¿na robiæ, a czego nie. Ta dwójka osób, kilka lat temu stworzy³a forum inne ni¿ wszystkie. Wiedza Paw³a plus zaanga¿owanie Evy da³y wy¶mienity wynik. Tu siê chcia³o byæ, tu siê chcia³o zagl±daæ, pisaæ. Wystarczy przejrzeæ lata poprzednie i zobaczyæ jak wiele osób przesta³o pisaæ na forum. Owszem przyczyny mog± byæ ró¿norakie, ale jestem pewien, ¿e jednym z nich by³o odej¶cie Wodzirejów".
Na forum by³ ³ad, sk³ad i porz±dek, jak to siê ³adnie mówi. Teraz niby te¿ jest, ale ju¿ nie taki. Nie ma podsumowaæ, nie ma informacji o zamykaniu w±tków, kto¶ gdzie¶ po cichu otworzy nowy w±tek, inne w±tki pozostaj± otwarte mimo ¿e nie ma ju¿ tam ptaków. Czy o to chodzi, aby powstawa³ tu coraz wiêkszy ba³agan? Bo je¶li tak, to forum jest na najlepszej ku temu drodze.
Nie wiem jak bêdzie wygl±da³ sezon 2012 na forum. Pawe³ z Projektu zrezygnowa³, pozosta³ tylko administratorem. Na pewno ma mnóstwo innych zajêæ ni¿ ci±g³e ¶ledzenie wszystkich w±tków i wpisów. S± te¿ moderatorzy do pomocy. Ale niestety nie ma osoby która, nas tu obecnych, by prowadzi³a na forum. Czy w przysz³ym roku bêdzie mo¿na liczyæ na fachowe odpowiedzi od „mi³o¶ników podgl±dania” którzy w du¿ej wiêkszo¶ci s± tylko amatorami. czy wszystkie wpisy forumowiczów bêd± we w³a¶ciwych w±tkach? Czy nie bêdzie tu coraz wiêkszy ba³agan?
Dlatego moim zdaniem, aby na forum wróci³a ta atmosfera sprzed kilku lat, dobrze by by³o, aby wróci³a Eva (moderator lub administrator) i razem z ornitologiczn±  pomoc± i wiedz± Paw³a, znów tworzyli zgrany forumowy duet.

Takie s± moje forumowe spostrze¿enia.
Pozdrawiam wszystkich i zachêcam do dyskusji o forum, bez pieszych wycieczek czy ubli¿ania komukolwiek.

Podpisujê siê obiema rêkami.  Nie bêdê powtarzaæ tego, co Piotr tak trafnie uj±³. Zwracam tylko uwagê, ¿e na stronie g³ównej http://www.bociany.ec.pl/ (wiem, wiem, ¿e to nie forum, ale rzuca sie w oczy!) w najlepsze nadal s± linki do g³osowania na imiona m³odych,  brak podsumowania sezonu 2011 - bardzo interesuj±cego sk±din±d. Podobnie nie by³o podsumowañ poszczególnych w±tków tegorocznych i te¿ szkoda, bo naprawdê by³ to sezon ciekawy i pozostawi³ nas z wieloma pytaniami dotycz±cymi zachowañ bocianów. Naprawdê, a piszê to jako zainteresowany laik, do takich podsumowañ potrzebny jest koniecznie kto¶, kto siê zna i na prowadzeniu forum i na bocianach.

Forum ¿eby ¿y³o, wbrew pozorom musi mieæ ciê¿ko pracuj±cych moderatorów, którzy trzymaj± je ¿elazn± rêk± w aksamitnej rekawiczce. Nasze forum takie by³o. I bardzo, bardzo bym chcia³a, ¿eby powróci³o do poprzednich porz±dków.

Podpisujê sie obiema rêkami. Maja

#147 2011-10-07 04:26:56

Angelika

Zbanowany

Zgadzam siê z wypowiedziami powy¿ej i w sumie to powinnam zakoñczyæ swoj± wypowied¼, ¿eby znowu kogo¶ nie uraziæ. Ale napiszê - krótko! (mam taki charakter niestety, ¿e muszê)
Go³ym okiem widaæ, ¿e to forum bez Evy jest jak "niewysprz±tane mieszkanie". Brak porz±dnej gospodyni wi±¿e siê z ba³aganem i porozrzucanymi ¶mieciami, brakiem porz±dnego posi³ku i brakiem mi³o¶ci.
Przepraszam, je¶li moja wypowied¼ kogo¶ dotknie, ale tak czujê i tak piszê.
Zasadniczo osoby, które zajmuj± siê forum powinny mieæ nie tylko wiedzê ogóln± zwi±zan± z dzia³aniem forum, ale równie¿ z jego tematyk±. Niestety niektórzy (nie bêdê wymieniaæ z nazwy) nie maj± o tym zielonego pojêcia i tylko udaj±, ¿e tak jest, pisz±c jakie¶ banalne posty, których nie chce siê nawet czytaæ. 
¯a³osne
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
Angelika Górska-Biela

#148 2011-10-07 08:45:52

Pawe³ T. Dolata

Administrator

Szanowni Forumowicze!

Eva Stets podjê³a ju¿ dawno i samodzielnie decyzjê o swym miejscu na forum, zrobi³a to z du¿ym ha³asem, mia³o to okre¶lone konsekwencje dla funkcjonowania forum i jako jego obecni administratorzy i za³o¿yciele projektu, którego forum jest czê¶ci±, nie bêdziemy ich nara¿aæ na powtórkê tamtej akcji. To tyle z naszej (mojej i Marcina Rachela) strony w tym temacie. Mówi±c obrazowo - nie mo¿na dwa razy wej¶æ do tej samej rzeki.

¯e nasze forum i poziom wiedzy zespo³u administratorów i moderatorów forum o jego tematyce siê komu¶ nie podoba, to kwestia tego, czego na nim poszukuje. Mo¿na znale¼æ sobie inne miejsce w ogromie Internetu. Ja wiem, ¿e jest inaczej, znam wszystkich cz³onków naszego zespo³u i ich wiedzê o bocianach, ptakach i przyrodzie, jak i zaanga¿owanie w ich poznawanie i ochronê; wszystkich znam osobi¶cie i nie pierwszy rok, z wiêkszo¶ci± bra³em udzia³ we wspólnych obserwacjach, badaniach, dzia³aniach edukacji przyrodniczej czy akcjach czynnej ochrony ptaków i jestem dumny, ¿e mam takich wspó³pracowników. Kto naszej wiedzy nie widzi w postach na forum (a w poni¿szym przypadku nic dziwnego, ¿e nie widzi, skoro a priori uznaje za „jakie¶ banalne posty, których nie chce siê nawet czytaæ”), temu nie ma sensu przytaczaæ naszych funkcji, tytu³ów, publikacji, projektów i innych dokonañ. Dla niezadowolonych i tak bêd± i one zapewne „banalne”…

Jednak wpis „Niestety niektórzy (nie bêdê wymieniaæ z nazwy) nie maj± o tym zielonego pojêcia i tylko udaj±, ¿e tak jest, pisz±c jakie¶ banalne posty,” który obra¿a ca³y nasz zespó³, bo brak odwagi odniesienia siê do konkretnych osób, jest faktycznie ¿a³osny. Z t± czê¶ci± wypowiedzi Angeliki muszê siê zgodziæ. Jak równie¿ z tym, ¿e cytowany ni¿ej post jest faktycznie „niebanalny”.

To tyle. Kolejne moje posty i reszty naszego zespo³u bêd± znów „banalne"– o bocianach, ptakach i przyrodzie. I o takie wszystkich zainteresowanych nimi w³a¶nie forumowiczów proszê, bo po to nasze forum powsta³o i istnieje.

Pawe³ T. Dolata
administrator forum www.bocianyzprzygodzic.pun.pl
pomys³odawca i za³o¿yciel projektu "Blisko bocianów"
Po³udniowowielkopolska Grupa Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków
www.pwg.otop.org.pl; www.bociany.ec.pl

Angelika napisał:

Zgadzam siê z wypowiedziami powy¿ej i w sumie to powinnam zakoñczyæ swoj± wypowied¼, ¿eby znowu kogo¶ nie uraziæ. Ale napiszê - krótko! (mam taki charakter niestety, ¿e muszê)
Go³ym okiem widaæ, ¿e to forum bez Evy jest jak "niewysprz±tane mieszkanie". Brak porz±dnej gospodyni wi±¿e siê z ba³aganem i porozrzucanymi ¶mieciami, brakiem porz±dnego posi³ku i brakiem mi³o¶ci.
Zasadniczo osoby, które zajmuj± siê forum powinny mieæ nie tylko wiedzê ogóln± zwi±zan± z dzia³aniem forum, ale równie¿ z jego tematyk±. Niestety niektórzy (nie bêdê wymieniaæ z nazwy) nie maj± o tym zielonego pojêcia i tylko udaj±, ¿e tak jest, pisz±c jakie¶ banalne posty, których nie chce siê nawet czytaæ. 
¯a³osne
Angelika Górska-Biela

#149 2011-10-07 10:50:49

Angelika

Zbanowany

Nie istnieje u mnie co¶ takiego jak brak odwagi. Chcia³am zaoszczêdziæ, z racji wieku Pani Moderator , tej nieprzyjemnej informacji, choæ pewnie sama sobie zdaje sprawê ze swej sk±pej wiedzy.
Z odwag± muszê podaæ imiê Moderatorki, której posty s± banalne. Jest ni± Renia. Nie wnosi do tego forum nic, co mog³oby zainteresowaæ nawet laików, gdy¿ laicy potrafi± wiêcej napisaæ o swoich obserwacjach. Mo¿e s± osoby, które my¶l± inaczej, ale ja my¶lê w³a¶nie tak, jak napisa³am.
Pozdrawiam
Liczê siê z tym, i¿ mój post mo¿e zostaæ usuniêty, ale mówi±c kolokwialnie "mam to gdzie¶"

Angelika Górska-Biela

Pawe³ T. Dolata napisał:

Szanowni Forumowicze!

Eva Stets podjê³a ju¿ dawno i samodzielnie decyzjê o swym miejscu na forum, zrobi³a to z du¿ym ha³asem, mia³o to okre¶lone konsekwencje dla funkcjonowania forum i jako jego obecni administratorzy i za³o¿yciele projektu, którego forum jest czê¶ci±, nie bêdziemy ich nara¿aæ na powtórkê tamtej akcji. To tyle z naszej (mojej i Marcina Rachela) strony w tym temacie. Mówi±c obrazowo - nie mo¿na dwa razy wej¶æ do tej samej rzeki.

¯e nasze forum i poziom wiedzy zespo³u administratorów i moderatorów forum o jego tematyce siê komu¶ nie podoba, to kwestia tego, czego na nim poszukuje. Mo¿na znale¼æ sobie inne miejsce w ogromie Internetu. Ja wiem, ¿e jest inaczej, znam wszystkich cz³onków naszego zespo³u i ich wiedzê o bocianach, ptakach i przyrodzie, jak i zaanga¿owanie w ich poznawanie i ochronê; wszystkich znam osobi¶cie i nie pierwszy rok, z wiêkszo¶ci± bra³em udzia³ we wspólnych obserwacjach, badaniach, dzia³aniach edukacji przyrodniczej czy akcjach czynnej ochrony ptaków i jestem dumny, ¿e mam takich wspó³pracowników. Kto naszej wiedzy nie widzi w postach na forum (a w poni¿szym przypadku nic dziwnego, ¿e nie widzi, skoro a priori uznaje za „jakie¶ banalne posty, których nie chce siê nawet czytaæ”), temu nie ma sensu przytaczaæ naszych funkcji, tytu³ów, publikacji, projektów i innych dokonañ. Dla niezadowolonych i tak bêd± i one zapewne „banalne”…

Jednak wpis „Niestety niektórzy (nie bêdê wymieniaæ z nazwy) nie maj± o tym zielonego pojêcia i tylko udaj±, ¿e tak jest, pisz±c jakie¶ banalne posty,” który obra¿a ca³y nasz zespó³, bo brak odwagi odniesienia siê do konkretnych osób, jest faktycznie ¿a³osny. Z t± czê¶ci± wypowiedzi Angeliki muszê siê zgodziæ. Jak równie¿ z tym, ¿e cytowany ni¿ej post jest faktycznie „niebanalny”.

To tyle. Kolejne moje posty i reszty naszego zespo³u bêd± znów „banalne"– o bocianach, ptakach i przyrodzie. I o takie wszystkich zainteresowanych nimi w³a¶nie forumowiczów proszê, bo po to nasze forum powsta³o i istnieje.

Pawe³ T. Dolata

Angelika napisał:

¯a³osne
Angelika Górska-Biela

#150 2011-10-07 11:32:48

mamajka

Użytkownik

"Z odwag± muszê podaæ imiê Moderatorki, której posty s± banalne. Jest ni± Renia".
Nie kopiujê ca³o¶ci postu, bo bardzo to d³ugie wyjdzie. Ale ja  te¿ tak uwa¿am.

A co do wiedzy Administratorów i Za³o¿ycieli Projektu na pewno nikt z nas, szarych Forumowskich myszy (nie eminencji !) nie ma cienia watpliwo¶ci. Ta wiedza jest oczywista i podstawowa dla nas.
Ale Eva by³a niezawodna w dba³o¶ci o Forum, o tê czê¶æ Projektu .Nie bêdê pisa³a o Jej wiedzy, bo mo¿e to zostaæ odebrane w kategoriach hierarchizowania Pañstwa, a nie mam tego na my¶li. To, co mnie przy tym Forum, oprócz meritum, trzyma³o, to to, ¿e by³ tu spokój i porz±dek, ¿e forum by³o bezpieczne. ¯e wszystkie nieprawid³owo¶ci by³y na bie¿±co usuwane. ¯e ka¿dy z nas by³ nie tylko korygowany ale i dostawa³ wskazówki, co ma zrobiæ, by by³o ok.To by³o te¿ po prostu cenne.
Oczywi¶cie, ka¿dy z nas mo¿e po prostu przenie¶æ siê gdzie indziej.
Ale ka¿dy z nas potrzebuje Autorytetów - tyle, ¿e pewnie dziecinnie oczekuje, ¿e Guru otrzepie skrzyd³a z niesnasek i z³ych emocji i  bêdzie PONAD.
Pozdrawiam serdecznie Maja

#151 2011-10-07 11:36:37

Sve

Użytkownik

SkÄ…d: Pardubice - Czechy

A moze, Angeliko, chcialbys sama byc moderatorem i dzielic sie z nami pelnowartosciowymi postami? Pewnie robilabys to lejpiej, skoro masz takie punktualne rozpoznanie, co jest wartosciowe i co nie.

Angelika napisał:

Nie istnieje u mnie co¶ takiego jak brak odwagi. Chcia³am zaoszczêdziæ, z racji wieku Pani Moderator , tej nieprzyjemnej informacji, choæ pewnie sama sobie zdaje sprawê ze swej sk±pej wiedzy.
Z odwag± muszê podaæ imiê Moderatorki, której posty s± banalne. Jest ni± Renia. Nie wnosi do tego forum nic, co mog³oby zainteresowaæ nawet laików, gdy¿ laicy potrafi± wiêcej napisaæ o swoich obserwacjach. Mo¿e s± osoby, które my¶l± inaczej, ale ja my¶lê w³a¶nie tak, jak napisa³am.
Pozdrawiam
Liczê siê z tym, i¿ mój post mo¿e zostaæ usuniêty, ale mówi±c kolokwialnie "mam to gdzie¶"

Angelika Górska-Biela

Popatrzcie na kruki: nie siej± ani nie zbieraj± czasu ¿niwa; nie maj± piwnic ani spichlerzy, a jednak Bóg je ¿ywi.
(Lk 12,24)

#152 2011-10-07 11:51:25

Angelika

Zbanowany

sve napisał:

A moze, Angeliko, chcialbys sama byc moderatorem i dzielic sie z nami pelnowartosciowymi postami? Pewnie robilabys to lejpiej, skoro masz takie punktualne rozpoznanie, co jest wartosciowe i co nie.

Jestem pewna, ¿e robi³abym to zdecydowanie lepiej ni¿ Renia, pomimo, i¿ zdajê sobie sprawê, ¿e moja wiedza nie jest jeszcze na tyle szeroka, aby podj±æ siê takiego wyzwania. Dodatkow± przeszkod± jest moja dyspozycyjno¶æ. Niestety, ale jestem zbyt odpowiedzialn± osob± i nie mog³abym pozwoliæ sobie na "fuszerkê", a po¶wiêcaæ tyle czasu temu forum, ile ono potrzebuje nie by³abym w stanie. Wiêc przykro mi Uwa¿am, ¿e osoby, które podejmuj± siê "pracy" (tak mogê to uj±æ, gdy¿ jest to ciê¿ka praca, oczywi¶cie je¶li kto¶ siê do tego przyk³ada) na forum, powinni braæ odpowiedzialno¶æ za to co robi± i jak robi±.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Angelika (2011-10-07 11:56:01)

#153 2011-10-07 12:18:08

Pawe³ T. Dolata

Administrator

Z t± odwag± mimo deklaracji obie panie macie jednak k³opot, bo Angelika pisa³a dwukrotnie w liczbie mnogiej, wiêc co najmniej o dwojgu z nas: "Niestety niektórzy (nie bêdê wymieniaæ z nazwy) nie maj± o tym zielonego pojêcia i tylko udaj±, ¿e tak jest, pisz±c jakie¶ banalne posty, których nie chce siê nawet czytaæ."

Je¶li nie ma Pani "cienia w±tpliwo¶ci" co do naszej wiedzy, to proszê pozostawiæ nam dobór wspó³pracowników, to logiczne.

Skoro spokój i porz±dek na forum jest dla Pani tak± warto¶ci±, to dziwi mnie bardzo Pani poparcie dla producentów awanturniczych i po prostu niegrzecznych (choæby aluzje do wieku i zakoñczenie posta Angeliki) postów wy¿ej.

S±dz±c z nich, nie podzielam niestety Pani oczekiwañ, ¿e Pani "Guru otrzepie skrzyd³a z niesnasek i z³ych emocji i  bêdzie PONAD." Wystarczy poczytaæ co napisa³a.

Pawe³ T. Dolata

mamajka napisał:

"Z odwag± muszê podaæ imiê Moderatorki, której posty s± banalne. Jest ni± Renia".
Nie kopiujê ca³o¶ci postu, bo bardzo to d³ugie wyjdzie. Ale ja  te¿ tak uwa¿am.

A co do wiedzy Administratorów i Za³o¿ycieli Projektu na pewno nikt z nas, szarych Forumowskich myszy (nie eminencji !) nie ma cienia watpliwo¶ci. Ta wiedza jest oczywista i podstawowa dla nas.
Ale Eva by³a niezawodna w dba³o¶ci o Forum, o tê czê¶æ Projektu .Nie bêdê pisa³a o Jej wiedzy, bo mo¿e to zostaæ odebrane w kategoriach hierarchizowania Pañstwa, a nie mam tego na my¶li. To, co mnie przy tym Forum, oprócz meritum, trzyma³o, to to, ¿e by³ tu spokój i porz±dek, ¿e forum by³o bezpieczne. ¯e wszystkie nieprawid³owo¶ci by³y na bie¿±co usuwane. ¯e ka¿dy z nas by³ nie tylko korygowany ale i dostawa³ wskazówki, co ma zrobiæ, by by³o ok.To by³o te¿ po prostu cenne.
Oczywi¶cie, ka¿dy z nas mo¿e po prostu przenie¶æ siê gdzie indziej.
Ale ka¿dy z nas potrzebuje Autorytetów - tyle, ¿e pewnie dziecinnie oczekuje, ¿e Guru otrzepie skrzyd³a z niesnasek i z³ych emocji i  bêdzie PONAD.
Pozdrawiam serdecznie Maja

#154 2011-10-07 13:23:05

Angelika

Zbanowany

Pawe³ T. Dolata napisał:

Z t± odwag± mimo deklaracji obie panie macie jednak k³opot, bo Angelika pisa³a dwukrotnie w liczbie mnogiej, wiêc co najmniej o dwojgu z nas: "Niestety niektórzy (nie bêdê wymieniaæ z nazwy) nie maj± o tym zielonego pojêcia i tylko udaj±, ¿e tak jest, pisz±c jakie¶ banalne posty, których nie chce siê nawet czytaæ."

Je¶li nie ma Pani "cienia w±tpliwo¶ci" co do naszej wiedzy, to proszê pozostawiæ nam dobór wspó³pracowników, to logiczne.

Skoro spokój i porz±dek na forum jest dla Pani tak± warto¶ci±, to dziwi mnie bardzo Pani poparcie dla producentów awanturniczych i po prostu niegrzecznych (choæby aluzje do wieku i zakoñczenie posta Angeliki) postów wy¿ej.

S±dz±c z nich, nie podzielam niestety Pani oczekiwañ, ¿e Pani "Guru otrzepie skrzyd³a z niesnasek i z³ych emocji i  bêdzie PONAD." Wystarczy poczytaæ co napisa³a.

Pawe³ T. Dolata

1. Niektórzy
SJP - "nie wszyscy"
lub
Wikis³ownik - "(1.1) pewien nale¿±cy do jakiego¶ zbioru, ale nie ka¿dy"
Znów miêdzy nami spór, który wynikn±³ z powodu ró¿nego rozumienia s³owa Pawle. Wybacz, ale jestem Pomorzank±.
2. Co do innych osób zajmuj±cych siê forum - no có¿, je¶li jest tyle niedoci±gniêæ, to nie mo¿na winiæ tylko Reni. Faktycznie liczba mnoga jest tu po¿±dana, gdy¿ inni s± z kolei ma³o widoczni.
3. Pawe³ pisze o doborze wspó³pracowników. Proszê, oto jest najlepszy dowód na to, jak ci wspó³pracownicy s± dobierani.

Eva Stets napisał:

Moja "walka" o forum... jakby nie by³o o rzecz dla mnie najwa¿niejsz± na ¶wiecie,  trwa³a oko³o miesi±ca. Nie dano mi wiary, co zabola³o jeszcze bardziej. W koñcu (w z³o¶ci, czego ¿a³ujê) napisa³am mailowo "albo Renia albo ja".  Uznano to za szanta¿, choæ wcale tak nie by³o, by³y to s³owa, które napisa³am prawie w rozpaczy.
Renia zosta³a na swoim stanowisku... Co mia³am wiêcej zrobiæ? Jak zajmowa³a siê Renia forum, my¶lê, ¿e sta³o siê to widoczne dla wielu os¶b - szczególnie po odej¶ciu Piotra J., który (on w³a¶nie najwiêcej) moderowa³ ca³e forum.

No có¿, skoro nie mo¿na by³o dokonaæ wyboru miêdzy wk³adem Evy a Reni statusem, to tylko po¿a³owaæ, ¿e taki by³ fina³ sprawy, który jak widzê administracja nie zamierza zmieniæ. My forumowicze (powinnam napisaæ ja, forumowiczka), którzy potrafimy obserwowaæ ró¿ne zachowania bocianów w gnie¼dzie i nie tylko bocianów, ale równie¿ innych ptaków w ró¿nych miejscach, umiemy równie¿ zaobserwowaæ co siê dzieje na forum, kto wk³ada serce w jego dzia³anie i kto to potrafi. Odesz³a Eva, odszed³ Piotr...

Z ¿alem muszê stwierdziæ: przykre jest, ¿e forumowicze to widz±, a nie widz± tego ludzie odpowiedzialni za to.

Obawiam siê, ¿e je¶li nast±pi jakie¶ niepowodzenie w projekcie, b±d¼ forum ca³kowicie podupadnie, ca³a wina spadnie na takich forumowiczów jak ja (forumowiczów - liczba mnoga), albo Evê, a tacy moderatorzy (liczba mnoga) jak Renia pozostan± usprawiedliwieni.

#155 2011-10-07 15:06:04

Eva Stets

Użytkownik

SkÄ…d: Hellas

Edit Z racji, ¿e do tre¶ci tego postu doda³am drobne uzupe³nienia, wklejam go ponownie. Lecz, aby zachowaæ chronologiê w pisaniu - ³±czê ten wpis z poni¿szym postem.

Pawe³ T. Dolata napisał:

Odniosê siê jedynie do s³ów, które cytujê i wyja¶niê w koñcu publicznie dlaczego w ub. roku podjê³am tak±, a nie inn± decyzjê, któr± zreszt± Pawe³ móg³ odwo³aæ w ka¿dej chwili.
Nie bêdê opisywaæ w szczegó³ach tego, co prze¿ywa³am przez kilka miesiêcy, bo jest to dla mnie zbyt przykre. Przejdê tylko do faktów, które spowodowa³y, ¿e postanowi³am zostawiæ co¶, co znaczy³o dla mnie wiêcej ni¿ dla kogokolwiek kto bierze (lub bra³ kiedy¶) udzia³ w tym forum.

Prawd± jest, ¿e podjê³am decyzjê sama o moim "miejscu na forum", jak pisze Pawe³. Ale...skoro piszemy w ten sposób podajmy tego powody.
W pocz±tkach 2010 roku z mojego pomys³u z³o¿y³am propozycjê, aby uczyniæ moderatorem "nupi", potem "Nupi" i w koñcu "Renia". Renia mia³a byæ dla mnie tylko jako "osoba do pomocy" w nawale pracy na forum, szczególnie w okresie sezonu lêgowego bocianów z Przygodzic. 
Niestety, bardzo szybko zorientowa³am siê, ¿e Renia w tej roli siê nie spe³nia - wrêcz przeciwnie - jako "zwyk³a Forumowiczka" by³a bardziej aktywna i pomaga³a wiêcej  ni¿ jako moderator. Za d³uga by by³a lista (i zbyt przykra dla mnie) by opisywaæ to wszystko. Ukrywa³am to, razem ze z³o¶liwo¶ciami Reni przed Paw³em i Marcinem (i tu mój najwiêkszy b³±d), tym bardziej, ¿e ten pomys³ by³ mój, a sam Pawe³ nie by³ ku temu zbyt chêtny.
My¶la³am, ¿e z czasem bêdzie lepiej. Niestety sta³o siê jeszcze gorzej, gdy¿ wspomniana osoba, zaczê³a "w bia³ych rêkawiczkach" kopaæ pode mn± do³ki, brutalnie wykorzystuj±c przy tym mieszanie w sprawy forum moich spraw prywatnych.

Wracaj±c do mego odej¶cia...którego, Bóg mi ¶wiadkiem, nigdy nie chcia³am. Widz±c, ¿e sama Renia do funkcji moderatora siê nie nadaje, odczeka³am do koñca sezonu lêgowego w 2010, po czym, bêd±c administratorem, prowadz±cym to forum (i w 90% adminem, który to forum tworzy³), postanowi³am zmieniæ status Reni na u¿ytkownika (mia³am do tego pe³ne prawo jako admin forum).
W dniu, w którym to uczyni³am, poinformowa³am o tym dwóch pozosta³ych administratorów i Reniê. Trzeba tu wspomnieæ, ¿e w dniu, gdy Renia zosta³a moderatorem otrzyma³am od niej e-mail (z kopi± do P. Dolaty), ¿e je¶li stwierdzê, ¿e nie sprawdzi siê w swojej funkcji, to j± o tym poinformujê. Taka by³a "umowa", wiêc tak post±pi³am. Otrzyma³am wiadomo¶æ, ¿eby status Reni przywróciæ, z zarzutem za podjêcie samodzielnej decyzji. Ale zgodzê siê z ówczesnym zarzutem Paw³a, powinnam o tym powiadomiæ. Jednak¿e wiedz±c, ¿e Pawe³ wielokrotnie podkre¶la³, ¿e forum zajmujê siê dobrze, liczy³am, ¿e zrozumie, ¿e taka moja decyzja by³a s³uszna.

Moja "walka" o forum trwa³a oko³o miesi±ca. Nie dano mi wiary, co zabola³o jeszcze bardziej. W koñcu (w z³o¶ci, czego ¿a³ujê) napisa³am mailowo "albo Renia albo ja".  Uznano to za szanta¿, choæ by³y to s³owa, które napisa³am prawie w rozpaczy.
Renia zosta³a na swoim stanowisku... Co mia³am wiêcej zrobiæ? Jak zajmowa³a siê Renia forum, my¶lê, ¿e sta³o siê to widoczne dla wielu osób - szczególnie po odej¶ciu Piotra J., który (on w³a¶nie najwiêcej) moderowa³ ca³e forum.

****************************************************************************************************************************************

Pawe³ T. Dolata napisał:

O tym "JAK", "DLACZEGO" i z jakiego powodu podjê³am tê decyzjê napisa³am ju¿ na stronie poprzedniej (http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 841#p34841).

W uzupe³nieniu dopiszê tylko parê s³ów... Przykre jest Pawle, ¿e to Ty w³a¶nie potrafisz napisaæ s³owa, ¿e "nie wchodzi siê dwa razy do tej samej rzeki"...
Z uporu? Z przekory? Ze z³o¶ci? Sam pisa³e¶ na forum, ¿e "gdyby nie Eva, to by tego forum w ogóle nie by³o"...

W polityce "do tej samej rzeki" wchodz± ministrowie, premierzy, prezydenci kraju. Smutne, ¿e, pomimo, ¿e mego powrotu chc± Forumowicze (i ja sama siê na to zgadzam, choæ ³atwo by mi nie by³o) - Ty w³a¶nie Pawle, (bo Marcin ju¿ dawno odsun±³ siê od spraw forum) - tak± reakcj± po prostu odsuwasz mnie (by nie powiedzieæ "wyrzucasz") z domu, który ja sama budowa³am...

A osobno do moderatora Reni zwrócê siê z trzema punktami:

1.  proszê nie pisaæ k³amstw do Forumowiczów, ¿e prosili¶cie mnie, ¿ebym zosta³a, bo tak nie by³o.
2.  proszê nie pisaæ do Forumowiczów, ze "musia³a" siê Pani "po¶wiêciæ", bo ja odesz³am i kto¶ to musia³ robiæ i by³a to tylko Pani
3.  proszê zaprzestaæ pisania do Forumowiczów o sprawach z mojego prywatnego ¿ycia i cokolwiek z tym siê ³±czy, bo nie ma to ¿adnego zwi±zku z forum.

Tym, którzy maj± jakie¶ w±tpliwo¶ci przypomnê przys³owie, ¿e "nie ma dymu bez ognia...

Ostatnio edytowany przez Eva Stets (2011-10-16 23:50:28)

#156 2011-10-07 16:11:58

kawia

Użytkownik

Bardzo nieprzyjemnie siê zrobi³o.
Przykro mi,  ale napiszê swoje zdanie.
Wola³am Forum, kiedy porz±dku pilnowa³a na nim Eva, to prawda. W tym roku bardzo ciê¿ko pracowa³ tez Piotr i tez wysz³a jaka¶ awantura. Evy nie znam osobi¶cie,  nie znam nikogo - wy³±cznie wirtualnie.

Dla porz±dku: nikt nigdy do mnie nie pisa³ o niczyich prywatnych sprawach.
Nie spotka³am siê z ¿adnymi dzia³aniami typu "podkopywanie" czyjegokolwiek autorytetu.
Wiêc proszê nie uogólniaæ. Wybacz, Evo, nawet je¶li racja jest po Twojej stronie, to ca³a ta sprawa dla mnie przestaje byæ "walk± o dobro Forum", a zaczyna nabieraæ rysów rywalizacji miêdzy Paniami i robi siê coraz bardziej nieprzyjemna. Nie wiem i NIE CHCÊ wiedzieæ, kto co do kogo napisa³.
Je¿eli forum bêdzie nadal istnia³o, chêtnie bêdê kontynuowaæ wpisy i obserwacje, bo mi to wesz³o w krew, ale nie bêdê siê opowiadaæ za ¿adn± ze stron tego zawstydzaj±cego konfliktu.
Nawet je¶li kto¶ ma ¶wiêt± racjê, a kto¶ inny nie - to,  niestety, to jest tylko internet.

Ostatnio edytowany przez kawia (2011-10-07 18:12:38)

#157 2011-10-07 16:51:56

mamajka

Użytkownik

Dla porz±dku: nikogo personalnie nie popieram i takiego wniosku z moich postów raczej nie mo¿na wyci±gn±c. Popieram co najwy¿ej tre¶æ. Odwagi swojej  manifestowaæ te¿ nie zamierzam, bo w±tpliwa, zw³aszcza w wirtualnym ¶wiecie. Mo¿e, to fakt,  powinnam by³a zacytowaæ tylko fragment zdania o tym ¿e P.Renia nie sprawdzi³a siê. Ja lubi³am Forum ,natomiast  nie wi±za³am siê z konkretnymi osobami, których przecie¿ w ogole nie znam.Nie ukrywam, ¿e imponowali¶cie mi Pañstwo - Autorzy Projektu, dawni Admini i Moderatorzy. Ch³onê³am Wasz± wiedzê i do dzis zamiast patrzeæ w ziemiê czê¶ciej patrzê w niebo i to dziêki Wam.To dla mnie bezcenne  :  Projekt Przygodzice - ale  i têskniê za TAMTYM FORUM. Ale sta³o siê. Trudno.Ponoæ jak jedne drzwi siê zamykaj± to otwieraj± siê drugie. Jak to bêdzie?
Pozdrawiam, a intencje moje s± dobre, choc mo¿e bywam niezrêczna w ich wyra¿aniu. Maja B.

#158 2011-10-07 17:22:12

anula

Użytkownik

Felicjan Dulski - " a niech was wszyscy diabli". To ju¿ przekracza wszelkie granice. Wiêc mo¿e sprawdzi siê polotka ¿e forum bedzie przeniesione gdzie indziej, bo Pryzgodzice nie chc± mieæ z nami nic wspólnego i rezygnuja z przekazu.
Narozrabiali¶my jak zaj±ce w kapu¶cie. Co do mnie:
1. Mam nadziejê Evo, ¿e zalo¿ysz w³asne forum, gdzie bêdziesz szanowana za to co robisz. Chêtnie siê na nie przeniosê.
2. Panie Pawle - Guru to nie tylko wiedza ale i poszanowanie "mniejszych". Wiele splendorów sp³ynê³o na Pana dziêki mrówczej pracy Evy, a nie spotka³am siê z tym, by ona to Panu wytknêla, czy siê ¿ali³a. Mimo szacunku dla Pana wiedzy, jako¶ nie potrafiê siê w pañskim postêpowaniu ostatnio znale¿æ.
Mo¿e Pan, jak to ma Pan ostatnimi czasy we zwyczaju, wywaliæ tego posta, bo nie jest po pañskiej my¶li. Ju¿ mi nie zale¿y. Bêde jak zawsze za Ev±. ¯egnam siê z tym forum bez wiekszego ¿alu. Evo, za Tob± pójdê wszêdzie. Za³u¿ swoje forum i daj znaæ gdzie jeste¶. Szkoda mi tych lat, bo wiele z nich wynios³am, ale ostatni rok by³ okropny. Tak wiêc trzymajcie siê Drodzy Forumowicze. Ju¿ mnie tutaj nie bêdzie. Zadna strata, prawda Panie Pawle?

#159 2011-10-07 17:50:55

ornitolog92

Moderator

Przepraszam za wyra¿enie, ale jak to czytam to mi siê rzygaæ chce. Jak siê komu¶ co¶ nie podoba, to nikogo tu na si³ê nie trzymamy. Przyznajê, ¿e w tym sezonie nie udziela³em siê specjalnie na forum, ale ka¿dy ma swoje priorytety- ja chcia³em siê dostaæ na medycynê i wymaga³o to wielu po¶wiêceñ. Chcê tylko przypomnieæ, ¿e to ja uratowa³em jednego z tegorocznych pisklaków wyci±gaj±c mu z pomoc± stra¿aków plastikow± folie z dzioba, bo nie by³o nikogo, kto móg³by wystarczaj±co szybko zareagowaæ poza mn±. My¶lê, ¿e po¶wiêcenie tych kilku godzin, które uda³o mi siê wygospodarowaæ by³o du¿o bardziej warto¶ciowe ni¿ pisanie postów na forum, czy jego moderowanie nawet przez ca³y rok. Jak kto¶ chce spróbowaæ w³asnych si³ jako moderator to jest wiele miejsc gdzie mo¿na spróbowaæ, ale ¿eby spróbowaæ tego tutaj trzeba mieæ jeszcze spor± wiedzê o ptakach.
Je¿eli komu¶ moja osoba siê na tym forum nie podoba to proszê to napisaæ teraz, bo co jaki¶ czas znajduje siê ..., która ma co¶ g³upiego do powiedzenia nt zespo³u prowadz±cego- czyli tak¿e o mnie, bo jestem tu moderatorem od ³adnych kilku lat.

pozdrawiam
Wojciech Ka¼mierczak
PwG OTOP
moderator forum

#160 2011-10-07 19:27:41

Piotr J.

Zbanowany

Nie, nie, nie, to nie tak mia³o wszystko wygl±daæ.  Przepraszam, ¿e zapocz±tkowa³em dyskusjê o forum post http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 762#p34762 . Chyba faktycznie lepiej siê tutaj nie wypowiadaæ, bo jest siê ods±dzanym od czci i wiary.
Wojtku, nie ma co rzygaæ, tylko nauczyæ siê przyjmowaæ zdanie, inne zdanie, od innych osób. Ile osób jest zarejestrowanych na forum, tyle mo¿e byæ ró¿nych opinii odno¶nie danej jednej sprawy.
Zacznê od Waszych zas³ug  i znajomo¶ci tematu. Piszê to we w³asnym imieniu, bo nie bêdê bra³ odpowiedzialno¶ci za inne osoby. Czy kiedykolwiek podwa¿a³em Wasz± wiedzê i  osi±gniêcia ornitologiczne? Czy kiedykolwiek napisa³em co¶ z³ego na temat Projektu i tego co w nim robicie. Sam Ciebie budzi³em nad ranem, aby ratowaæ bociana, bo wiedzia³em, ¿e udasz siê z pomoc±. Do Paw³a wtedy nie mog³em siê dodzwoniæ, i ok. Wiedzia³em, ¿e Ty lub Pawe³ pojedziecie na miejsce. Ja niestety z £odzi mia³bym ma³e szanse na ratowanie bociana, ale równie¿ uda³o mi ratowaæ telefonicznie bociany w £asku. Je¿eli gdzie¶ co¶ z³ego pisa³em o Was i o tym co robicie, to proszê to zacytowaæ. To po pierwsze, je¶li chodzi³o o akcje i itp.
Druga rzecz dotyczy tego co napisa³em ww. po¶cie. Napisa³em wyra¼nie, ¿e na forum zachodz± zmiany na gorsze, ¿e robi siê powoli ba³agan i itd. Mam teraz do Was pytanie, do Was jako administratorów i moderatorów. Dlaczego nie mo¿na doczekaæ siê jakiejkolwiek odpowiedzi na postawione tam pytania? Post napisa³em 26 wrze¶nia. Do dnia dzisiejszego 07.10.2011. nie ma na niego ¿adnej odpowiedzi. Wcze¶niej bywa³y wpisy innych forumowiczów i na nie równie¿ nie by³o odpowiedzi. Pytam siê, czy to nie jest ignorowanie nas, osób tu pisz±cych – a przynajmniej mojej osoby? Jak d³ugo mo¿na czekaæ na tak± odpowied¼. Czy to nie jest chowanie „g³owy w piasek” i udawanie, ¿e problemu nie ma, bo jaki¶ Piotrek pisze dyrdyma³y? Przepraszam bardzo, ale takiego „olewania” forumowiczów, za kadencji Evy tutaj nie by³o. I dziwicie siê pó¼niej, ¿e na forum dochodzi do takich dyskusji, ¿e „rzygaæ siê chce”. Czy nie wystarczy³oby w odpowiedzi napisaæ jedno zdanie, np. takie: Dziêki za wpis, zwrócimy na to uwagê. Tylko po co pisaæ, skoro na pewno uznali¶cie, ¿e Piotrek znowu spiskuje, awanturuje siê, knuje i co tam jeszcze.Jestem pewien, ¿e gdyby by³a jaka¶ odpowied¼ to  do takiej dyskusji by nie dosz³o. Ale skoro ignoruje siê forumowiczów, to nie ma co siê dziwiæ takich, a nie innych wpisów. W±tek „Sprawy Forumowiczów dotycz±ce forum” chyba po to powsta³, aby pisaæ w nim uwagi na temat w³a¶nie forum i tam napisa³em.I co? I nic.
Dzisiejsze wpisy Paw³a s± raczej zaskakuj±ce i daj±ce do my¶lenia, ni¿ rozwi±zuj±ce problem. Pawe³ pewnie by siê nie odezwa³, gdyby nie wpis Angeliki, bo móg³ i pewnie tak by³o, odczuæ ¿e wpis dotyczy jego osoby. Pawle, zaskakujesz. A zaskakujesz takimi wpisami, cytujê: Mo¿na znale¼æ sobie inne miejsce w ogromie Internetu. Sugerujesz, ¿e osoby które wyra¿aj± swoje zdanie maj± siê st±d – grzecznie mówi±c- usun±æ? Przecie¿ to szaleñstwo. Raz mi ju¿ napisa³e¶ na forum, ¿e mam siê nie wtr±caæ w sprawie obr±czek http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … 783#p33783. Teraz sugerujesz innym „inne miejsce”. Jak my¶lisz, do czego doprowadzi taka polityka? Czy nie widzisz, ¿e z forum uciekaj± osoby, które tu pisa³y i mia³y co napisaæ? Mo¿e mi odpiszesz, ¿e to tylko kilka osób napisa³o co¶ w tym w±tku, a reszta milczy. Tylko co to za argument? ¯aden. To nie urna wyborcza, ¿e siê liczy ilo¶æ g³osów. Ludzie pisz±, wyra¿aj± swoje uwagi co do forum i powinni siê doczekaæ odpowiedzi która co¶ wyja¶ni, a nie sugestii.
Aha i jeszcze jedno, czy wyra¿anie swoich uwag, pogl±dów, zdañ, zawsze musi Ci siê kojarzyæ z awanturnictwem.? Przyk³ad da³e¶ odpowiadaj±c mamajce. Czy ona te¿ nie mo¿e pisaæ, bo ma inne zdanie?

Pozdrawiam i wracam do bocianów.

Projekt "Blisko bocianów" - najstarsza dzia³aj±ca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS