Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Zbanowany
WITAM1
Przychylam siê do sprawy Magdaleny Zamielskiej i te¿ pytam czy bêdzie w tym roku 2012 czynna Galeria i dodatkowo jeszcze inne w±tki(kiedy bêd± nastêpne jajka-zgadywanka chocia¿by) które pozwol± wyraziæ zadowolenie obserwatorów i usatysfakcjonowaæ ich z zapisów na forum(nie chodzi o mnie).
Czy czasem nie za szybko zamykany w±tek np: o pojawieniu siê jajka a jak zaczn± siê wykluwania!?
Przecie¿ wykluwanie ma kilka faz (dziurki, pêkniêcia, szczelinki, widok dziobka itd.).
Chodzi o to ¿e mo¿e kto¶ ma szybciej zarejestrowany fakt ale nie zd±¿y³ wstawiæ-opisaæ a w±tek ju¿ jest zamkniêty.
Trochê to nie ³adnie a ju¿ nie wspomnê ¿e nie ma zegara (kto¶ ju¿ o to pyta³) przy przekazie strumieniowym i czas jest podawany bym powiedzia³ wed³ug ka¿dego z komputerów.
Mo¿na podaæ bardzo przybli¿on± godzinê tego czy innego faktu.
Co do zniesienia trzeciego jajka to te¿ chcia³bym zaznaczyæ czy jajko ju¿ jest jak Przygoda objawi je odpowiednim ruchem czy jak go kto¶ zobaczy na 100% i jeszcze udokumentuje fotk±.(ja te¿ widzia³em ten ruch kuperkiem) ma³o tego wstawi³em pó¼niej fotkê z tej prawie godziny bo by³em przekonany ¿e zaraz wstanie i uka¿e siê nastêpne jajko.
Ale tak naprawdê nie chodzi mi o to ¿ebym by³ pierwszy chocia¿ to cieszy i mobilizujê bynajmniej mnie.
My¶lê ¿e Moderatorzy ma³o anga¿uj± siê do rzetelnej oceny wpisów postowiczów i analiz-podsumowañ.
Wed³ug mnie to samiec by³ 04.04. a samica przylecia³a dzieñ pó¼niej a w ogólnym jest odwrotnie-przepraszam tu mogê siê myliæ i szkoda czasu mi na razie na moj± analizê.
Wiem ¿e zaraz znajd± siê opinie ¿e to ja nie mam racji ale te¿ widzê ¿e jest w tym roku problem z przekazami(w³±cznie z moim kompem) ale i wiêksze „parcie” na popularno¶æ krajowo-¶wiatow± bym powiedzia³.
Stoj±cy obraz po klatkowy te¿ nie sprzyja zwiêkszania popularno¶ci a mianowicie chodzi mi o to ¿e nie wszystkie programy komputerowe mog± otwieraæ stronê strumieniow± i ja np. chc±c pokazaæ w pracy co mnie interesuje i propagowaæ BOCIANY z PRZYGODZIC nie mogê pokazaæ chod¼ by ten obraz po klatkowy z aktualnym czasem i sytuacj± na gnie¼dzie.
Ale to jeszcze rozumiê s± problemy finansowo-sponsoringowe,tak bywa.
Chyba starczy tych urongañ!
Ja, obojêtne czy zostanê okrzykniêtym Tym co szkodzi forum nawet jak mnie usuniecie za t± wed³ug mnie prawdê to bêdê popiera³ to forum bo cel jest s³uszny i SUPER.
Wiem ¿e nie szykujecie „Zlotu” ale Ja postaram siê ¿ebym by³ pod gniazdem w PRZYGODZICACH.(
Jak bêdê wyrusza³ podam termin i Zapraszam na krótkie spotkanie pod gniazdem wszystkich tych co bêd± mieli chêæ i czas.
POZDRAWIAM I GOR¡NCO ZAPRASZAM DO OBSERWOWANIA PRZYGODY I DZIEDZICA. I PISANIA POSTÓW. W³adek.
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2012-04-13 17:41:17)
Administrator
Faktycznie W³adku, szkodzisz w tym wypadku naszemu wspólnemu forum, wypisuj±c takie bzdury i nieprawdziwe informacje, na dodatek w tak ra¿±co niechlujnej formie.
Napisa³e¶: "Czy czasem nie za szybko zamykany w±tek np: o pojawieniu siê jajka a jak zaczn± siê wykluwania!?" Co ma sk³adanie jaj do ich wykluwania? To osobne zdarzenia i osobne w±tki, które oddzielaæ bêdzie ponad miesi±c! W±tki o sk³adaniu jaj s± zamkane, gdy jajo zosta³o z³o¿one. W±tki o wykluwaniu, tak jak w poprzednich latach, bêd± zamykane po zakoñczeniu ca³ego procesu klucia.
Zgadywanki nt. jaj nie ma, bo lepiej siê skupiæ na prawdziwych pojawach jajek.
Co do czasu, to zegara na ekranie nie ma, bo na razie nie ma takiej mo¿liwo¶ci technicznej, ale wystarczy wyregulowaæ swój zegar w komputerze czy domowy z jakims wiarygodnym (z TV, Internetu), by otrzymaæ dok³adny czas i taki u¿ywaæ w postach na forum. Zajmie Ci to mniej wiêcej tyle czasu, ile narzekanie na brak zegara na obrazie.
Co do przylotów. Bez zadnych w±tpliwo¶ci pierwsza by³a samica, samiec dzieñ pó¼niej. Napisa³em w odpowiednim w±tku dlaczego. Poza Tob±, neguj±cym to bez ¿adnego uzasadnienia, nikt nie s±dzi inaczej.
Je¶li dlatego, ¿e Twój odosobniony pogl±d jest inny, stawiasz tezê, ¿e moderatorzy ¼le analizuj± posty, to masz problem z podstawow± logik±. Moderatorzy robi± swoje, i robi± to dobrze. Szkoda np. ¿e przy swojej ocenie nie wzi±³e¶ pod uwagê np. jak dobrze i czesto uzupe³niany jest o wpisy moderatorów (g³. Anki) anglojêzyczna czê¶æ forum (a go¶cie z zagranicy to po³owa obserwatorów gniazda).
Nie wiem sk±d masz i jeszcze nag³a¶niasz na forum nieprawdziwe info, ¿e w tym roku nie bêdzie Zlotu. Bêdzie, tak jak regularnie przez 6 poprzednich lat. Tradycyjnie weekend w koñcu lipca. Tak na marginesie to raczej kpina, ¿e te nieprawdziwe pretensje wypisuje osoba, która jako¶ na 6 poprzednich zlotów nie dotar³a…
Je¶li chodzi o propagowanie projektu i naprawianie forum, to mam ³atwy pomys³ i pro¶bê - popraw na pocz±tek b³êdy, od których roi siê w Twoim po¶cie. Dotychczas setki Twoich, podobnych b³êdów poprawiali moderatorzy (w³±cznie ze mn±), trac±c na to swój czas. Gdybym na jakim¶ forum zobaczy³ tak niechlujny post, to te¿ nie by³aby to dla takiego forum reklama. Wiêc wzywaj±c do naprawy forum, proszê zacznij od siebie. Przy okazji dasz nam czas na za³atwianie naprawdê wa¿nych dla projektu spraw, jak padaj±cy obraz itp.
Pozdrawiam
Pawe³ T. Dolata
Po³udniowowielkopolska Grupa Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków
www.pwg.otop.org.pl
Projekt „Blisko bocianów” z Przygodzic www.bociany.ec.pl
wladek12 napisał:
WITAM1
Przychylam siê do sprawy Magdaleny Zamielskiej i te¿ pytam czy bêdzie w tym roku 2012 czynna Galeria i dodatkowo jeszcze inne w±tki(kiedy bêd± nastêpne jajka-zgadywanka chocia¿by) które pozwol± wyraziæ zadowolenie obserwatorów i usatysfakcjonowaæ ich z zapisów na forum(nie chodzi o mnie).
Czy czasem nie za szybko zamykany w±tek np: o pojawieniu siê jajka a jak zaczn± siê wykluwania!?
Przecie¿ wykluwanie ma kilka faz (dziurki, pêkniêcia, szczelinki, widok dziobka itd.).
Chodzi o to ¿e mo¿e kto¶ ma szybciej zarejestrowany fakt ale nie zd±¿y³ wstawiæ-opisaæ a w±tek ju¿ jest zamkniêty.
Trochê to nie ³adnie a ju¿ nie wspomnê ¿e nie ma zegara (kto¶ ju¿ o to pyta³) przy przekazie strumieniowym i czas jest podawany bym powiedzia³ wed³ug ka¿dego z komputerów.
Mo¿na podaæ bardzo przybli¿on± godzinê tego czy innego faktu.
Co do zniesienia trzeciego jajka to te¿ chcia³bym zaznaczyæ czy jajko ju¿ jest jak Przygoda objawi je odpowiednim ruchem czy jak go kto¶ zobaczy na 100% i jeszcze udokumentuje fotk±.(ja te¿ widzia³em ten ruch kuperkiem) ma³o tego wstawi³em pó¼niej fotkê z tej prawie godziny bo by³em przekonany ¿e zaraz wstanie i uka¿e siê nastêpne jajko.
Ale tak naprawdê nie chodzi mi o to ¿ebym by³ pierwszy chocia¿ to cieszy i mobilizujê bynajmniej mnie.
My¶lê ¿e Moderatorzy ma³o anga¿uj± siê do rzetelnej oceny wpisów postowiczów i analiz-podsumowañ.
Wed³ug mnie to samiec by³ 04.04. a samica przylecia³a dzieñ pó¼niej a w ogólnym jest odwrotnie-przepraszam tu mogê siê myliæ i szkoda czasu mi na razie na moj± analizê.
Wiem ¿e zaraz znajd± siê opinie ¿e to ja nie mam racji ale te¿ widzê ¿e jest w tym roku problem z przekazami(w³±cznie z moim kompem) ale i wiêksze „parcie” na popularno¶æ krajowo-¶wiatow± bym powiedzia³.
Stoj±cy obraz po klatkowy te¿ nie sprzyja zwiêkszania popularno¶ci a mianowicie chodzi mi o to ¿e nie wszystkie programy komputerowe mog± otwieraæ stronê strumieniow± i ja np. chc±c pokazaæ w pracy co mnie interesuje i propagowaæ BOCIANY z PRZYGODZIC nie mogê pokazaæ chod¼ by ten obraz po klatkowy z aktualnym czasem i sytuacj± na gnie¼dzie.
Ale to jeszcze rozumiê s± problemy finansowo-sponsoringowe,tak bywa.
Chyba starczy tych urongañ!
Ja, obojêtne czy zostanê okrzykniêtym Tym co szkodzi forum nawet jak mnie usuniecie za t± wed³ug mnie prawdê to bêdê popiera³ to forum bo cel jest s³uszny i SUPER.
Wiem ¿e nie szykujecie „Zlotu” ale Ja postaram siê ¿ebym by³ pod gniazdem w PRZYGODZICACH.(
Jak bêdê wyrusza³ podam termin i Zapraszam na krótkie spotkanie pod gniazdem wszystkich tych co bêd± mieli chêæ i czas.
POZDRAWIAM I GOR¡NCO ZAPRASZAM DO OBSERWOWANIA PRZYGODY I DZIEDZICA. I PISANIA POSTÓW. W³adek.
Użytkownik
Przykra jest odpowied¼ pana Paw³a Dolaty do w³adka12. Czy oby na pewno zas³u¿y³ na takie publiczne napiêtnowanie?
Pozdrawiam i ¿yczê mi³ych obserwacji.
Administrator
Proszê raz jeszcze przeczytaæ powy¿ej post wladka12 i moj± odpowied¼. S³owo „odpowied¼” jest tu kluczowe.
Mail do W³adka by³ dla mnie równie¿ przykry (choæ nie jest to ¿adne „napiêtnowanie”), ale przede wszystkim przykre jest to, ¿e tak do¶wiadczony i zas³u¿ony forumowicz rzuca publicznie na forum nies³uszne, nieudokumentowane zarzuty i nieprawdziwe informacje (o tym, ¿e nie bêdzie Zlotu, o kolejno¶ci przylotu ptaków). Czy projekt i moderatorzy sobie na nie wed³ug Pani zas³u¿yli? Czy nie nale¿a³o tych nieprawdziwych informacji równie¿ publicznie sprostowaæ? Publiczne sprostowanie nieprawdziwych informacji Pani± razi, a publicznie ich rzucanie jako¶ dziwnie nie?
Przykre jest równie¿ to, ¿e jak widaæ wcze¶niej nic dobrego Pani w projekcie nie dostrzeg³a, skoro Pani pierwszy post jest o takim nieprzyjemnym epizodzie…
Pozdrawiam i wszystkim ¿yczê mi³ych obserwacji oraz spokoju
Pawe³ T. Dolata
Po³udniowowielkopolska Grupa Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków
www.pwg.otop.org.pl
Projekt „Blisko bocianów” z Przygodzic www.bociany.ec.pl
felicja napisał:
Przykra jest odpowied¼ pana Paw³a Dolaty do w³adka12. Czy oby na pewno zas³u¿y³ na takie publiczne napiêtnowanie?
Pozdrawiam i ¿yczê mi³ych obserwacji.