Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
21:30 Jeden bocian siedzi a drugi stoi i czesze swoje piórka. Przed chwil± tak mocno machn±³ skrzyd³ami ¿e zatrzês³a siê pajêczyna usnuta przez Teklê . Wydaje mi siê ¿e chwilami pada deszcz.
Moderator
21:18 - dwa bociany ju¿ by³y na gnie¼dzie, nie widzia³am ich samego l±dowania na gnie¼dzie, ale chyba przylecia³y równocze¶nie
21:33 - jeden z boæków zaj±³ miejsce siedz±ce, drugi stoi tu¿ obok
21:41 - jeden bocian nadal siedzi na gnie¼dzie, drugi stoj±c zajmuje siê pielêgnacj± piór
22:32 - obydwa bociany stoj± na gnie¼dzie, od czasu do czasu potrz±saj± g³owami, pada deszcz
Użytkownik
22:55 Jeden z bocianków stoi na jednej nodze i przysypia a drugi ca³y czas zajêty toalet± . S± piêkne
Dobrej i spokojnej nocy Bocianki i Bocianoluby. ¦pij dobrze mój Kloniku
Użytkownik
Oba bocianki w gnie¼dzie ... a na forum ci±gle ta sama wierna grupa obserwatorów. Wszystkich serdecznie pozdrawiam, ¿yczê dobrej nocy i radosnego poranka
Moderator
06:25 - bocianów ju¿ nie by³o na gnie¼dzie
20:15 Na gnie¼dzie siedzi bocian.
Przez ca³y dzieñ co chwilê zerka³am na gniazdo, wci±¿ by³o pusto. Albo nasze bociany spêdzi³y ca³y dzieñ na ³akach, albo ja nie mia³am szczê¶cia.
21:28 Nadal jest tylko jeden bocian.
22:00 Bez zmian.
Użytkownik
22.28 na gnie¼dzie w dalszym ci±gu jest tylko jeden bocian: stoi na jednej nodze, dziób zatopi³ w piórach.
Administrator
01:15 jeden z bocianów siedzi na gnie¼dzie - drugi nie przylecia³ dotychczas do gniazda na nocleg.
Ostatnio edytowany przez Rafa³ Markowski (2015-07-30 23:13:31)
Moderator
06:08 - gniazdo puste, bocian ju¿ polecia³
Zbanowany
12.30. gniazdo ja zasta³em puste ,tak jak i o g.10.03. oraz 10.27.
Nie mia³em tyle szczê¶cia co Renia.
My¶lê ¿e ja i pó¼niej Zlotowicze(na ¿ywo) bêd± mogli zobaczyæ na gnie¼dzie jeszcze bociany,czego im i sobie ¿yczê. Pozdrawiam.
Użytkownik
Niestety gniazdo puste. Niepokoi mnie to, ¿e tylko jeden bociu¶ nocowa³ w gnie¼dzie tej nocy. Miejmy nadziejê, ¿e nic z³ego siê nie sta³o i powróci. Pozdrawiam wszystkich. ¯yczê wielu fajnych rozmów na Zlocie i ... do zobaczenia jutro,
Zbanowany
14.05. przylecia³ jeden z bocianów z klekotem na gniazdo (f.1.).
14.16. ju¿ bociana nie zasta³em na gnie¼dzie,odlecia³ ale tego nie dopilnowa³em.
17.00. gniazdo puste. Nie wiem czy miêdzy czasie bocian/y by³y obecne na gnie¼dzie!
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-07-31 15:05:48)
Zbanowany
Moderator
Zbanowany
21.32. tak,ju¿ zasta³em parkê bocianów na gnie¼dzie (f.1.),czyli cierpliwo¶æ zosta³a wynagrodzona.
Ciekawe czy zlotowicze widzieli przylot parki bocianów.
Pozdrawiam,dobranoc.
Użytkownik
S± dwa bociusie, brawo!
Zlotowiczom ¿yczê raz jeszcze wielu pozytywnych emocji pod BOCIANIM GNIAZDEM. Bawcie siê wspaniale, a potem wracajcie szczê¶liwie do domków.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie