Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
21:30 Jeden bocian siedzi a drugi stoi i czesze swoje piórka. Przed chwilą tak mocno machnął skrzydłami że zatrzęsła się pajęczyna usnuta przez Teklę . Wydaje mi się że chwilami pada deszcz.
Moderator
21:18 - dwa bociany już były na gnieździe, nie widziałam ich samego lądowania na gnieździe, ale chyba przyleciały równocześnie
21:33 - jeden z boćków zajął miejsce siedzące, drugi stoi tuż obok
21:41 - jeden bocian nadal siedzi na gnieździe, drugi stojąc zajmuje się pielęgnacją piór
22:32 - obydwa bociany stoją na gnieździe, od czasu do czasu potrząsają głowami, pada deszcz
Użytkownik
22:55 Jeden z bocianków stoi na jednej nodze i przysypia a drugi cały czas zajęty toaletą . Są piękne
Dobrej i spokojnej nocy Bocianki i Bocianoluby. Śpij dobrze mój Kloniku
Użytkownik
Oba bocianki w gnieździe ... a na forum ciągle ta sama wierna grupa obserwatorów. Wszystkich serdecznie pozdrawiam, życzę dobrej nocy i radosnego poranka
Moderator
06:25 - bocianów już nie było na gnieździe
Użytkownik
22.28 na gnieździe w dalszym ciągu jest tylko jeden bocian: stoi na jednej nodze, dziób zatopił w piórach.
Administrator
01:15 jeden z bocianów siedzi na gnieździe - drugi nie przyleciał dotychczas do gniazda na nocleg.
Ostatnio edytowany przez Rafał Markowski (2015-07-30 23:13:31)
Moderator
06:08 - gniazdo puste, bocian już poleciał
Zbanowany
12.30. gniazdo ja zastałem puste ,tak jak i o g.10.03. oraz 10.27.
Nie miałem tyle szczęścia co Renia.
Myślę że ja i później Zlotowicze(na żywo) będą mogli zobaczyć na gnieździe jeszcze bociany,czego im i sobie życzę. Pozdrawiam.
Użytkownik
Niestety gniazdo puste. Niepokoi mnie to, że tylko jeden bociuś nocował w gnieździe tej nocy. Miejmy nadzieję, że nic złego się nie stało i powróci. Pozdrawiam wszystkich. Życzę wielu fajnych rozmów na Zlocie i ... do zobaczenia jutro,
Zbanowany
14.05. przyleciał jeden z bocianów z klekotem na gniazdo (f.1.).
14.16. już bociana nie zastałem na gnieździe,odleciał ale tego nie dopilnowałem.
17.00. gniazdo puste. Nie wiem czy między czasie bocian/y były obecne na gnieździe!
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2015-07-31 15:05:48)
Zbanowany
Moderator
Zbanowany
21.32. tak,już zastałem parkę bocianów na gnieździe (f.1.),czyli cierpliwość została wynagrodzona.
Ciekawe czy zlotowicze widzieli przylot parki bocianów.
Pozdrawiam,dobranoc.
Użytkownik
Są dwa bociusie, brawo!
Zlotowiczom życzę raz jeszcze wielu pozytywnych emocji pod BOCIANIM GNIAZDEM. Bawcie się wspaniale, a potem wracajcie szczęśliwie do domków.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie