Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Użytkownik
Zbanowany
4.02. zrzut, udało mi się przesłać telefonem (f.1.).
5.36. przygotowanie do odlotu (f. .)?
5.51. na 8 Tekla albo odwiedziny kuzyna (f. .), i według mnie na 12 Dziedzic a na 4 Przygoda czyszczą piórka.
6.13. w lewo pod literami poleciał Dziedzic, a Przygoda jak widać na wprost z 12 (f. .).
Ostatnio edytowany przez wladek12 (2017-08-18 13:00:33)
Użytkownik
7.32 pusto
Użytkownik
07:44 Dzień dobry wszystkim. Gniazdo puste. Widać że w nocy padało bo gniazdo nie jest pobielone i tylko widać wypluwki (zapomniałam jak się pisze przez "u" czy "ó" , to się nazywa "analfabetyzm wtórny " a w słowniku tego słowa nie znalazłam. Moze ktoś mi podpowie ?)
Użytkownik
danuta.walczak.18 napisał:
07:44 Dzień dobry wszystkim. Gniazdo puste. Widać że w nocy padało bo gniazdo nie jest pobielone i tylko widać wypluwki (zapomniałam jak się pisze przez "u" czy "ó" , to się nazywa "analfabetyzm wtórny " a w słowniku tego słowa nie znalazłam. Moze ktoś mi podpowie ?)
Dobrze u . Od plucia.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2017-08-18 06:27:40)
Użytkownik
09:19 - 10:07
Pusto
Ostatnio edytowany przez united1 (2017-08-18 08:07:27)
Użytkownik
Użytkownik
10.14-12.20 Pusto.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2017-08-18 15:19:21)
Użytkownik
12.03Pusto .Wczoraj i przedwczoraj bociany o tej porze były w gnieździe. Czyżby dzisiaj rano była ich ostatnia wizyta w domu? Czas pokaże.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2017-08-18 10:05:39)
Użytkownik
14.11
Gniazdo puste.
Użytkownik
14:32 Boćki chyba nas opuściły , podobnie jak kilka dni temu młode .
Jak co roku o tej porze, bo to normalne w naturze, ale mnie jest bardzo smutno...
Przygoda i Dziedzic byli wspaniali w tym roku, i doczekali się super trójeczki bocianków :Maćka, Pawełka i Antoninki..
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wpisy, które codziennie czytałam, bo non -stop nie mogłam śledzić losów bocianiej rodzinki, jeszcze raz Wam
dziękuję
Naszym bociankom życzę szczęśliwych lotów do Afryki, i już odliczam miesiące do stycznia/ lutego, kiedy będą może już zaczynać wędrówkę powrotną do
Polski.
Pozdrawiam p. Pawła Dolatę, moderatorów, i Was wszystkich - Kochani Bocianofani
Użytkownik
16.11 pusto
Użytkownik
12.44-19.52 Pusto. Coraz pewniejsze staje się, że nie zobaczymy już dzisiaj bocianów.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2017-08-18 17:53:10)
Moderator
18.35 Pusto :-( Choć od kilku dni oczekiwaliśmy tego widoku, to i tak jest on smutny... Pozostaje jednak radość z poczynionych obserwacji oraz świadomość, że gniazdo opuściły trzy dorodne bociany, a o to przecież chodziło :-)
Koniec obserwacji, wreszcie uda mi się umyć okna ;-)
Pozdrawiam wszystkich, dzięki którym funkcjonuje Projekt i do zobaczenia w przyszłym roku :-)
Użytkownik
19:21 Gniazdo puste. I chyba tak już zostanie..... I radość i smutek...... Lećcie szczęśliwie kochane bocianki i wracajcie wiosną. Będziemy na Was czekać.
Dziekuję wszystkim Osobom zaangażowanym w Projekt i wszystkim Forumowiczom za ciekawe i dokładne wpisy. Ja w tym sezonie nie mogłam dużo pisać ale dużo czytałam . Byłam z Wami Forumowicze i z Bociankami cały czas i był to dzięki Wam czas wspaniały DZIĘKUJĘ .
Bocianki widocznie wyczuły ( albo usłyszały prognozę pogody ) że nad Wielkopolską mają znów szaleć burze i postanowiły spokojnie wyruszyć w daleką drogę. POWODZENIA
Ostatnio edytowany przez danuta.walczak.18 (2017-08-18 17:50:31)
Użytkownik
19.21 Cieszę się, że udało mi się ostatni raz zobaczyć Przygodę i Dziedzica o 5 rano- przypadek. Wiedzieliśmy o tej chwili,nadeszła.Cóż przykro i zarazem serce rośnie z dumy,że wirtualnie byłam częścią Projektu. Dobrze że są wakacje był czas na obserwacje i niedługo ich koniec. Wszystko musi się kiedyś skończyć, NIC NIE MOŻE WIECZNIE TRWAĆ. Pozdrawiam wszystkich i oby do wiosny, to już niedługo.
Użytkownik
20.09 Ale niespodzianka Jest bocian Tak sobie myślałam, że jeszcze dzisiaj zawita lub zawitają bociany, choć szanse to malały, ale jednak przyleciał
Może ktoś stwierdzić czy to Przygoda, Dziedzic, czy obcy?
20.13 Toaleta piórek i poprawa gałązki.
Ostatnio edytowany przez kinga2605 (2017-08-18 18:16:51)
Użytkownik
20:10 Ha, ha , ha jest jeden bocian z pobielonymi nogami .
Użytkownik
20.15 jest jeden biciek. Nie wiem który to z rodziców ☺
Ostatnio edytowany przez martyna333 (2017-08-18 18:15:41)
Użytkownik
20,11 Niespodzianka! My tu pożegnania , a Dziedzic wrócił!
20.27 Czeka na Przygodę
Kiedyś napisałam, że Dziedzic jak kapitan ostatni opuści gniazdo.Chyba właśnie spełnia się taki scenariusz. Jeżeli Przygody dzisiaj nie zobaczymy, jutro nie zobaczymy Dziedzica.
21.15 Wytrwale pracuje nad toaletą. Drzemie, on już wie.(Przygoda poleciała do ciepłych krajów)
21.52 Dziedzic drzemie, jest czujny. Dobranoc Bocianolubom i Dziedzicowi.
Ostatnio edytowany przez Magosia (2017-08-18 19:55:53)