Ogłoszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza siê, ¿e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s± podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do w±tków tego tematu - to mo¿e sporo pomóc :).
Informacje nt. dzia³ania forum

Dziêkujemy za obecno¶æ i udzia³ na naszym forum! Prosimy o stosowanie siê do regulaminu i uwag administratorów! Wynikaj± one zawsze z dobrej woli i dba³o¶ci o czytelno¶æ i przejrzysto¶æ forum dla dobra wszystkich u¿ytkowników

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -

#81 2009-05-28 22:10:08

Damka_Pik

Użytkownik

Re: Problemy techniczne u¿ytkowników

Mój sposób na jednoczesny podgl±d na ekranie przekazu poklatkowego i strumieniowego jest nastêpuj±cy:

– uruchamiam podgl±d strumieniowy http://www.ittv.pl/video/bociany.asx w odtwarzaczu WMP lub VLC,
– nastêpnie otwieram stronê http://www.bociany.ec.pl/ z przekazem w systemie poklatkowym – podgl±d strumieniowy w tym momencie spada na pasek u do³u ekranu, klikam wiêc na niego, podgl±d z WMP wraca na ekran;
– ¿eby jednak nie nak³ada³ siê na obraz gniazda ze strony http://www.bociany.ec.pl/ , chwytam myszk± górny niebieski pasek odtwarzacza WMP lub VLC i nie zwalniaj±c klawisza myszki przesuwam go w lewo lub w prawo, tak by oba przekazy by³y widoczne. W praktyce, na ekranie monitora wygl±da to tak, jak na poni¿szej fotce:

http://images37.fotosik.pl/129/a4fb22c84ec3d0cam.jpg

¯eby upro¶ciæ sobie otwieranie podgl±du w WMP (bez konieczno¶ci ka¿dorazowego wprowadzania adresu do podgl±du gniazda), zrobi³am sobie na pulpicie oddzieln± ikonkê na przekaz z Przygodzic. Na wszelki wypadek podpowiadam, jak j± zrobiæ:

– klikn±æ prawym klawiszem na pulpit,
– otwiera siê okienko – wybraæ opcjê ‘Nowy
– pojawia siê nastêpne okienko – wybraæ opcjê ‘Skrót
– w pasku kolejnego okienka nale¿y wpisaæ (lub skopiowaæ i wkleiæ) adres podgl±du strumieniowego jak wy¿ej, nastêpnie klikn±æ na ‘Dalej’ i ‘Zakoñcz’.
Ikonka gotowa, teraz wystarczy klikn±æ na ni± dwukrotnie i podgl±d strumieniowy automatycznie otwiera siê.

AnkazReading napisał:

Od okolo miesiaca ogladam gniazdo przygodzickie w przekazie strumieniowym, na www.bociany.ittv.pl/aplet/index.php
Dopiero co dowiedzialam sie, ze mozna takze ogladac na www.bociany.ec.pl/ oraz, ze wielu uzytkownikow oglada oba rownoczesnie.  Jak to sie robi rownoczesnie?

Anka

#82 2009-05-29 09:02:14

AnkazReading

Moderator

SkÄ…d: Reading, W.Brytania

Dopiero wczoraj zorientowalam sie, ze oprocz ogladania bocianow na www.bociany.ittv.pl/aplet/index.php  (co robilam regularnie dotychczas,  przez caly miesiac od poczatku wpadniecia w ten nalog), moge takze ogladac na www.bociany.ec.pl/, podwyzsza to tez nasza pozycje w rankingu. Nastawilam komputer na te druga strone, ale mam jedna zagwozdke: nie potrafie zwiekszyc obrazu do prawie calego ekranu, do czego przyzwyczailam sie juz przy tej pierwszej stronie. Mam taki tyci, malusi laptop, wlasciwie to nazywa sie netbook, ekran 8.9 cala, wiec ogladalnosc kadru na www.bociany.ec.pl/ jest troche ograniczona i dobrze byloby ten obraz powiekszyc, ale jak? Na tej pierwszej stronie klikam prawa mysza i dostaje opcje "Full Screen", ale na drugiej takie opcji nie ma, przynajmniej nieosiagalna jest w ten sam sposob. Przeczytalam uwaznie wszystkie poprzednie posty na tym watku, ale nie widze zgloszenia tego problemu, wiec pytam. Czy to znowu moja komputerowa ignorancja, czy po prostu nie ma takiej opcji?
Anka

#83 2009-05-29 09:24:24

Eva Stets

Użytkownik

SkÄ…d: Hellas

Niestety obraz z przekazu na www.bociany.ec.pl jest tylko w jednej opcji, nie powiêksza siê. Jest to tzw przekaz podklatkowy. Ma on jednak t± dor± cechê, ¿e bardzo ³atwo robi siê zdjêcia z tego przekazu.

AnkazReading napisał:

Dopiero wczoraj zorientowalam sie, ze oprocz ogladania bocianow na www.bociany.ittv.pl/aplet/index.php  (co robilam regularnie dotychczas,  przez caly miesiac od poczatku wpadniecia w ten nalog), moge takze ogladac na www.bociany.ec.pl/ (...) dobrze byloby ten obraz powiekszyc, ale jak? (...) czy po prostu nie ma takiej opcji?
Anka

#84 2009-05-30 18:35:50

AnkazReading

Moderator

SkÄ…d: Reading, W.Brytania

Damka_Pik napisał:

Mój sposób na jednoczesny podgl±d na ekranie przekazu poklatkowego i strumieniowego jest nastêpuj±cy:

– uruchamiam podgl±d strumieniowy http://www.ittv.pl/video/bociany.asx w odtwarzaczu WMP lub VLC,
– nastêpnie otwieram stronê http://www.bociany.ec.pl/ z przekazem w systemie poklatkowym – podgl±d strumieniowy w tym momencie spada na pasek u do³u ekranu, klikam wiêc na niego, podgl±d z WMP wraca na ekran; etc.

Dziekuje za probe pomocy. Niestety nadal nic mi z tego rownoczesnego ogladania nie wychodzi. Nie jestem jeszcze dosyc zorientowana w bardziej zawilych tajnikach komputerow, ale maz moj twierdzi, ze to dlatego, ze uzywam innnego systemu, niz Word, i sugeruje zadania nastepujacego pytania:
Czy ktos z forumowiczow uzywa (z dobrym skutkiem) przegladarki Firefox pod systemem operacyjnym Linux?
Z gory dziekuje za dalsza pomoc i prosze o cierpliwosc,
Anka

#85 2009-05-31 19:54:16

MagicCam

Użytkownik

AnkazReading napisał:

Damka_Pik napisał:

– nastêpnie otwieram stronê http://www.bociany.ec.pl/ z przekazem w systemie poklatkowym – podgl±d strumieniowy w tym momencie spada na pasek u do³u ekranu, klikam wiêc na niego, podgl±d z WMP wraca na ekran; etc.

Dziekuje za probe pomocy. Niestety nadal nic mi z tego rownoczesnego ogladania nie wychodzi. Nie jestem jeszcze dosyc zorientowana w bardziej zawilych tajnikach komputerow, ale maz moj twierdzi, ze to dlatego, ze uzywam innnego systemu, niz Word, i sugeruje zadania nastepujacego pytania:
Czy ktos z forumowiczow uzywa (z dobrym skutkiem) przegladarki Firefox pod systemem operacyjnym Linux?
Z gory dziekuje za dalsza pomoc i prosze o cierpliwosc,
Anka

Ania, osobi¶cie na wszystkich komputerach mam XP Prof - zapytam webmastra który u¿ywa tylko Linux.

Andrzej

#86 2009-06-15 18:35:05

Eva Stets

Użytkownik

Cytowany ni¿ej post by³ w temacie pt "Co jedz± m³ode bociany". Poniewa¿ wpis sam w sobie dotyczy przekazu z kamery - zosta³ przeniesiony do w³a¶ciwego tematu.

Tu równie¿ podajê link do wspomnianej odpowiedzi, jakiej udzieli³ MagicCam (post z dnia 28 V 2009, godz. 21:08): http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … 686#p15686
Nie wiem, czy z odpowiedzi nic nie wynika ale jedno, co wiem, to to, ¿e ani my jako forum ani jako PwG OTOP nie mamy wp³ywu na ustawienie zegara i wydaje mi siê, ¿e wyja¶nienie MagicCam jest po czê¶ci wystarczaj±ce, ¿e tak jak jest, to pozostanie i nic w tej sprawie zmieniæ nie mo¿na.

Pozdrawiam
Eva Stets
Administrator forum

Barbarka napisał:

kawia napisał:

14.06.2009

[...] Nie zd±¿y³am zrobiæ fotki, bo ogl±da³am na strumieniowym ca³a akcjê i - przepad³o Ech,  gdyby przekaz poklatkowy by³ opó¼niony do strumieniowego...

Oj tak, Kawia. Tu muszê Ciê poprzeæ! Ju¿ tu porusza³am t± sprawê, odpowied¼ dosta³am... z której nic ne wynika!

Choæ mnie wysz³o dzi¶ ca³kiem dobre zdjêcie z karmienia...

#87 2009-06-15 20:01:30

kawia

Użytkownik

SkÄ…d: Warszawa

Kochani PT Administratorzy, Operatorzy ... 
a propos przekazu i obrazu - tak sobie cz³owiek co¶ czasem "pi¶nie" nie podejrzewaj±c, ¿e bêdzie z tego problem.
Pos³ugujemy siê trochê innymi jêzykami i to wszystko dlatego.
Andrzej (MagicCam) bardzo mi pomóg³ mi pare tygodni temu i mam dziêki niemu w ogóle odbiór strumieniowego, ale w przytaczanym przez Evê po¶cie pisze: "Najbli¿szy czasu rzeczywistego jest live broadcasting ezWebCam21, nastêpny w kolejno¶ci jest przekaz poklatkowy i blogTV a dopiero za nimi streaming na platformie WMP."
Otó¿ nie wiem, czy wstydem jest siê przyznaæ, ¿e kompletnie nie rozumiem, co oznaczaj± poszczególne pojêcia, u¿yte w tym zdaniu, ale nie wiem.
Przyjê³am do wiadomo¶ci, ¿e jeden obraz ma  pewne cechy i ju¿, a ten drugi inne. Korzystanie z programu Blisko bocianów sprawia mi wielk± rado¶æ.
Co nie zmienia mojego westchnienia, ¿e by³oby jeszcze lepiej gdyby... nawet je¶li z przyczyn technicznych nie mo¿e byæ.
Pozdrawiam
Maria

Ostatnio edytowany przez kawia (2009-06-15 20:06:55)

#88 2009-06-16 11:56:08

Eva Stets

Użytkownik

Odno¶nie postu Barbarki wy¿ej.

Pomimo szczerych chêci nie jestem w stanie pomóc. By³o o tym pisane na forum ju¿ kilkakrotnie. Proszê mi wybaczyæ, ale nie jestem ani sponsorem projektu, ani nie jestem osob±, która mo¿e wyregulowaæ zegar czy rozbie¿no¶æ przekazu jak równie¿ nie ode mnie zale¿y, czy jest obraz na przekazie strumieniowym czy te¿ go nie ma, bo nie ja ten przekaz udostêpniam.

Swoje (zapewne s³uszne) uwagi proszê kierowaæ do firm dziêki, którym przekaz otrzymujemy a nie do mnie z racji, ¿e ja tego nie wyregulujê, bo nie mam takich mo¿liwo¶ci - pomimo, ¿e bardzo bym chcia³a spe³niaæ wszystkie ¿yczenia Forumowiczów. Namiary na te firmy s± tak na stronie  www.bociany.ec.pl jak i na stronie z przekazem strumieniowym.

Ad. lepszego dzia³ania forum - staram siê to robiæ od 2007 - jak widaæ z marnym skutkiem, skoro nie potrafiê przekonaæ, ¿e jako Administrator forum nie mam nic wspólnego z udostêpniamiem przekazu i nie ja go udostêpniam (a t³umaczê to ju¿ , co jaki¶ czas trzeci sezon)

Z powa¿aniem
Eva Stets

#89 2009-06-16 15:18:39

MagicCam

Użytkownik

kawia napisał:

Kochani PT Administratorzy, Operatorzy ... 
a propos przekazu i obrazu - tak sobie cz³owiek co¶ czasem "pi¶nie" nie podejrzewaj±c, ¿e bêdzie z tego problem.
Pos³ugujemy siê trochê innymi jêzykami i to wszystko dlatego.
Andrzej (MagicCam) bardzo mi pomóg³ mi pare tygodni temu i mam dziêki niemu w ogóle odbiór strumieniowego, ale w przytaczanym przez Evê po¶cie pisze: "Najbli¿szy czasu rzeczywistego jest live broadcasting ezWebCam21, nastêpny w kolejno¶ci jest przekaz poklatkowy i blogTV a dopiero za nimi streaming na platformie WMP."
Otó¿ nie wiem, czy wstydem jest siê przyznaæ, ¿e kompletnie nie rozumiem, co oznaczaj± poszczególne pojêcia, u¿yte w tym zdaniu, ale nie wiem.
Przyjê³am do wiadomo¶ci, ¿e jeden obraz ma  pewne cechy i ju¿, a ten drugi inne. Korzystanie z programu Blisko bocianów sprawia mi wielk± rado¶æ.
Co nie zmienia mojego westchnienia, ¿e by³oby jeszcze lepiej gdyby... nawet je¶li z przyczyn technicznych nie mo¿e byæ.
Pozdrawiam
Maria

Kawia, nie da siê ujednoliciæ czasu w poszczególnych przekazach bo s± realizowane w ró¿nych technologiach!!!
Pokazywany czas pochodzi z tego samego zegara i tego samego ¿ród³a - ró¿nica wynika w³a¶nie z ró¿nych technologii transmisji.
Co za¶ siê tyczy wyja¶niania poszczególnych okre¶leñ technicznych i technologicznych to je¿eli zrobimy to tu, to miejsca na bociany zabraknie.
Polecam gor±co www.google.pl - bêdzie wiarygodniej, wyczerpuj±co i zawsze wtedy kiedy bêdzie taka chêæ i potrzeba.

Chcia³bym jeszcze tylko raz przypomnieæ, ¿e jeste¶my tylko lud¼mi a nie cudotwócami - choæ bior±c poprawkê na warunki techniczne towarzysz±ce realizacji przekazu, coraz bli¿ej nam tej drugiej grupy...

Serdeczno¶ci,
Andrzej

#90 2009-06-16 16:32:19

MagicCam

Użytkownik

Barbarka napisał:

Witam!
Nie by³o moim zamiarem rozpêtanie burzy w szklance wody... I nie chodzi tu o ustawienie zegara. Chodzi o to, ¿e obraz z przekazu poklatkowego wyprzedza obraz z przekazu strunieniowego. U mnie realnie jest to od 25 do 40 sekund. To du¿o! Ptaszki s± tak ruchliwe, ¿e czasami, zajêta innymi sprawami, us³yszê, ¿e co¶ w gnie¼dzie siê dzieje, ale nie mam ju¿ mo¿liwo¶ci zarejestowania obrazu z poklatkowego, bo by³ minutê temu! Tak by³o wielokrotnie przez ten miesi±c, jak tu jestem. Evo, ustalmy: czy nos jest dla tabakiery, czy tabakiera dla nosa... Bo ja mam wra¿enie ¿e nos dla tabakiery; a z postu Kawi wynika niedwuznacznie (choæ ona jest potulna), ¿e nie tylko ja jedna! Naprawdê nie da siê nic z tym zrobiæ?
Serdecznie pozdrawiam, Barbara

Eva Stets napisał:

Cytowany ni¿ej post by³ w temacie pt "Co jedz± m³ode bociany". Poniewa¿ wpis sam w sobie dotyczy przekazu z kamery - zosta³ przeniesiony do w³a¶ciwego tematu.

Tu równie¿ podajê link do wspomnianej odpowiedzi, jakiej udzieli³ MagicCam (post z dnia 28 V 2009, godz. 21:08): http://www.bocianyzprzygodzic.pun.pl/vi … 686#p15686
Nie wiem, czy z odpowiedzi nic nie wynika ale jedno, co wiem, to to, ¿e ani my jako forum ani jako PwG OTOP nie mamy wp³ywu na ustawienie zegara i wydaje mi siê, ¿e wyja¶nienie MagicCam jest po czê¶ci wystarczaj±ce, ¿e tak jak jest, to pozostanie i nic w tej sprawie zmieniæ nie mo¿na.

Pozdrawiam
Eva Stets
Administrator forum

Barbarka napisał:

Oj tak, Kawia. Tu muszê Ciê poprzeæ! Ju¿ tu porusza³am t± sprawê, odpowied¼ dosta³am... z której nic ne wynika!

Choæ mnie wysz³o dzi¶ ca³kiem dobre zdjêcie z karmienia...

I jeszcze drobiazg: Kawiu, przepraszam ¿e wykorzysta³am Twój post; zrobi³am tak poniewa¿ uzna³am, ¿e muszê to zrobiæ dla lepszego dzia³ania tego forum, którego podstawowym celem jest obserwacja...

Nota bene: od jakiego¶ czasu nie ma przekazu z kamery na przekazie strumieniowym, pewnie j± zala³o na amen!

Tym razem Barbaro zala³o chyba Twojego dostawcê lub który¶ z wêz³ów miedzyoperatorskich - na to równie¿, podobnie jak na podawany systemowo czas, my wp³ywu ¿adnego niestety nie mamy.

Jak zapewne sama widzisz, ca³a ró¼nica polega na tym, ¿e Eva w ogóle odpowiada - inne miejsca, w których z przyczyn technologicznych musi wystêpowaæ i wystêpuje ró¿nica w pokazywanym czasie, tych problemów wogóle nie maj±.

To co wypada podkre¶liæ to fakt, ¿e podawane przez Ciebie ró¿nice czasu pomiêdzy obrazem z przekazu poklatkowego w stosunku do obrazu z przekazu strunieniowego s± jakby wzorcowe - gratulujê dobrego zegarka i spostrzegawczo¶ci!

Z tabak± sugerujê obchodziæ siê ostro¿nie bo jest w wykazie u¿ywek ze wskazaniem na mo¿liwo¶æ uzale¿nienia

Serdeczno¶ci,
Andrzej

Ostatnio edytowany przez MagicCam (2009-06-16 16:33:06)

#91 2009-06-17 18:52:37

Eva Stets

Użytkownik

Nie lubiê pisaæ takich postów, jednak¿e tym razem jestem do tego zmuszona.

Pomimo, ¿e nie bêdê w temacie i mój wpis nie ma NIC wspólnego z przekazem z kamery w³a¶nie w tym w±tku nast±pi³y "zmiany", nad którymi mo¿e siê zastanowiæ ka¿dy czytaj±cy ten temat (szczególnie ten, kto poprzednie posty widzia³ i czyta³).

Tak wiêc wyja¶nienie: panuje taka etyka na forum, ¿e nie usuwa siê postów, które s± odpowiedzi± na pytanie i s± cytowane przez drug± osobê lub te¿ gdy druga osoba (nawet bez cytowania) na dany post odpowiada. Kto¶ traci³ czas na udzielenie odpowiedzi, kto¶ zaj±³ siê tym tematem...
Po niektórych postach (i tam gdzie s± te cytaty) i tak widaæ, co by³o wcze¶niej napisane. I... co teraz?

Zajmijmy siê wiêc obserwacj± naszego gniazda i naszych boæków a tutaj w tym temacie - dla dobra wszystkich - piszmy w razie potrzeby o tym, co dotyczy przekazu z kamery lub problemów technicznych zwi±zanych z przekazem.

Z pe³nym szacunkiem dla wszystkich Forumowiczów
Eva Stets
Administrator forum

#92 2009-06-26 17:32:22

awoj

Użytkownik

W miarê mo¿liwo¶ci przeszuka³am w±tki FORUM i nie znalaz³am odpowiedzi na moje pytanie. Nie dzia³aj± ³±cza do zasobów PWG OTOP, umieszczone na stronie http://www.bociany.ec.pl/  ?
Mo¿e dlatego, mimo nadziei Pani Evy na lepsze notowania Birding Top Ranking, mamy obecnie na liczniku 0005?

#93 2009-06-26 17:48:05

Eva Stets

Użytkownik

Witam!

Zadane pytanie najlepiej pasuje do tego w±tku tzn "Problemy techniczne u¿ytkowników" i tu zosta³ przeniesiony (z tematu o projekcie) post, który cytujê.

Niestety odpowied¼ nie bêdzie zbyt dok³adna z racji, ¿e powodów mo¿e byæ kilka (np u mnie przekaz na www.bociany.ec.pl dzia³a  bez zastrze¿eñ). Byæ mo¿e to sprawa ³±cza w rejonie zamieszkania, byæ mo¿e chwilowe os³abienie serwera. Niestety nie ma to wp³ywu PwG OTOP.
Mam nadziejê, ¿e ten problem nie pojawia siê u wiêkszo¶ci odbiorców (?)

awoj napisał:

W miarê mo¿liwo¶ci przeszuka³am w±tki FORUM i nie znalaz³am odpowiedzi na moje pytanie. Nie dzia³aj± ³±cza do zasobów PWG OTOP, umieszczone na stronie http://www.bociany.ec.pl/  ?
Mo¿e dlatego, mimo nadziei Pani Evy na lepsze notowania Birding Top Ranking, mamy obecnie na liczniku 0005?

P.S. Je¶li chodzi o sam± stronê PwG OTOP (tzn stronê g³ówn± PwG OTOP) mo¿na próbowaæ przez www.pwg.otop.org.pl

#94 2009-06-26 18:24:46

Damka_Pik

Użytkownik

Je¶li dobrze rozumiem, to k³opot polega na niemo¿no¶ci otwarcia strony PwG OTOP ze strony z przekazem http://www.bociany.ec.pl/ ? Rzeczywi¶cie zdarza siê, ¿e bywaj± chwilowe trudno¶ci z otwarciem tej strony, ale zawsze krótkotrwa³e, trzeba po prostu ponowiæ próbê po kilku minutach. Przed chwil± w³a¶nie bez problemu otworzy³am j± - na dowód poni¿sze fotki (na których widnieje dzisiejsza data).

http://images38.fotosik.pl/148/ac475fe49dbdd0b7m.jpg   http://images49.fotosik.pl/152/0000baa4aa1fe034m.jpg 

awoj napisał:

#95 2009-06-26 18:38:59

Marcin R.

Administrator

awoj napisał:

Niestety zdarzaj± siê niewyja¶nione problemy z serwerami PwG OTOP, na które nikt nie ma m±drej rady. Trzeba próbowaæ kilkakrotnie stronê od¶wie¿yæ, albo wej¶æ za kilka/kilkana¶cie minut.

http://www.pwg.otop.org.pl - Strona PwG OTOP
http://www.przyrodnicze.pl - sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody... KSIÊGARNIA PRZYRODNICZA

#96 2010-03-28 06:17:13

BABCIA Mariola

Użytkownik

28 marzec 2010
Dzi¶ w nocy zmienili¶my czas na letni. A jak wpisywa³am posta o Ósmej to maszyna wybi³a mi dziesi±t±. To chyba na gnie¼dzie czas zmieni³ siê na super letni albo rosyjski.
Pozdrawiam sterowniczego zegara
BABCIA Mariola

Ostatnio edytowany przez BABCIA Mariola (2010-03-28 06:37:46)

#97 2010-03-28 06:39:34

Eva Stets

Użytkownik

Pani Mariolu - sprawdzi³am godzinê "wybit±" na Pani zdjêciu w porannym po¶cie. Jest tam godz. 07:59. Sprawdzi³am te¿ podawane godziny z zegara na obu przekazach i jest tam w³a¶ciwy czas letni. Mo¿e to by³ jaki¶ chwilowy "kaprys" komputera? .

Pozdrawiam
Eva Stets

BABCIA Mariola napisał:

28 marzec 2010
Dzi¶ w nocy zmienili¶my czas na letni. A jak wpisywa³am posta o ósmej to maszyna wybi³a mi dziesi±t±. To chyba na gnie¼dzie czas zmieni³ siê na super letni albo rosyjski.
Pozdrawiam sterowniczego zegara
BABCIA Mariola

#98 2010-04-06 17:22:10

kawia

Użytkownik

SkÄ…d: Warszawa

W zesz³ym roku przekaz strumieniowy dzia³a³ mi bez zarzutu. W tym - na tym samym laptopie, z tym samym oprogramowaniem - niestety nie rusza, ekran stale czarny. Gdzie szukaæ przyczyny? Nie jestem przesadnie mocna komputerowo, ale jako¶ sobie radzê. Bardzo proszê o radê.

#99 2010-04-06 18:45:55

MagicCam

Użytkownik

kawia napisał:

W zesz³ym roku przekaz strumieniowy dzia³a³ mi bez zarzutu. W tym - na tym samym laptopie, z tym samym oprogramowaniem - niestety nie rusza, ekran stale czarny. Gdzie szukaæ przyczyny? Nie jestem przesadnie mocna komputerowo, ale jako¶ sobie radzê. Bardzo proszê o radê.

Droga Kawiu,

Prawdopodobn± przyczyn± jest brak strumienia audio-video w naszych serwerach...
Trwa ci±gle wyja¶nianie ¼ród³a problemów z ³±czem nadawczym w Przygodzicach.
Aktualnie nie wykluczamy w tym wszystkim jakiego¶ "z³o¶liwego" czynnika ludzkiego.
Do czasu wyja¶nienia i rozwi±zania problemów z nadawaniem transmisji do serwerów zewnêtrznych, prze³±czyli¶my ponownie przekaz na platformê Windows Media Video, która w przeciwieñstwie do Flash Live Video potrafi sobie lepiej poradziæ w tak ekstremalnych warunkach jakie zapanowa³y w realizacji przekazu z Przygodzic.

Nie pozostaje nam wszystkim nic innego jak uzbrojenie siê w cierpliwo¶æ - co¿ zreszt± innego nam pozosta³o

Od bocianów widaæ cierpliwo¶ci, wytrwa³o¶ci i zapalczywo¶ci w obronie swojego gniazda uczyæ nam wszystkim siê trzeba...

Serdeczno¶ci,
Andrzej

#100 2013-05-23 18:35:10

mjs

Użytkownik

Hilfe! Help! Pomocy! Wiem, ¿e krzyczê w nieodpowiednim w±tku, ale tu mnie najszybciej us³yszycie.... Nie mam okna przekazu. Zniknê³o. Kilka dni temu mia³am drobny problem z komputerem, system sam siê naprawi³ i mam wra¿enie, ¿e przekaz by³. Dzisiaj nie mam nawet czarnego prostok±ta Odinstalowa³am i zainstalowa³am na nowo potrzebny plugin przegl±darki, ale nie ma efektu. Bardzo proszê o pomoc.

Aktualizacja:
Firefox - brak okna przekazu
IE - okno jest, brak przekazu
Chrome - jest okno i przekaz
Dobrze, ¿e mam wybór

Ostatnio edytowany przez mjs (2013-05-23 20:12:05)

Projekt "Blisko bocianów" - najstarsza dzia³aj±ca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS