Rozmowy o bocianach z Przygodzic i nie tylko
Tarnowskie Góry 2007
Czwarta kamera w Tarnowskich Górach ruszyła 11.4.
Jest para, jaja chyba nie.
http://bocian.piekary.net/
I w Ustroniu dziś się wreszcie pojawił bocian! To znaczy, że wszystkie 4 polskie kamery już działają i maja swoje boćki!
Użytkownik
Użytkownik
Jeżeli są trzy pisklaki to wczoraj byłam świadkiem usunięcia jednego z gniazda. Widziałm jak bocian trzymał i tarmosił coś dużego co miało dwie łapki. Nastepny kadr to było połykanie. Czy to możliwe, że połknął własne pisklę?
Użytkownik
Najwyraźniej na zdjęciu u Urszuli sa cztery pisklaki. Natomiast u Sofoklesa już są trzy. Gdzie się podział jeden pisklak? Czyżby Lira miała rację?
Użytkownik
lira1 napisał:
Jeżeli są trzy pisklaki to wczoraj byłam świadkiem usunięcia jednego z gniazda. Widziałm jak bocian trzymał i tarmosił coś dużego co miało dwie łapki. Nastepny kadr to było połykanie. Czy to możliwe, że połknął własne pisklę?
Wszystko możliwe że zjadł swoje piskle, słyszałam gdzieś o tym
Użytkownik
W gnieździe w czasie karmienia były tylko trzy łebki. Myślę, że jedno piskle zostało zabite.
Użytkownik
To bardzo przykre Lira, ale niestety takie rzeczy u bocianów się zdarzają.
Użytkownik
Duże już są pisklaki. Nie wiedziałam, że tak dorodne bocianki rodzice mogą eliminować. Smutne
Użytkownik
Wczoraj około 9 rano w TV2, był program z tego gniazda właśnie. Pokazywali gniazdo kiedy było jeszcze pięć niewyklutych piskląt , mierzyli je topili w wodzie jajka ,patrząc w ten sposób kiedy będą klucia. Bardzo się wzruszyłam oglądając znajome gniazdo
Ostatnio edytowany przez belcia (2007-06-04 17:58:26)
Użytkownik
Użytkownik
Gniazdo znajduje się w dzielnicy Tarnowskich Gór-Rybna.W ubiegłym roku parze nadano imiona Lotka i Tymek.
O 12:17 para zaprezentowała mi się w całej okazałości.Jak na razie odpoczywają.
Ostatnio edytowany przez tanja (2008-03-30 12:06:28)