Ogłoszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza siê, ¿e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s± podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do w±tków tego tematu - to mo¿e sporo pomóc :).
Informacje nt. dzia³ania forum

Dziêkujemy za obecno¶æ i udzia³ na naszym forum! Prosimy o stosowanie siê do regulaminu i uwag administratorów! Wynikaj± one zawsze z dobrej woli i dba³o¶ci o czytelno¶æ i przejrzysto¶æ forum dla dobra wszystkich u¿ytkowników

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -

#1 2007-06-15 19:48:11

Sofokles

Użytkownik

status 4576112
955473

Rejestracja i logowanie

Inny temat - czasami, kiedy wejdê na forum, to pomimo, ¿e siê wylogujê i czekam, aby strona siê do koñca za³adowa³a zanim zgaszê przegl±darkê, po wej¶ciu ponownym widzê, ¿e jestem zalogowany od godziny... Czy kto¶ jeszcze ma z tym problemy?

#2 2007-06-15 23:14:20

Eva Stets

Użytkownik

SkÄ…d: Hellas

Re: Rejestracja i logowanie

Dobre pytanie i dobry temat. My¶lê, ¿e tutaj pomocn± rêk± bêdzie nasz adminek Wiem, ¿e pomaga³ (mnie równie¿) w zalogowaniu na forum za pierwszym razem.
Co do ponownego logowania, trudno mi co¶ powiedzieæ, jako ¿e tak, jak siê zalogowalam, tak ju¿ to pozosta³o (dla w³asnej wygody nie wylogowujê siê za ka¿dym razem)
Mo¿e kto¶ spotka³ siê z podobn± sytuacj± o której pisze Sofolkes i uda siê to pytanie rozwik³aæ ?
A mo¿e i przy tej okazji bardziej do¶wiadczeni bywalcy dadz± tu swoje rady m³odszym sta¿em forumowiczom, jak z rejestracj± i logowaniem postêpowaæ?

pozdrawiam wszystkich
Eva Stets

#3 2007-06-16 09:46:58

Marcin R.

Administrator

Sofokles napisał:

Inny temat - czasami, kiedy wejdê na forum, to pomimo, ¿e siê wylogujê i czekam, aby strona siê do koñca za³adowa³a zanim zgaszê przegl±darkê, po wej¶ciu ponownym widzê, ¿e jestem zalogowany od godziny... Czy kto¶ jeszcze ma z tym problemy?

niestety jeste¶ pierwszym który zg³asza taki problem. I drugi raz niestety... nie mam wyja¶nienia... w grê wchodzi pewnie jaki¶ b³±d oprogramowania forum

http://www.pwg.otop.org.pl - Strona PwG OTOP
http://www.przyrodnicze.pl - sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody... KSIÊGARNIA PRZYRODNICZA

#4 2007-06-16 09:54:49

hana

Użytkownik

Mi zdarzy³a siê podobna sytuacja raz, ale tylko dlatego, ¿e w³a¶nie ten jeden raz korzysta³am z innego komputera ni¿ zwykle, z innym oprogramowaniem. Podejrzewa³am o to b³êdy w systemie czy przegl±darce. Wiêc nie przejmowa³am siê, bo podczas pracy z moim komputerem takie sytuacje nie mia³y miejsca.

Ostatnio edytowany przez hana (2007-06-16 10:05:53)

#5 2007-12-06 16:33:36

Eva Stets

Użytkownik

Witam!
Chcia³abym poinformowaæ, ¿e w przekazie naszego forum wczoraj w nocy wyst±pi³a ma³a przerwa. Z uzyskanych informacji dowiedzia³am siê, ¿e by³o to spowodowane zmian± serwera, z którego i my otrzymujemy przekaz.
Na forum nic nie uleg³o zmianie i powinno ono teraz dzia³aæ o wiele sprawniej.
Nie wiem czy inni zarejestrowani u¿ytkownicy (mnie siê tak przytrafi³o) maj± po tej zmianie bezpo¶redni dostêp do forum (?). Je¿eli tego dostêpu nie ma (tzn mo¿liwo¶ci pisania postów) nale¿y siê po prostu zalogowaæ ponownie.

Pozdrawiam
Eva Stets

#6 2008-05-23 14:05:56

damian21

Użytkownik

4369539

Chcia³bym siê zapytaæ czy mo¿ecie siê zalogowaæ na czat, bo ja nie mogê?
I nie wiem czy to tylko u mnie czy u wszystkich.

#7 2008-05-23 16:38:28

MagicCam

Użytkownik

Damian, my¶lê, ¿e u Ciebie jest co¶ nie tak bo sprawdza³em i wszystko jest ok.
Podaj nick i has³o na bociany@ittv.pl i sprawdzimy gdzie le¿y przyczyna.

Andrzej

Ostatnio edytowany przez MagicCam (2008-05-23 16:41:15)

#8 2009-03-20 14:01:48

plastyka

Użytkownik

SkÄ…d: Warszawa

20 marca 2009

mam problem (na razie nie do pokonania) z logowaniem. Dodam, i¿ najczê¶ciej korzystam z FF (obecnie 3+) i jeszcze nigdy nie uda³o mi siê zalogowaæ, a próbowa³em wielokrotnie (tak¿e w 2008 roku).
Sytuacja wygl±da podobnie z Oper± i dlatego zmuszony jestem u¿ywaæ IE (choæ nie jest to moja "ulubiona" przegl±darka).
Je¶li to mo¿liwe, bardzo proszê o wskazówkê, pomoc itp.
Pozdrawiam serdecznie
Romek

#9 2009-03-20 14:33:22

Renia

Moderator

To chyba nie jest kwestia przegl±darki. Przed chwil± przeprowadzi³am test i bez problemu zalogowa³am siê w IE, FF, Operze i nawet Chrome.

plastyka napisał:

20 marca 2009

mam problem (na razie nie do pokonania) z logowaniem. Dodam, i¿ najczê¶ciej korzystam z FF (obecnie 3+) i jeszcze nigdy nie uda³o mi siê zalogowaæ, a próbowa³em wielokrotnie (tak¿e w 2008 roku).
Sytuacja wygl±da podobnie z Oper± i dlatego zmuszony jestem u¿ywaæ IE (choæ nie jest to moja "ulubiona" przegl±darka).
Pozdrawiam serdecznie
Romek

* * *

#10 2009-03-20 15:58:52

Eva Stets

Użytkownik

Wygodnie jest "zatrzymaæ" logownie tzn po wejciu na forum i pomy¶lnym zalogowaniu zostawiæ to jak jest. Jeste¶my zarejestrowani, zalogowani, wychodz±c z forum nie musimy siê wylogowaæ. Po zamkniêciu strony nie bêdziemy obecni. Je¶li utrzymamy funkcje, ¿eby komputer nas pamiêta³ - przy nastêpnym wej¶ciu na forum bêdziemy zalogowani (ja tak robiê dla oszczêdno¶ci czasu).

Jednak¿e nie za bardzo rozumiem pytanie za racji, ¿e piszesz Romku, ¿e Twój problem jest na razie nie do pokonania i ¿e jeszcze nigdy nie uda³o Ci siê zalogowaæ...ale przecie¿ uda³o Ci siê napisaæ post. Posty na forum mog± pisaæ tylko osoby, które s± u nas zarejestrowane i zalogowane. Mo¿e tu chodzi o inne logowanie na ...innej stronie (nie naszym forum) ?

¿yczê powodzenia
Eva Stets

plastyka napisał:

20 marca 2009

Pozdrawiam serdecznie
Romek

#11 2009-03-23 09:06:12

plastyka

Użytkownik

23 marca 2009,
witam serdecznie. Przede wszystkim bardzo dziêkujê Reni i Evie za szybk± reakcjê na mój post.
W dalszym ci±gu mam problemy z zalogowaniem (do forum oczywi¶cie), ale bêdê próbowa³.
Droga Evo,
pisz±c, i¿ "nigdy nie uda³o miê zalogowaæ" mia³em na my¶li wy³±cznie logowanie za pomoc± Firefox'a.
Jeszcze raz przepraszam za powsta³e zamieszanie.
Dziêkujê bardzo i pozdrawiam.
Romek

#12 2009-05-20 14:22:54

kawia

Użytkownik

Witam. Mam od dwóch dni problemy z logowaniem. Korzystam "od zawsze" z FF, ostatnio przy wej¶ciu na forum musze dwukrotnie powtarzaæ czynno¶æ logowania: dopiero za drugim razem "za³apuje". Jak siê ju¿ dostanê, to jest ok, ale wej¶æ trudno. Ciekawe jest, ¿e dotyczy to zarówno komputera domowego, jak i slu¿bowego, obydwa s± konfigurowane przez inne osoby i maj± nieco inne schematy adblocków. Poprzednio - od marca jestem na formum nieml codziennie wszystko by³o ok, teraz sie co¶ popsu³o - czy to moze byc kwestia liczby u¿ytkowników?
Pozdrawiam
Maria
18.40 Znowu to samo. Logowa³am siê dwukrotnie.

Ostatnio edytowany przez kawia (2009-05-20 16:29:35)

#13 2009-05-21 04:33:54

Eva Stets

Użytkownik

Trudno mi odpowiedziec. Nasze forum jest darmowym forum i byæ mo¿e z racji przeci±¿enia w ostatnich dniach co¶ opó¼nia³o t± funkcjê. Mia³am na ten temat tak¿e odzew na PW od innych osób. Tak wiêc spróbowa³am i mnie równie¿ zadrzy³o siê to samo. Po dwóch próbach zalogowa³am siê bez problemu.

Jednak¿e mam tak± zasadê, któr± staram siê zawsze stosowaæ - po prostu logujê siê na forum i nie korzystam wcale z funkcji "Wyloguj". W moim przypadku, to oszczêdno¶æ czasu. Gdy wychodzê z forum i tak mnie nie pokazuje a gdy wchodzê - wchodzê i jestem od razu zalogowana. Osobi¶cie my¶lê, ¿e tak jest wygodniej.

Pozdrawiam
Eva Stets

kawia napisał:

Witam. Mam od dwóch dni problemy z logowaniem. Korzystam "od zawsze" z FF, ostatnio przy wej¶ciu na forum musze dwukrotnie powtarzaæ czynno¶æ logowania: dopiero za drugim razem "za³apuje". Jak siê ju¿ dostanê, to jest ok, ale wej¶æ trudno. Ciekawe jest, ¿e dotyczy to zarówno komputera domowego, jak i slu¿bowego, obydwa s± konfigurowane przez inne osoby i maj± nieco inne schematy adblocków. Poprzednio - od marca jestem na formum nieml codziennie wszystko by³o ok, teraz sie co¶ popsu³o - czy to moze byc kwestia liczby u¿ytkowników?
Pozdrawiam
Maria
18.40 Znowu to samo. Logowa³am siê dwukrotnie.

#14 2009-05-21 08:20:48

Marcin R.

Administrator

witam,
jak wy¿ej, forum jest skryptem darmowym i miewa kiepskie dni, albo z powodu serwerów (tak¿e free) albo dzia³ania samego skryptu. Do¶wiadczenie pokazuje, ¿e takie problemy najczê¶ciej nie trwaj± d³ugo... na dobr± sprawê zdarzaj± siê nawet na serwisach p³atnych

http://www.pwg.otop.org.pl - Strona PwG OTOP
http://www.przyrodnicze.pl - sklep o przyrodzie i dla mi³o¶ników przyrody... KSIÊGARNIA PRZYRODNICZA

#15 2009-05-23 09:05:57

kawia

Użytkownik

23 maja 11.05
Witam. Niestety, za ka¿dym razem i z ka¿dego komputera logowaæ siê muszê dwukrotnie. Nie wylogowujê siê, tylko zamykam i mam ustawiony profil na automatyczne logowanie. Nie przeszkadza mi to specjalnie, ale skoro zaczê³am temat, to informujê.
Pozdrawiam
Maria

23.57 Podjê³am próbê i - uda³o sie! Mo¿e to rzeczywi¶cie przeci±¿enie, w ka¿dym razie, jesli takie trudno¶ci jeszcze kogo¶ dotknê³y, to radzê siê nie zra¿aæ, po drugim razie zawsze siê udaje i wszystko jest ok!

Ostatnio edytowany przez kawia (2009-05-23 21:51:37)

#16 2009-06-17 18:41:13

Hipek

Użytkownik

Witam. Nie znalaz³em w indexie miejsca na moje zapytanie.
Wróci³ czat pod boækami, ale ja nie mog³em siê zalogowaæ na swój nick "hipek". A jak spróbowa³em poprzez zmieñ haslo to siê okaza³o, ¿e nie ma takiego pseudonimu powi±zanego z moim adresem mailowym. Wpad³em na "pomys³a" i  próbowa³em "od¶wie¿yæ" swoje namiary w czacie i okaza³o siê, ¿e taki u¿ytkownik (hipek) ju¿ jest i taki pseudonim jest zajêty. Spróbowa³em zarejestrowaæ siê jako hipek33, otrzyma³em maila z linkiem do aktywacji, klikn±³em, otrzyma³em komunikat, ¿e zosta³em zarejestrowany, a zalogowaæ siê w ¿aden sposób nie mogê. Otrzymujê komunikat, ¿e albo pseudonim jest nieprawid³owy, albo has³o jest nieprawid³owe, co w ¿aden sposób nie mo¿e byc prawd±.
Szkoda, bo mimo krótkiego stosunkowo pobytu na tym czacie ju¿ zd±¿y³em poznaæ mnóstwo interesuj±cych osób, a tak¿e dowiedzieæ siê ró¿nych ciekawych rzeczy. Ja rozumiem, ¿e powinno mi wystarczyæ obserwowanie bocianów (drugi rok), ale jest mi têskno za czatem.

#17 2009-06-17 19:07:50

Eva Stets

Użytkownik

Witam!

Ten post zosta³ przeniesiony z tematu o przekazie z kamery. Post umieszczam w w±tku pt "Rejestracja i logowanie", chocia¿ ten temat dotyczy forum a nie czatu.
By³o to podawane ju¿ kilka razy, ¿e czat a forum to dwie odrêbne rzeczy i nie mamy na to ¿adnego wp³ywu.

Na temat czatu udzieli³ Panu ostatnio odpowiedzi Pawe³ Dolata w w±tku o imionach, ja udziela³am tego samego dnia odpowiedzi na temat czatu w w±tku pt "Sprawy Forumowiczów dotycz±ce forum".
Forum nie ³±czy siê z czatem, by³a o tym wielokrotnie mowa, naprawdê nie mamy wp³ywu na jego dzia³alno¶æ. Proszê kierowaæ swoje pytania do iTTv i i strony na której czat siê znajduje, bo my tutaj nic poradziæ nie mo¿emy.

hipek napisał:

Wróci³ czat pod boækami, ale ja nie mog³em siê zalogowaæ na swój nick "hipek". A jak spróbowa³em poprzez zmieñ haslo to siê okaza³o, ¿e nie ma takiego pseudonimu powi±zanego z moim adresem mailowym. Wpad³em na "pomys³a" i  próbowa³em "od¶wie¿yæ" swoje namiary w czacie i okaza³o siê, ¿e taki u¿ytkownik (hipek) ju¿ jest i taki pseudonim jest zajêty. Spróbowa³em zarejestrowaæ siê jako hipek33, otrzyma³em maila z linkiem do aktywacji, klikn±³em, otrzyma³em komunikat, ¿e zosta³em zarejestrowany, a zalogowaæ siê w ¿aden sposób nie mogê. Otrzymujê komunikat, ¿e albo pseudonim jest nieprawid³owy, albo has³o jest nieprawid³owe, co w ¿aden sposób nie mo¿e byc prawd±.
Szkoda, bo mimo krótkiego stosunkowo pobytu na tym czacie ju¿ zd±¿y³em poznaæ mnóstwo interesuj±cych osób, a tak¿e dowiedzieæ siê ró¿nych ciekawych rzeczy. Ja rozumiem, ¿e powinno mi wystarczyæ obserwowanie bocianów (drugi rok), ale jest mi têskno za czatem.

#18 2009-06-17 21:48:10

MagicCam

Użytkownik

hipek napisał:

Drogi Hipku,

Przykro mi, ¿e napotka³e¶ problemy w korzystaniu z "bocianiego czata" .
Czat oraz jeden z naszych serwerów streamingu sta³y siê ostatnio obiektem "cyber ataków" .
Aktualnie wszystko wróci³o do normy.

Ze wzglêdu na ochronê baz danych istnieje konieczno¶æ ponownej rejestracji u¿ytkowników.

"Bociani czat" jest zainstalowany na naszych serwerach w domenie iTTv, administrowany jest przez swojego twórcê - serwis Proczat i jest w³asno¶ci± Was samych czyli jego bywalców.

Wszelkie uwagi, wnioski i zg³osznia braku mo¿liwo¶ci dostêpu do czata kierujcie do nas na adres bociany(at)ittv.pl - bêdziemy je przesy³ali dalej wed³ug w³a¶ciwo¶ci.

Pozdrawiam serdecznie,
Andrzej

#19 2010-11-07 14:38:06

basia11336

Użytkownik

Mam pytanie-mo¿e nietypowe,ale proszê o odpowied¿! Dlaczego nie mogê wej¶æ na "bociani czat"?

#20 2010-11-07 19:07:08

Pawe³ T. Dolata

Administrator

Witam!

Niestety, nie mo¿emy pomóc. Czat bociani na stronie iTTv nie stanowi czê¶ci projektu "Blisko bocianów", jego twórcy nigdy nie wyra¿ali takiej chêci, nie mamy wiêc nie tylko wp³ywu na jego funkcjonowanie, ani nawet informacji o tym, jak dzia³a.

By³o o tym mowa na naszym forum wielokrotnie, np. 15.06.2009 http://bocianyzprzygodzic.pun.pl/viewto … id=278&p=3

Pozdrawiam
Pawe³ T. Dolata
Po³udniowowielkopolska Grupa OTOP www.pwg.otop.org.pl
Projekt "Blisko bocianów" www.bociany.ec.pl, www.bocianyzprzygodzic.pun.pl

basia11336 napisał:

Mam pytanie-mo¿e nietypowe,ale proszê o odpowied¿! Dlaczego nie mogê wej¶æ na "bociani czat"?

Projekt "Blisko bocianów" - najstarsza dzia³aj±ca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS