Ogłoszenie

Drodzy Forumowicze - zdarza si, e nieraz w dziale forum pt "Pomoc" s podawane istotne dla Was informacje - zerkajcie do wtkw tego tematu - to moe sporo pomc :).
Informacje nt. dziaania forum

Dzikujemy za obecno i udzia na naszym forum! Prosimy o stosowanie si do regulaminu i uwag administratorw! Wynikaj one zawsze z dobrej woli i dbaoci o czytelno i przejrzysto forum dla dobra wszystkich uytkownikw

- - - - > sklep o przyrodzie i dla mionikw przyrody - - - Rytmy Natury w Dolinie Baryczy DVD< - - - -

#81 2010-09-26 07:32:22

Justyna

Użytkownik

Re: Sprawy Forumowiczów dotycz±ce forum

Evo jest mi przykro, ¿e rezygnujesz z funkcji Administratora. ¦wietnie prowadzi³a¶ forum, czu³am, ¿e wk³adasz w nie ca³e serce i dlatego tym bardziej mi³o bra³o siê udzia³ w tym ca³ym przedsiêwziêciu jakim jest forum. Gdy potrzebowa³am pomocy to zawsze s³u¿y³a¶ szybk± i fachow± porad± za co Ci serdecznie dziêkujê. By³a¶ naszym forumowym anio³em stró¿em, który zawsze pilnowa³ by nikt siê nie pogubi³. Nie wyobra¿am sobie forum bez Ciebie jako Administratora. Ka¿d± decyzjê mo¿na zmieniæ, wiêc mam nadziejê, ¿e i Ty zmienisz swoj± i zostaniesz z nami. Wszyscy na to czekamy.

Pozdrawiam
Justyna

#82 2010-09-26 10:18:05

Damka_Pik

Użytkownik

Smutno, smutno, smutno, ... jestem przekonana, ¿e wszystkim - bez wyj±tku.

#83 2010-09-26 16:14:09

Agata J.

Użytkownik

Wchodzê tu naprawdê ma³o, wspó³pracujê z t± stron± i nie ma drugiej takiej w sieci o bocianach o tak rzetelnych informacjach. Jestem strasznie zaskoczona t± wiadomo¶ci± i brak mi s³ów. ..Decyzja Evy mi siê nie podoba , nie znam te¿ Evy w prywatnych relacjach ale to forum zawsze kojarzy³o mi siê min jak te¿ przede wszystkim z Ev±, szczególn± osob±, ¶wietn± pisark±, osob± z wielkim zapa³em i zaanga¿owaniem. Je¶li mo¿na by by³o zmieniæ t± decyzjê to bardzo o to proszê. Je¶li masz ma³o czasu lub problemy ¿yciowe  to mo¿e by by³o to jako¶ przetrwaæ i przeczekaæ ? a je¶li jest to decyzja jednak ostateczna to bardzo ciep³o chcia³am Tobie Evo podziêkowaæ za wprowadzenie w ¶wiat bocianów.

Pozdrawiam Agata

#84 2010-09-26 18:25:16

Iganka

Moderator

Evo,  Twoja decyzja jest  zaskakuj±ca i smutna dla  wszystkich   Forumowiczów. Przyzwyczaili¶my siê  i uznali¶my Twoje administrowanie jako naturaln± kolej rzeczy a to za spraw± Twojej pracy, ci±g³ego czuwania i  zaanga¿owania w profesjonalne  organizowanie dzia³ania tego wyj±tkowego Forum .Dziêkujê za to wszystko , jestem wdziêczna za delikatno¶æ, wyczucie,  takt ,cierpliwo¶æ  i nadanie temu Forum takiego charakteru  jak do tej pory.  Te wszystkie  powy¿sze wczorajsze i dzisiejsze posty s± dowodem na to, jak wielu masz zwolenników, przyjació³, jak wiele osób Ciê lubi , docenia Twoj± pracê i zaanga¿owanie  .

Pozdrawiam Ciê bardzo serdecznie. Jadwiga

#85 2010-09-26 18:36:21

ladycrash

Użytkownik

wladek12 napisał:

26.09.2010. g.9.01.
Dla mnie oprócz poszanowania prywatno¶ci tej decyzji pozostaje niedokoñczona i nie jasna sprawa z t± jak¿e do¶æ wa¿n± rol± jak± Eva wykonywa³a.A nie chcia³bym byæ "prorokiem"¿e zbli¿a siê KONIEC tego forum.
Osobi¶cie jestem zaskoczony tak± decyzj±.
Nie jestem ³atwym u¿ytkownikiem i stale ucz±cym siê podstaw obs³ugi tego forum,zawsze mog³em liczyæ na pomoc EVY za co BARDZO JEJ DZIÊKUJE .     
PS.Mo¿e kto¶ poinformuje dok³adniej o podjêtej decyzji?    I CO DALEJ?
POZDRAWIAM.                              ...         

Niestety serce ka¿e mi siê zgodziæ z opini± wladka12...Tak¿e nie chcê byæ z³ym prorokiem ale to forum nie bêdzie ju¿ takie samo bez kochanej Pani Administrator ...
Ró¿nie by³o na forum,ró¿ne sytuacje i przygody. Ale nikt jak Ty Evo nie umia³ tak wszystkiego utrzymywaæ w ryzach. Mo¿e zbyt emocjonalnie podchodzimy do Twojej decyzji (my-u¿ytkownicy:) ale widocznie mia³a¶ ku temu wa¿ne powody. Mam g³êbok± wiarê,¿e forum przetrwa i nowy Administrator podo³a zadaniu jakie mu przypad³o. Mam nadziejê Evo, ¿e jako u¿ytkownik bêdziesz tu czêsto zagl±daæ
Pozdrawiam serdecznie!

Czêsto d³ugo¶æ ¿ycia zwierz±t okre¶la...prêdko¶æ pojazdu i brak wyobra¼ni kierowców. Zbyt czêsto..

#86 2010-09-26 19:36:04

kawia

Użytkownik

Wczoraj nie mia³am czasu, ¿eby napisaæ co¶ z sensem.
Evo - dziêkujê i bardzo serdecznie pozdrawiam. Jestem pewna, ¿e u podstaw Twojej decyzji leg³y bardzo wa¿ne przyczyny, w które nie wypada nam wkraczaæ.
To forum jest pierwszym, w którego dzia³anie siê zaanga¿owa³am, ale ¿eby móc siê po nim poruszaæ z sensem, a nie jak s³oñ w sk³adzie porcelany, potrzebna by³a Twoja, Evo,  rêka. Nauczyæ siê, jak redagowaæ posty, jak wklejaæ obrazki, dzieliæ siê uwagami... to wszystko nie by³o proste, ale zawsze pomog³a¶. I za to nale¿y ci siê wielka wdziêczno¶æ, bowiem to, jak prowadzi³a¶ forum i nas spowodowa³o, ¿e tylu nas wspó³pracowa³o z projektem, ¿e nauczyli¶my  siê nieprawdopodobnie du¿o o bocianach i jeszcze rozpowszechniali¶my tê wiedzê dalej. Zawsze potrafi³a¶ podsumowaæ nasze rozproszone czêsto uwagi, o najbardziej nieprawdopodobnych porach dnia i nocy analizowa³a¶ nasze posty i dodawa³a¶ w³asne obserwacje. Ogrom wykonanej przez ciebie pracy jest nies³ychany. I potrafisz siê tak ³adnie cieszyæ z ró¿nych drobiazgów
Trzy lata (dla mnie trzy) z bocianami - i dziêki temu równie¿ z innymi ptakami - to czas nie do przecenienia, w dodatku jest to co¶, co mi wesz³o w krew. Dziêki temu forum inaczej patrzê na przyrodê - a szczególnie na jej lataj±c± czê¶æ.

Forum pod inn± administracj± na pewno nie bêdzie takie samo - co nie znaczy, ¿e musi byæ gorsze -  ale mamy nadziejê, ¿e mo¿e powrócisz do dawnej roli.
Tymczasem - ¶ciskam mocno, choæ wirtualnie.
Maria

#87 2010-09-26 20:47:12

Pawe³ T. Dolata

Administrator

Witam!

Parê s³ow zbiorczego wyja¶nienia-przypomnienia. Ladycrash napisa³a „Mam g³êbok± wiarê,¿e forum przetrwa i nowy Administrator podo³a zadaniu jakie mu przypad³o“, Angelika do Evy- „Kto¶ kto przejmie po Tobie administrowanie“, a Damian21 - „Gratulacje dla Paw³a za "awans". Równie¿ uwa¿am, ¿e to nie jest dobra decyzja.“

Przypomnê wiêc tylko dla jasno¶ci sytuacji, a nie by siê chwaliæ, ¿e by³em obok Evy Stets i Marcina Rachela trzecim z administratorów i wspó³za³o¿ycielem tego forum od samego jego  pocz±tku, tj. od kwietnia 2007 r. Zajmuj±c siê od pocz±tku ca³ym tym autorskim projektem i bêd±c z ca³ej trójki najbli¿ej Przygodzic (to znaczy np., ¿e ka¿dy problem w gnie¼dzie, ka¿da akcja ratunkowa, ka¿dy problem z partnerami, ka¿dy coroczny Ogólnopolski Zlot "Blisko bocianów" to moje zadania do rozwi±zania), nie mia³em tyle czasu na dzia³alno¶c na forum, co Eva (poza tym przy podziale pracy nie by³o to konieczne).

Je¶li jednak 3,5 roku mego wspó³administrowania forum i 856 postów na nim nie ka¿demu starczy³o, by je zauwa¿yæ, to niezbyt mi³e i motywuj±ce, ale trudno - ¿ycie, jak mawiaj± s³usznie niektórzy. Obecna sytaucja ani wiêc nie jest formalnie „awansem“, ani o to w tym projekcie nie chodzi, ani ja jej tak nie postrzegam – po prostu dojdzie wiêcej pracy.

Na s³owa w³adka12 - „A nie chcia³bym byæ "prorokiem"¿e zbli¿a siê KONIEC tego forum“, mogê tylko powiedzieæ, ¿e lepiej faktycznie z³ym prorokiem dobrej sprawy (a za tak± uwa¿am projekt i forum) nie byæ. Ciesz± mnie wiêc np. zdecydowanie odmienne powy¿sze s³owa Ladycrash. A los forum zale¿y przecie¿ w decyduj±cej mierze od Was – forumowiczów. Dlatego jeszcze bardziej ciesz± mnie s³owa Angeliki – „Teraz musimy siê pilnowaæ sami, aby nie narobiæ ba³aganu“. Nie muszê wiêc chyba zadawaæ s³ynnego pytania Edwarda Gierka "No, pomo¿ecie?" A pytanie by³oby zasadne, bo bez pomocy forumowiczów ¿adne forum nie bêdzie przecie¿ dobrze dzia³aæ.

Mi osobi¶cie 17 maja tego roku, w dniu ¶mierci ca³ego tegorocznego przychówku przygodzickiej pary wydawa³o siê, ¿e to koniec nie tylko forum, ale ca³ego projektu... Ale przecie¿ dali¶my radê.

Pozdrawiam serdecznie
Pawe³ T. Dolata
koordynator projektu „Blisko bocianów“
Po³udniowowielkopolska Grupa OTOP
www.pwg.otop.org.pl; www.bociany.ec.pl

#88 2010-09-27 06:58:18

ewa.wieser

Użytkownik

Dzieñ dobry,nie w³±cza³am siê w dyskusje na Forum ale ¶ledzi³am je regularnie.Jestem pe³na podziwu dla fachowo¶ci Evy i Paw³a.Evie dziêkujê serdecznie a Paw³owi z ca³± ¿yczliwo¶ci± mówiê - tak trzymaj bêdzie dobrze. Evo czekamy na Twoje wpisy ,najwazniejsze s± przecie¿  nasze ptaszyska.

#89 2010-09-27 15:33:13

ludwik149

Użytkownik

Chcia³em i ja pogratulowaæ Evie Stets za jej  d³ugoletni± pracê,cierpliwo¶æ...nigdy nie odmówi³a pomocy.Kawa³ piêknej roboty.
Szkoda ¿e odchodzi z tego stanowiska,ale szanujê jej decyzjê.Ma prawo odpocz±æ !, a kto¶ kto czujê siê na si³ach niech spróbuje.
¯yczê mu powodzenia.
Evie za¶ odpoczynku :-) postów na Forum. Byæ mo¿e wrócisz
Pozdrawiam

#90 2010-09-27 19:44:24

ulina

Użytkownik

Evo, z  przykro¶ci± przyjmujê do wiadomo¶ci podjêt± przez Ciebie rezygnacjê. Trudno to zaakceptowaæ, ale Twoj± wolê i decyzjê szanujê. Mia³a¶ nie³atwe  zadanie  do wykonania, a efekt Twojej pracy ka¿dy z nas widzi i z pewno¶ci± docenia. Forum dziêki Twojej czujno¶ci i zaanga¿owaniu jest profesjonalne i z przyjemno¶ci± otwiera siê jego strony. Osobiscie dziêki obecno¶ci na nim poszerzy³am swoj± wiedzê o bocianach i innych ptakach, a mam nadziejê,¿e nadal bêdê czytaæ Twoje posty i ogl±daæ zdjêcia, zw³aszcza te z Delty Evros.
Odlecia³y nasze bociany, ale Ty nie znikaj z naszej bocianiej spo³eczno¶ci.
Pozdrawiam i dziêki za wszystko -
ulina

#91 2010-09-28 11:11:27

kika48

Użytkownik

Dziêkujê Ci Evo za ogromny wk³ad pracy i serce w³o¿one w forum projektu.

Pozdrawiam Wszystkich. Do zobaczenia na stronach tego Forum. (Bo nie wierzê, ¿e to koniec)

Ostatnio edytowany przez kika48 (2010-09-28 13:01:23)

#92 2010-09-28 19:21:07

igo

Zbanowany

Evo, po tych powy¿szych wpisach wypada tylko Tobie, odpocz±æ i wracaæ  do administrowania
i to przed przylotem naszych  bocianów w przysz³ym roku…

#93 2010-09-30 11:50:55

anina

Użytkownik

Evo - jestem zdumiona i zaskoczona Twoim odej¶ciem z funkcji Administratora.
Ja od pewnego czasu czynnie nie uczestniczê w Forum, (bo moje oczy robi± raban),
ale prze¿ywa³am wszystkie troski i problemy na Forum.
Powinnam uszanowaæ Twoj± decyzjê, ale zostawiam sobie tak± furtkê, ¿e mo¿e
ma³e bocianki bêd± mia³y dobry wp³yw na Twoj± zmianê decyzji.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów...

#94 2010-10-01 19:16:09

Jacek P.

Użytkownik

Mogê potwierdziæ to co napisa³ wladek12, ¿e gdy by³ jaki¶ problem jak siê poruszaæ po Forum Eva zawsze poda³a rêke Czasem po prostu by³o tak, ¿e jakie¶ zdjêcia bezczelnie wysy³a³em na maila do Evy, a Ona je obrabia³a i wstawia³a. Taka to by³a Pani Administrator!
Ale mo¿e jeszcze bêdzie, bo co trzy g³owy to nie dwie.

Pozdrawiam Evê, Paw³a, Marcina i wszystkich Forumowiczów!

Ostatnio edytowany przez Jacek P. (2010-10-02 04:52:15)

#95 2010-10-02 17:52:53

lucynka

Użytkownik

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dopiero dzi¶ przeczyta³am na Forum, ze Eva zrezygnowa³a z roli Administratora. Chcia³abym Jej bardzo podziêkowaæ za wszystko, a nazbiera³o siê tego przez wszystkie lata sporo. Jej pomoc by³a nieoceniona. Wprawdzie w tym roku by³am tylko obserwatorem, ale bez codziennego zagl±dania do gniazda nie wyobra¿am sobie wiosny i lata.
Jestem pewna, ¿e Pan Pawe³ ¶wietnie przejmie pierwsze skrzypce, czego Mu serdecznie ¿yczê.

Ostatnio edytowany przez lucynka (2010-10-02 19:44:50)

#96 2010-10-07 19:43:40

cel-cia

Użytkownik

W 100% zgadzam siê z Wladkiem i innymi bocianolubami. Mam jednak nadziejê,¿e przyczyny rezygnacji nie wi±¿± siê z problemami w ¿yciu osobistym a tylko brakiem czasu. Tak jak napisa³a Lucyna - Damka Pik SMUTNO,SMUTNO,SMUTNO  ...... i nie mogê siê z tym pogodziæ !!!!

Tyle cierpliwo¶ci,uprzejmo¶ci,wyrozumia³o¶ci etc. ile w³o¿y³a¶ Evo w prowadzenie NAS "ZIELONYCH" w te wszystkie zawi³o¶ci robienia fotek,krêcenia filmików itd. nikt nigdy i nigdzie nie robi³. To dziêki Tobie Evo mogli¶my chwaliæ siê przed rodzin± i przyjació³mi wiedz± merytoryczn± i nie tylko w wiadomych kwestiach. Tak bardzo mi ¿al!!!! Szczególnie ¿e w tym roku nie mog³am czêsto uczestniczyæ w przygodzickich wydarzeniach.  NIESTETY  TO  JU¯  NIE  BÊDZIE  TO  SAMO FORUM !!!!!!  A¿ ³za krêci siê w oku......

EVO  WIELKIE  DZIÊKI  ZA WSZYSTKO !!!!! . Z ca³ego serca ¿yczê Tobie zdrowia i powrotu do NAS!!!
Z czu³ymi pozdrowieniami   celcia

Ostatnio edytowany przez cel-cia (2010-10-07 19:46:49)

#97 2010-10-07 20:08:27

cel-cia

Użytkownik

Do Paw³a Dolaty!

Dla mnie PAWLE   by³e¶ zawsze  GURU !!!! 
S±dzê,¿e stali u¿ytkownicy doskonale wiedz± co zawdzêczamy Tobie,¿e zawsze by³e¶ na posterunku - ale od tych najwa¿niejszych spraw. Eva by³a nasz± nauczycielk± i DUSZ¡ tego forum.

TY ZAWSZE BY£E¦ NAJLEPSZYM organizatorem ró¿ych akcji, POSIADAJ¡CY OGROMN¡ WIEDZÊ, zawsze odpowiadaj±cym na nurtuj±ce nas bocianolubów pytania (czasami naiwnych). Smutno mi kiedy w swoim po¶cie sugerujesz,¿e nie doceniali¶my i nie doceniamy Ciebie i ca³ej " DYREKCJI ". Otó¿ tak nie jest. KOCHAMY  WAS WSZYSTKICH i dziêkujemy za tê spo³eczno¶æ dziêki której mogli¶my zaistnieæ i kszta³ciæ siê !!!!!!
Na pewno bêdziemy staraæ siê dalej tworzyæ to forum. Pozostali nam jeszcze przecie¿ m.in.  Damka Pik, Sofokles i inni skorzy do pomocy. Pozdrawiam wszystkich celcia.
TRZYMAJMY SIÊ  razem i bêdzie wszystko oki.

#98 2010-10-26 11:51:19

Magdag

Użytkownik

Eva, wracaj. Bardzo doceniam i lubiê  Paw³a. Cenie, za odpowiedzi na nasze ptasie pytania. Tylko ta kobieca rêka na forum... nikt nie zast±pi kobiety. Sprawa nie tylko p³ci ale równie¿ du¿ej empatii. Niczego nie zarzucam Paw³owi ale bez Ciebie czujê siê jednak osierocona.

#99 2010-10-26 17:57:53

mamajka

Użytkownik

magdag napisał:

Eva, wracaj. Bardzo doceniam i lubiê  Paw³a. Cenie, za odpowiedzi na nasze ptasie pytania. Tylko ta kobieca rêka na forum... nikt nie zast±pi kobiety. Sprawa nie tylko p³ci ale równie¿ du¿ej empatii. Niczego nie zarzucam Paw³owi ale bez Ciebie czujê siê jednak osierocona.

Podpisujê sie obiema rêkami, z akcentem- ¿e to w³a¶nie (kobiecej rêki )  Evy brakuje ( choæ doceniam takt Magdy ). Maja

Ostatnio edytowany przez mamajka (2010-10-26 18:02:58)

#100 2010-12-04 13:37:43

Kamila Walczak

Użytkownik

9398320

Witam!
Od dzi¶ jestem nowym moderatorem naszego forum i jest to dla mnie zaszczyt Mieszkam w Ostrowie Wielkopolskim le¿±cym obok Przygodzic, mam wiêc blisko do gniazda Przygody i Dziedzica. Od wrze¶nia 2009 roku nale¿ê do Po³udniowowielkopolskiej Grupy OTOP. Bociany s± jednymi z moich ulubionych ptaków. Mam nadziejê, ¿e do¶wiadczonym moderatorom przyda siê moja pomoc, choæ najpierw muszê siê wszystkiego nauczyæ

Serdecznie pozdrawiam,
Kamila Walczak
PwG OTOP
www.pwg.otop.org.pl

Projekt "Blisko bocianw" - najstarsza dziaajca kamera na gniazdo bocianie w Polsce, od 2006 roku

Stopka forum

RSS